در فعالیت های تولید ویدیو چند نوع نرم افزار وجود دارد. برخی دو بعدی ها مانند پریمیر پرو ، فاینال کات ، داوینچی ، اوید ، ادیوس ، سونی وگاس و سه بعدی ها مانند افتر افکت ، نیوک هستند. چرا به این برنامه ها سه بعدی گفته میشه ؟ چون قابلیت استفاده از دوربین و نمایش زاویه سوم را هم دارند. مثلا در افتر افکت میتوانیم با استفاده از دوربین ، تصویر را چرخانده و زاویه های دیگر را نیز نمایش دهیم. این قابلیت در نرم افزارهای دو بعدی وجود ندارد. در نرم افزارهای سه بعدی امکانات دیگری مانند ترک Track یا دنبال نمودن سوژه ، روتوسکوپی نیز وجود دارد. همین چند قابلیت باعث می شوند که برای کارهایی مانند :
به سراغ نرم افزارهای سه بعدی برویم. هر چند نرم افزار افتر افکت خیلی خوب است اما انجام دستورات زمان بر و پیچیده ی آن از حوصله افراد خارج و بسیاری تدوینگران تمایلی به وارد شدن و ویرایش با آن ندارند. مقاله چه زمانی باید افتر افکت یاد بگیریم را مطالعه کنید. اگر نمی خواهیم وارد افتر افکت شویم پس تکلیف آرزوها و اجرای تکنیک ها چه خواهد شد ؟ حال این توضیحات چه ارتباطی به پلاگین و نرم افزار موکا پرو Mocha pro دارد ؟ پلاگین موکا پرو Mocha Pro پاسخ این نیازها در نرم افزارهای دو بعدی است.
به بسیاری از آرزوها و رویاهای خود در نرم افزارهایی مانند پریمیر پرو ، فاینال کات ، داوینچی ، اوید ، سونی وگاس ، خواهید رسید. تکنیکهای حرفه ای مانند :
و بسیاری دیگر را از این به بعد میتوانید در نرم افزارهای دو بعدی خود اجرا کنید و این خبر خیلی خوبی است.
بدون شک همینطور است. کارهایی که به واسطه یادگیری صحیح و تمرین حرفه ای با برنامه و پلاگین موکا پرو Mocha Pro میتوانیم انجام دهیم باور نکردنی است. در نرم افزارهایی دو بعدی که دیگر ، شاهکار است. بدون نیاز به افترافکت ، پردازش های طولانی ، سیستم های با مشخصات پایینتر از نیاز افترافکت ، واقعا معجزه است.
به یاد دارم سال 1392 وقتی اولین پکیج های پریمیر پرو و فاینال کات را ارائه نمودیم ، در یکی از آموزشها تکنیک قراردادن عکس در قاب واقعی متجرک را اجرا نمودم. در آن زمان میبایست به سختی فراوان با ویدیو افکتی مانند کورنر پین چهارگونه قاب را انتخاب مینمودیم ، فریم به فریم هر 4 طرف را تنظیم و سپس ترک مت و کلی دردسر دیگر میکشیدیم تا موفق میشدیم. سالها بعد پلاگین موکا پرو برای افتر افکتس تولید شد اما همچنان تدوینگران نرم افزارهای غیر خطی نامبرده ، برای ساده ترین ترکینگ و انتخاب محدوده میبایست به افتر افکت رفته و کار را ادامه میدادند. حال به لطف شرکت بوریس Boris ، پلاگین هوشمند موکا پرو Mocha pro برای تدوینگران نیز تولید شده که به صورت هوشمند و یکپارچه میتوان از ان استفاده نمود.
صرفه جویی در وقت و داشتن دقت بیشتر تنها برخی از دلایل استفاده از این معجزه هستند. کارهایی را با نرم افزارهای گفته شده در بالا انجام خواهید داد که تصورش را هم نمیتوانید در ذهن خود ایجاد کنید. پس از دیدن این پکیج آموزشی که سری اول می باشد آرزوهای خود را عملی خواهید نمود و بدون شک روزهای طولانی فقط به دنبال عملی نمودن رویاهای خود خواهید بود همانطور که ما بودیم و هستیم.
شرکت بوریس دو حالت کلی استفاده از پلاگین را به کاربران خود پیشنهاد نموده است. برای اینکه بتوانید بهترین روش را انتخاب و آموزش را شروع کنید بهتر است نیازهای خود را مطابق توضیحات پایین بررسی نمایید. میتوانید به صورت پلاگین روی نرم افزارهای تدوین خود نصب و یکپارچه کار کنید و یا به صورت نرم افزار مستقل وارد آن شوید.
همانطور که توضیح دادم ، از این نرم افزار میتوانیم به دو روش استفاده کنیم. میتوانیم مانند یک نرم افزار مستقل کنیم و یا توسط نرم افزارهای تدوین و جلوه ویژه بعنوان پلاگین استفاده شود. کارایی نرم افزارها در این دو حالت متفاوت است و این شما هستید که باید روش را انتخاب کنید. برای بسیاری از نیازها و تدوینگران ، استفاده به صورت پلاگین خیلی مناسب تر است. در ادامه به برخی تفاوت های دو روش اشاره میکنم :
در این پکیج آموزشی ، ممکن است برخی نکات جزیی توضیح داده نشوند چون تاثیر اصلی آنها در نرم افزارهای سه بعدی نمایان خواهد شد. برای نرم افزارهای سه بعدی نیز پکیج هایی در آینده تولید خواهیم نمود. پیشنهاد میکنم مقایسه امکانات این نرم افزار را در شرایط متفاوت و نرم افزارهای مختلف ، در لینک https://borisfx.com/products/mocha-pro/ مشاهده نمایید.
این پکیج آموزشی برای استفاده از پلاگین موکا پرو Mocha Pro در نرم افزارهای دو بعدی مانند ، پریمیر پرو ، داوینچی ریزالو ، فاینال کات ، سونی وگاس ، ادیوس ، تولید شده است. دستورات و تکنیک های درون پنجره ای این پلاگین در تمام نرم افزارهای گفته شده کاملا یکسان بوده و فقط ممکن است در تایم لاین نرم افزار اختلافاتی وجود داشته باشد. پس برای تسلط کامل در اجرای تکنیک ها و دستورات ، میبایست نرم افزار خود را به خوبی بشناسید.
این آرزوی هر تدوینگری است که بتواند بدون وارد شدن به نرم افزارهایی مانند افترافکتس یا نوک ، در همان نرم افزار تدوین خود ترک Track نمودن را به خوبی انجام دهید. حرکت در لایه ها را هماهنگ و مچ نماید. حال وقت آن است. فرض کنید در نرم افزار تدوین خود میخواهید در یک نما که قاب متحرک است ، درون قاب یک تصویر بگذارید. اینکار با کی فریم های نرم افزار بسیار طاقت فرسا می باشد اما با موکا پرو آب خوردن خواهد شد. فرض کنید میخواهید صورت یک شخص را ریتاچ کنید ، خال یا جوش را بردارید ، بخشی از تصویر را حذف کنید ، تمام آنها با موکا شدنی است.
سری های اول هر آموزش مانی سافت ، مهمترین آنها می باشد. برخلاف ذهنیت بسیاری افراد ، پکیج های سری اول ما ، کاملا متفاوت و آنچه که مهمترین نکات هست را درون خود دارند میتوانیم بگوییم شروعی از صفر با تسلط بالا می باشند. سری های اول آموزش ما مهمترین قدم در آینده حرفه ای شما هستند و سری های بعدی آموزش ، کاملا وابسته به آن می باشند.
در این پکیج آموزش ، از نسخه 2021 و آپدیت 8.0.3 پلاگین موکا پرو استفاده شده است و شما نیز باید با همین نسخه کار را شروع کنید. در آینده ، آپدیت های بعدی توسط شرکت بوریس تولید خواهند شد که ما نیز پکیج های بعدی و ارتقا را ارائه خواهیم نمود.
این پلاگین از چندین بخش اصلی و پرکاربرد ساخته شده که هر کدام در زمان هایی خاص کارآمد خواهند شد. در این پکیج آموزشی تا حد مورد نیاز ، بسیاری از بخش ها را با ذکر مثال کاربردی که گاها شما را به چالش می کشانند توضیح دادیم.
سیستم ماژولار : این نرم افزار درون خود ماژول (ابزار) های متعددی دارد که هر کدام کاری انجام می دهند. برخی از این ماژول ها در نرم افزار افتر افکت کارایی داشته و در نرم افزارهای دیگر کارایی ندارند چون نرم افزار افتر افکت مجهز به سیستم هایی مانند دوربین و امکانات بیشتر است.
ماسک و انتخاب : با استفاده از این برنامه قدرت بسیار بالایی در سلکت یا انتخاب محدوده ها دارید. چیزی شبیه به روتوسکوپ افتر افکت اما با توانایی و کیفیت خیلی بیشتر. این امکان وجود دارد که انتخاب شما کاملا دستی و نقطه ای باشد و در کنار آن ، امکان استفاده از انتخاب کننده مغناطیسی برای سرعت بیشتر نیز امکان پذیر است.
استفاده از GPU : در حین انجام کار ، از سیستم شتاب دهنده کارتهای گرافیکی بهره می برد مخصوصا وقتی که بخواهیم سوژه یا موضوعی را از تصویر حذف کنیم.
ماژول حذف اشیا : امکان حذف عناصر ناخواسته ای مانند ، سیم ، سکو ، تصاویر 360 درجه ، علائم و نشانه ها و هر چیزی که تمایل داشته باشید را با سرعت و دقت بالا انجام خواهد داد. این قابلیت شبیه به تکنولوژی Content Aware در فتوشاپ و افترافکت است. با هوش مصنوعی بالا و تشخیص پیکسل های تمیز ، امکان بازسازی نمودن پیکسل ها را ایجاد خواهد نمود. همین ماژول موجب محبوبیت خیلی زیاد آن از طرف کاربران افتر افکت شده است.
ماژول درج تصاویر : قابلیتی فوق العاده. وقتی که میخواهیم درون یک کادر که ماسک یا روتو شده ، تصویر دیگری قرار دهیم ، با دقتی بالا و ایجاد اعوجاج و تاری واقعی در حاشیه ها این کار را انجام میدهد. این عملیات به نوعی VFX است که در جلوه های ویژه پرکاربرد می باشد.
ماژول اعوجاج لنز : مشکلاتی که بخاطر لنز دوربین ها در زمان فیلمبرداری رخ میدهد را برطرف میکند. اعوجاج معمولا کج ماوج شدن خطوط عمودی و افقی هستند که بجای اینکه خیلی مستقیم باشند ، دارای خمیدگی هایی خواهند شد.
سیستم Stereoscopic : این بخش اختصاص داده شده به تصاویر 360 درجه. برای ردیابی و ترک نمودن تصاویری که شبیه به چشم انسان گرفته شده اند یعنی همان حالت دو چشم. بدون این قابلیت ، دنبال نمودن و روتوسکوپ نمودن تصاویر کار خسته کننده و تکراری خواهد شد.
نظرات شما
نظر یا صحبتی دارید ؟