پکیجهای آموزشی
Loading...
مانی سافت Manisoft

بهترین سی پی یو CPU برای پریمیرپرو - سرعت یا قدرت؟

به توصیه ادوبی اگه با فایلهای ویدیویی فرمت Mov, Arri, Red کار میکنید CPU AMD بهتره اما برای سایر فرمت ها CPU INTEL تهیه کنید. بین سرعت و قدرت ، اولویت شما روی سرعت CPU باشه. بیشتر فعالیت ها در پریمیرپرو درگیر سرعت هستند.

CPU مناسب پریمیرپرو : قوی‌تر یا سریع‌تر یا هردو؟

  1. قوی‌تر
    یعنی تعداد هسته‌های فیزیکی درون CPU زیاد باشند. هسته‌ها در انجام کارهای قدرتی مانند رندرگرفتن، خروجی گرفتن خیلی تاثیرگذار است.
    لینک مفید : 7 آموزش خروجی گرفتن در پریمیرپرو

  2. سریع‌تر
    یعنی سرعت انجام لحظه‌ایه کارها در پریمیرپرو بیشتر است مانند سرعت ریل‌تایم، مشاهده ویدیوها‌، انجام تغییراتی که همان لحظه باید تاثیر آنرا ببینیم.
    بسیاری کندی‌ها در نمایش لحظه‌ای تدوین بخاطر پایین بودن سرعت CPU است چون برخی افراد به اشتباه CPU های با تعداد هسته بیشتر را انتخاب میکنند.
    لینک مفید : 21 راه افزایش‌ سرعت پریمیرپرو رفع : کندی/لگ/کرش/هنگ

  3. قوی‌تر و سریع‌تر
    یعنی هردو توانایی در یک CPU وجود داشته باشد تا پریمیرپرو بتواند همه کارها را سریعتر و در زمان کمتر انجام دهد.

اولویت بندی
بدون شک اگر پول کافی داشته باشید باید گزینه شماره3 را انتخاب کنید اما اگر پول کافی وجود نداشت باید گزینه2 را انتخاب کنید چون بسیاری از کارهای پریمیرپرو بر مبنای سرعت هستند تا قدرت.
اگر تمام کارهایی که در یک پروژه انجام میدهید را 100% درنظر بگیریم، فقط 10% آنها مربوط به رندر و خروجی گرفتن هستند و اینگونه است که اولویت خود را باید روی سرعت بگذارید.

آشنایی با CPU های مناسب پریمیرپرو

به صورت کلی، دو شرکت بزرگ ، انواع CPU ها را می سازند :

  1. اینتل Intel
  2. ای ام دی AMD

هر کدام از این دو، دارای مدل هایی هستند که برای استفاده‌های متفاوت تولید شده‌اند.

مدت زمان ویدیو : 22دقیقه

1.اینتل Intel

این شرکت بسیار با سابقه است و در لیست تولیدات خود، چند نوع را ارائه می دهد :

  • پردازنده های (پنتیوم Pentium
  • پردازنده های (سلرون Celeron)
  • پردازنده های (کور Core)
  • پردازنده های سرور Server و Workstation با نام زئون Xeon

حتما باید نوع Core را انتخاب کنید. گزینه های Celeron و Pentium برای استفاده های اقتصادی و کارهای معمولی طراحی شده اند اما نوع Core برای کارهای حرفه‌ای هستند. پردازنده Core معمولا با نام های i3 , i5 , i7 , i9 که تا این زمان تولید شده و در آینده نیز گزینه های بعدی تولید خواهند شد می باشند. بزرگ شدن این اعداد نشانه جدیدتر، قوی تر و سریع تر بودن است.

نوع XEION
برای کامیپوترهایی بنام SERVER طراحی شده اند که باید در درازمدت کارهای پیوسته ای را انجام دهند. مثلا میتوان برای کارهای رندرینگ 3D از آنها استفاده نمود چون تعداد هسته زیادی دارند اما اغلب سرعتشان کمتر است و با پولی که دارید به صرفه است که از نوع CORE تهیه کنید. اگر تمایل به داشتن اطلاعات بیشتر در مورد این پردازنده ها دارید صفحه شرکت اینتل برای پردازنده سرور و وورک استیشن را مشاهده کنید.

نحوه انتخاب CPU کور CORE

در زمان انتخاب با دو گزینه ی خیلی مهم که روبرو خواهید شد :

  • سرعت فرکانس پردازنده:
    که با اعدادی بیشتر از چند هزار مثلا Core i7 7700 دیده می شوند. تا میتوانید CORE I بالاتر و سرعت بالاتر انتخاب کنید.
  • تعداد هسته پردازنده
    که برای مصارف قدرتی در نظر گرفته شده اند که در حال حاضر از 2 هسته تا 28 هسته ایجاد شده است. چون اولویت را روی سرعت میگذارید ، با توجه به پولی که دارید تعداد هسته خیلی مهم نیست اما بعد از انتخاب سرعت ، تا جایی که میتوانید برای هسته بیشتر هزینه کنید.

جدول مشخصات پردازنده های اینتل

 

2.ای ام دی AMD

شرکت AMD یکی از رقبای شرکت اینتل است که در سالهای گذشته به پردازنده های خنک یا سرد معروف می باشد. این شرکت با تکنولوژی که در ساخت این قطعه به کار برده موجب شده تا دمای تولید شده آن بسیار بسیار کمتر از اینتل باشد اما از طرف دیگر طی سالهای گذشته در مقابل قدرت و سرعت اینتل سر تعظیم فرود آورده است. ولی به تازگی موضوع دما را مقداری کنار گذاشته و به سراغ کارایی و سرعت رفته و برند Ryzen را تولید نموده است. این شرکت آنقدر تلاش کرد تا بالاخره در سال 2021 میلادی، پردازنده هایی قوی تر از شرکت اینتل و هر رده خود را به بازار ارائه نمود.

توانایی بیشتر پردازنده amd از شرکت اینتل در پریمیر پرو سال 2021

در تصویر بالا هر رنگی که بیشتر است نشانه قوی تر بودن می باشد. طی آزمایشاتی که در شرکت های آنالیز با نرم افزار پریمیر پرو انجام شد، پردازنده های AMD Ryzen 9 بسیار قوی تر از intel core i9 شدند. البته مبارزه به این جا ختم نخواهد شد و در آزمایش بعدی نیز برگ برنده دیگر نصیب AMD شد.

مقایسه کارایی پردازنده های amd و اینتل با نرم افزار هندبریک handbrake

منبع آزمایشات بالا

جدول مشخصات پردازنده های AMD

 

پیشنهاد ادوبی
شرکت ادوبی، قابلیتی بنام کوییک سینک برای افزایش سرعت و کارایی در پریمیرپرو و مدیا‌انکودر طراحی نموده که فعلا فقط در پردازنده های اینتل وجود دارد و مختص به تولید کنندگان ویدیوهایی است که با ساختار h264 , h265 و کدک HEVC فعالیت دارند پس CPU های AMD این قابلیت را ندارند و از طرف دیگر پردازنده های AMD را به تیم ها و افرادی که با فرمت های ویدیویی Mov, Arri, Red, و فرمت های برودکست فعالیت دارند توصیه می نماید چون ادیت این نوع ویدیوها با این CPU خیلی روانتر انجام میشود.منبع

با این توضیحات دلیل نمی شوند که برای ویرایش راش های گرفته شده نتوانیم از هرکدام از CPU ها استفاده کنیم ، صحبت این است که هزینه ها بر اساس نیاز اصلی صرف شوند و مطابق پولی که خرج میکنیم سرعت بهتری داشته باشیم.

 

سوالات پرتکرار

چطور میتونم دمای Cpu رو چک کنم؟

برای چک کردن در ویندوز میتونید نرم افزار Core temp رو دانلود و باهاش کار کنید.

فرق بین سرعت با فرکانس چیه؟

هردو یکی هستن. قبلا نمیگفتیم فرکانس اما الان که دانش همه بیشتر شده خیلی جاها بجای سرعت میگن فرکانس. پس فرکانس در انتخابهاتون مطابق توضیحاتی که بالا دادم رو مورد بررسی قرار بدین.

آموزشهای تخصصی پریمیرپرو

با بیش از 30 پکیج آموزشی از صفر تا خیلی فراتر تدوین را بصورت حرفه ای و تخصصی آموزش ببینید و کسب درآمد کنید.

...

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما نمایش داده نمیشود

رویدادها

از سراسر مانی سافت