- ادوبی
- آموزش پریمیر پرو
- آموزش دوربین سونی
- آموزش کمرا راو
- آموزش بریج
- آموزش افتر افکتس
- آموزش فاینال کات پرو
- آموزش لایتروم کلاسیک
- آموزش فتوشاپ
- آموزش مدیا انکودر
- آموزش فیلمورا
- آموزش کمتازیا
- آموزش ویندوز
- آموزش عکاسی و نورپردازی
- آموزش سخت افزار
- موزیک ویدیو
- مفهومی
- دوربین های کانن
- دوربین های نیکون
- دوربین های هوایی DJI
آموزش پریمیر پرو، 13 نکته کلیدی صدا از قواعد و روشهای تنظیم و ویرایش و استانداردسازی
هر ویدیو کلیپ باید صدایی استاندارد و گوش نواز داشته باشد. نرم افزار پریمیر پرو میتواند انواع دستورات و تغییرات و تنظیمات دلخواه ما را روی هر صدا و موزیک اجرا کند فقط مقداری تنظیم لازم دارید.
لیست انواع تغییراتی که میتوانیم در پریمیر پرو روی صدا انجام دهیم:
- تغییر صدا در پریمیر پرو.
- تنظیم صدا در پریمیر پرو.
- استاندارد کردن صدا در پریمیر پرو.
- افزایش و تقویت صدا در پریمیر پرو.
- کاهش صدا در پریمیر پرو.
- حذف صدا در پریمیر پرو.
- فید صدا در پریمیر پرو.
- ادغام صدا در پریمیر پرو.
- خفه کردن صدا در پریمیر پرو.
- برش یا کات صدا در پریمیر پرو.
- دستورات گروهی روی صدا در پریمیر پرو.
- نقطه گذاری صدا در پریمیر پرو.
- افکت های صدا در پریمیر پرو.
- کاهش تدریجی صدا در پریمیر پرو.
- رفع مشکلات صدا در پریمیر پرو.
- ادیت حرفه ای صدا در پریمیر پرو.
- بهترین افکت های صدا در پریمیر پرو.
- اصلاح صدای ویدیو در پریمیر پرو.
- کاهش نویز صدا بدون استفاده از ادوبی آودیشن.
اهمیت صدا و موزیک از تصویر و ویدیو کمتر نیست
هر چقدر ویدیو و تصویر در پروژه مهم باشد ، صدا هم همان میزان اهمیت دارد. ویدیو بدون یک صدای خوب و استاندارد نمی تواند احساس مورد نظر را منتقل کند. چرا ویدیو می سازیم؟ چون هدف داریم. می خواهیم یک پیام را به مخاطب برسانیم. تصویر بدون صدا مانند یک شخص بدون کلام است. تمام سعی خود را در مرحله اول برای داشتن یک صدای استاندارد و گوش نواز در زمان ویرایش با نرم افزار پریمیر پرو بکنید.
صدا را در پریمیر پرو استاندارد کنید
صدای استاندارد یعنی چی؟ یعنی صدایی که گوش مخاطب را آزار ندهد. او را مجبور نکنید دائما نگران بلند شدن ناگهانی صدا باشد. صدا کاری نکند که مخاطب کنترل نمایشگر را به دست گرفته و دائما صدا را کاهش و افزایش دهد. در پریمیر پرو ابزارها و دستوراتی وجود دارد که کمکم میکند تا صدای پروژه کاملا استاندارد شود. بسیاری از ویرایشگران ویدیو و تولید کنندگان ویدیو کلیپ ها به این موضوع توجه نمیکنند البته چون نمیدانند، نمیدانند چون ریشه ای آموزش ندیده اند. برای داشتن یک صدای استاندارد، در نرم افزار پریمیر پرو باید چشم خود را روی جعبه نمایش باند چپ و راست صدا نگه دارید، صدا را پخش کنید، نمودار رنگی که ارتفاع میگیرد نباید از رنگ زرد به رنگ نارنجی و مخصوصا قرمز برسد. روی همان سبز صدا را کنترل کنید.
تغییر صدا با پریمیر پرو
به هر نوع ویرایشی که در صدا و موزیک درون سکانس پریمیر پرو ایجاد کنیم، تغییر صدا میگوییم. تغییر صدا در این نرم افزار دارای ابزارها و روش های گوناگی است که هر ویرایشگر ویدیو در زمان لازم و به تصمیم خود از آنها استفاده میکند. ویرایش میتواند به سادگی کم و زیاد کردن قدرت صدا و موزیک باشد و یا میتوانید کاهش نویز صدا باشد و تغییراتی از این قبیل.
تغییر صدا با کاهش نویز صدا در پریمیر پرو
کم نمودن نویز صدا، حذف نویز صدا یکی از دغدغه های افرادی است که با تولید ویدیو سر و کار دارند. همیشه یک صدای عالی در دست نیست. بسیاری فیلمبردارها دانش کافی صدا را ندارند پس، شاید وظیفه ویرایشگر ویدیو باشد تا مشکل کاهش نویز صدای پروژه را حذف نماید. نویز صدا در پریمیر پرو ممکن است حذف نشود. گاها نویز آنقدر زیاد است که شاید به بخش اصلی صدا تبدیل شده و امکان جدا نمودن و ردیابی آن از سایر بخش های صدا امکان پذیر نباشد. در پریمیر پرو ابزارهایی وجود دارد که براحتی انواع نویز های صدا را کاهش و تا جایی که بتوانند آن را حذف میکنند و نیازی به نرم افزاری مانند ادوبی آودیشن ندارد.
برای حذف نویز صدا در پریمیر پرو نیازی به ادوبی آودیشن نیست
برخلاف تمام کسانی که کپی محتوا انجام می دهند یعنی آموزشهای دیگران را مشاهده نموده و از روی آن میسازند، مانی سافت در یک دوره آموزشی کامل، بیشترین توانایی نرم افزار پریمیر پرو را در مورد انواع روش های ترمیم و بهبود و کاهش نویز صدا را توضیح داده است. در این دوره آموزشی، از نرم افزار آودیشن استفاده نمیشود و نویز صدا به نحوی گرفته میشود که اصلا انگار وجود نداشته. بله این دانش ریشه ای است که باید آن را فرا گرفت و الی باید با روش های دردسر ساز گرفتار رفع مشکلاتی مانند کاهش نویز باشیم.
ببینید : آموزش پریمیر پرو - قدم هشتم - تنظیم، ترمیم، رفع مشکل، افزایش کیفیت صدا
افزایش و تقویت صدا و موزیک در پریمیر پرو
در این ویدیو آموزشی با روش هایی آشنا میشوید که برای افزایش و تقویت صدا مناسب هستند. افزایض صدا میتواند به بلندتر شدن صدا نیز شبیه شود. بجز بلندتر نمودن صدا، قابلیت گین Gain یا صدای ورود هم میتواند موجب بلندی صدا باشد. گین برای زمانی است که میخواهیم صدا از را لحظه ی ورود به میکروفون، همان زمانی که رکورد شده است تقویت کنیم. یکی از راه های خیلی حرفه ای برای تنظیم و تقویت صدا در پریمیر پرو می باشد.
حذف صدا و موزیک در پریمیر پرو
انجام عملیات حذف صدا را نیز میتوانیم یکی دیگر از روش های ویرایش صدا بدانیم. زمانی صدا را حذف میکنیم که اصلا احتیاجی به آن نباشد. باید دقت کرد که اگر صدایی را حذف کنیم میتوان آنرا بازگرداند اما تا میتوانید بهتر است صدا را خفه کنید تا اینکه حذف کنید. برای حذف صدا را یک راست کلیک و دستور unlink آنرا از ویدیو جدا میکنیم، و صدا را حذف خواهیم نمود. البته صدای بدون ویدیو که به سادگی زدن کلید delete انجام می شود. اما باز هم هشدا میدهم که بهتر است صدا را خفه کنید.
خفه کردن صدا و موزیک در پریمیر پرو
خفه کردن یعنی کاملا بی صدا کردن فرکانس های یک صدا. چرا صدا را خفه کنیم؟ چون ممکن است در لابلای پروژه در همان سکانس و زمان لازم باشد بخشی از همان صدای خفه شده را مجدد استفاده کنیم. برای خفه نمودن صدا در پریمیر پرو چند راه وجود دارد. میتوانید اینکار را بر روی یک ترک track با فعال نمودن کلید M کنار عنوان آن انجام دهید. با اینکار کل ترک خفه یا mute می شود. شاید بخواهید برخی صدا ها را خفه کنید، برای اینکار ابتدا اگر صدا به تصویر لینک است، آن را آنلینک کنید. حال میتوانید روی صدای جدا شده راست کلیک و گزینه enable را بزنید. معادل این دستور روی کیبورد کلیدهای shift+e می باشد. با اینکار ظاهر صدا در سکانس پریمیر پرو تیره تر خواهد شد و چقدر خوب است این قابلیت. برای فعال کردن صدا دوباره همان shift+e را بزنید تا به رنگ عادی بازگردد.
ادغام صدا و موزیک در پریمیر پرو
ادغام یعنی هم زمان همه صداهایی که در ترک های بالای هم قرار داده شده اند، شنیده شوند. یک مثال میزنم. یک ویدیو آموزشی تولید میکنید، میخواهید به صورت خیلی کم و ملایم بجز صدای گویش، یک موزیک هم شنیده شود. به این حالت میگوییم ادغام صدا. خیلی کاربردی است و در اغلب پروژه های ویدیویی استفاده می شود. مانی سافت نیز در ویدیوهای معرفی و آموزشی خود از همین روش استفاده میکند. این تکنیک را در همین ویدیو مشاهده کنید.
برش یا کات صدا در پریمیر پرو
بریدن و تکه تکه کردن صدا در سکانس پریمیر پرو هم یکی دیگر از دستورات ویرایشی است. اینکار را میتوانید با Razor انجام دهید. اما خود من همیشه از کلیدهای عملیاتی ctrl+k استفاده میکنم.
ویرایش صدا در پریمیر پرو با کی فریم و پوینت
یکی از روش های پر کاربردی که برای ویرایش صدا از آن استفاده می شود، اجرای کی فریم یا پوینت ها روی خط صدا در سکانس و پنجره افکت کنترل است. با این کی فریم های صدا میتوانیم هر لحظه صدا را کم، زیاد، فید کنیم. در این ویدیو آموزشی با روش آن آشنا شوید.
کاهش تدریجی صدا در پریمیر پرو
عنوان دیگر کاهش تدریجی صدا، فید Fade هم میتواند باشد. احتمالا ویدیوهایی را دیده اید وقتی به انتها میرسد، صدا آهسته آهسته کم می شود تا جایی که کلا شنیده نمی شود یا در زمانی دیگر صدایی در حال پخش است، در لحظه ای کوتاه، صدا کم شده و صدایی دیگر آرام آرام به گوش می رسد. از تکنیک کاهش تدریجی صدا در اغلب پروژه های پریمیر پرو استفاده می شود و برای آن روش های مختلفی نیز وجود دارد. در این ویدیو آموزشی روشهایی مانند استفاده از افکت صوتی Exponential و همچنین استفاده از کی فریم های صوتی توضیح داده شده اند.
رفع مشکلات صدا در پریمیر پرو
اولین کاری که باید انجام دهید این است که مشکل را بشناسید. مانند یک پزشک اگر درد را نشناسید، پس درمانی هم برای آن پیدا نخواهید کرد. بسیاری ویرایشگران ویدیو با پریمیر پرو وقتی با مشکلی در صدا روبرو می شوند مستقیم به سراغ افکت های صوتی و بخش audio effect می روند. با آزمون و خطا سعی در برطرف نمودن مشکل میکنند اما این بدترین راه حل است. گاها میدانیم مشکل چیست اما باز هم به دلیل نداشتن تسلط بر افکت های صوتی پریمیر پرو نمیدانیم کدامیک برای رفع مشکل کمک خواهد کرد. گاها برای رفع مشکل باید تلاش زیادی کنید و از چنین افکت صوتی همزمان نیز استفاده نمایید. شناخت مشکل صدا در پریمیر پرو قدم مهمی است که در دروه هشتم آموزش پریمیر پرو کاملا به آن پرداخته ایم. مشکلات میتوانند انواعی مانند، نویز، هوا، صدای اضافه، هام، پیچش صدا، ضخیم شدن، نازک بودن، بریدگی و قطعی و ... باشند.
بهترین افکت های صوتی و صدا در پریمیر پرو
این عنوان، کاملا تبلیغاتی است. یعنی چیزی بنام بهترین افکت های صدا در پریمیر پرو اصلا صحیح نیست. هر افکت صدایی که در این نرم افزار تولید شده، در طول زمان به دلایل متعددی مانند، وجود تکراری مشکل، رخ دادن برای بسیاری ویرایشگران ویدیو با پریمیر پرو بوده، که شرکت ادوبی تصمیم گرفته یکی یکی آنها را تولید نماید. هر افکت صوتی در این نرم افزار کار خاصی انجام می دهد، شاید برخی از انها سرگرم کننده به نظر برسند ولی از یکدیگر بهتر نیستند.
تا اینجا در آموزش نرم افزار پریمیر پرو می توانید با ویدیو ها در تایم لاین تمرین کنید. اغلب ویدیو هایی که دانلود می کنیم یا با دوربین ضبط می کنیم دارند پس می رویم به سراغ ترک صدا. مطابق دستورات تایم لاین ارتفاع ترک یا شیار صدا را رو به بالا افزایش دهید تا نمودار گرافیکی فرکانس های صدا واضح شوند. در این حالت شاهد یک سری خطوط عمودی به حالت کمرگ و پر رنگ و با ارتفاع های متفاوت خواهید شد. به این ارتفاع فرکانس ها قله یا peak می گوییم. هر چقدر قله بلند تر باشد صدا در آن قسمت بیشتر است و بلعکس هر چقدر قله ارتفاع کمتری داشته باشد صدا در آن قسمت کمتر می باشد.
ویرایشگر ویدیو، آخرین فیلتر رفع مشکلات صدا در پریمیر پرو
درست است که یک فیلمبردار یا صدا بردار ضبط ویدیو با صدا را انجام داده اما این شما هستید که در نهایت تمام این مدیا ها و پروژه را دیده و ویرایش می کنید. به عبارتی دیگر آخرین گذرگاه بررسی مشکلات شما هستید. یک پله دیگر برای مهم بودن کار خود برداشتید و حال می دانید که نقش مهمی دارید. پس وظایف خود را با یادگیری صحیح و ریشه از مانی سافت به جلو سوق دهید.
چطور متوجه شویم که صدای پروژه در پریمیر پرو استاندارد است؟
به سمت راست تایم لاین نگاه کنید. یک جعبه با دو ستون وجود دارد البته اگر آنرا تغییر نداده باشید. حال توسط کلید اسپیس در تایم لاین، دستور پخش را اجرا کنید، سمت راست دو کادر عمودی سبز رنگ بالا و پایین می شوند. همینطور که ویدیو یا صدا در حال پخش است یک نگاه به تایم لاین و قله ها و نگاهی دیگر به جعبه نمایش قدرت صدا بیندازید هر جا که ارتقاع قله زیاد باشد در جعبه صدا نیز میله های سبز رنگ بالاتر می روند و همینطور این روند ادامه دارد. حال در جعبه صدا به سمت راست، ستون اعداد توجه کنید بالاترین عدد صفر است و همینطور رو به پایین می آید. در یک کلام صدای استاندارد آن است که ستون های سبز رنگ موقع پخش صدا از عدد 6 بالاتر نرود. اگر از عدد 6 بالاتر بروند لبه باکس های سبز به رنگ نارنجی و اگر بالاتر برود قرمز خواهند شد. رنگ قرمز بدترین اتفاق است.
چه زمانی صدا به محدوده قرمز برسد؟
در زمان گویش و مکالمه هیچ وقت.
زمانی اجازه این میزان قرمزی نمودار صدا را بدهید که می خواهید عمدا صدایی خیلی بلند مانند ضربه یا شکستن را پخش نمایید که آن هم باز نباید به این میزان برسد چون، وقتی صداهای دیگر در سطح استاندارد و پایین باشند پس صدا در نمودار زرد رنگ بلندی خود را خواهد داشت.
- ادوبی
- آموزش پریمیر پرو
- آموزش دوربین سونی
- آموزش کمرا راو
- آموزش بریج
- آموزش افتر افکتس
- آموزش فاینال کات پرو
- آموزش لایتروم کلاسیک
- آموزش فتوشاپ
- آموزش مدیا انکودر
- آموزش فیلمورا
- آموزش کمتازیا
- آموزش ویندوز
- آموزش عکاسی و نورپردازی
- آموزش سخت افزار
- موزیک ویدیو
- مفهومی
- دوربین های کانن
- دوربین های نیکون
- دوربین های هوایی DJI
اگر نظر یا نکته ای هست بنویسید
ایمیل شما نمایش داده نمیشود