Loading...
اکانت اکانت

09- شناخت پایه ای بخش کنترل افکت ها در نرم افزار پریمیر پرو

9 دقیقه 18 آذر، 1401 مجموعه : آموزش پریمیر پرو
در نرم افزار پریمیر پرو بخشی بنام کنترل افکت یا Effect Controls وجود دارد. وظیفه این پنجره مدیریت تمام ویدیو افکت هایی است که بر روی مدیا های صوتی و تصویری قرار داده می شود. برای فعال نمودن این بخش ب ...
در نرم افزار پریمیر پرو بخشی بنام کنترل افکت یا Effect Controls وجود دارد. وظیفه این پنجره ...

در نرم افزار پریمیر پرو بخشی بنام کنترل افکت یا Effect Controls وجود دارد. وظیفه این پنجره مدیریت تمام ویدیو افکت هایی است که بر روی مدیا های صوتی و تصویری قرار داده می شود.

برای فعال نمودن این بخش به منوی windows در نرم افزار بروید و گزینه Effect controls را فعال کنید. معادل فعال سازی با کیبورد نیز فشار دادن همزمان کلید های shift + 5 می باشد.

قبل از اینکه هر گونه افکتی را بر روی مدیا های تایم لاین اعمال کنیم به صورت پیش فرض چندین تنظیم در این بخش وجود دارد که به صورت مفصل آنها را معرفی می کنم :

ابتدا فلش کنار گزینه موشن Motion را فشار داده تا گزینه های درون آن نمایش داده شوند.

1. بخش موقیعت پوزیشن Position

توسط این تنظیم می توانیم مدیا های تصویری را با دو عددی که نمایش داده می شوند جابجا کنیم. عدد سمت راست را ما موس نگه داشته و با چپ و راست جابجا کنید متوجه می شوید که تصویر شما در پنجره پروگرم بالا و پایین خواهد رفت. حال عدد سمت چپ را تغییر دهید ، تصویر به چپ و راست تغییر مکان می دهد. به همین سادگی می توانید یک تصویر را در کادر نمایش نهایی جابجا کنید.

2. بخش تغییر اندازه Scale

این تنظیم موجب می شود که تصویر ما در پنجره پروگرم از اندازه خود کوچکتر و بزرگتر شود. چرا تصویر را کوچکتر یا بزرگتر کنیم ؟ برخی اوقات تصاویری که وارد پروژه پریمیر پرو می کنیم ممکن است نسبت به اندازه آن متفاوت باشد. مثلا اگر پروژه تایم لاین ما فول اچ دی باشد ولی یک ویدیو اچ را وارد کنیم ، ویدیو اچ دی ما در پنجره پروگرم کوچکتر دیده خواهد شد ، حالا می توانید با یک کلید روی ویدیو در تایم لاین ، به پنجره افکت کنترل بروید ، در این قسمت اندازه ویدیو را بزرگتر کنید تا هم اندازه کادر نمایش شود. فقط باید مواظب باشید چون ممکن است با این کار بخشی از قسمت های تصویر بیرون از کادر برود ، پس باید با دستورات موشن ، ویدیو را در کادر تنظیم کنید.

حفظ تناسب طول و عرض ویدیو

وقتی که می خواهید تکنیک های حرفه ای در نرم افزار پریمیر پرو انجام دهید باید نگاه دقیق تری داشته باشد ، در همین گزینه مربعی بنام یونیفورم uniform وجود دارد. به چه کاری می آید ؟ یک مثال ساده می زنم. جلوی آیینه به ایستید ، تصور کنید که صورت شما به صورت افقی کشیده شود پس بدن عرض بیشتری پیدا خواهد نمود که اصطلاحا به آن د فورم یا Deform می گویند. اگر ویدیو هایی که با دستور تغییر اندازه ویرایش میکنیم این گزینه را نداشته باشند احتمالا مانند وضعیت مقابل آیینه رخ خواهد داد ، پس نرم افزار پریمیر پرو به عنوان یک تنظیم حرفه ای این جعبه را گذاشته تا مانع از کشیدگی نا خواسته شود. حال برای آزمایش این گزینه را غیر فعال کنید ، متوجه خواهید شد که یک عدد دیگر نیز ظاهر می شود ، یکی از اعداد موجب می شود که ویدیو یا تصویر ( روی عکس و تمام مدیا هایی که در در ترک های ویدیو قرار می گیرد تاثیر می گذارد ) به صورت افقی تغییر کند و دیگری موجب می شود که تصویر به صورت عمودی تغییر نماید.

چه زمانی این گزینه به کار می آید ؟ زمانی که بخواهیم یک ویدیو یا تصویر را با ارتفاع مشخصی استفاده کنیم. فرض کنید یک عکس یا فایل به رنگ قرمز داریم ، می خواهیم به عنوان رنگ زمینه زیر نویس از آن استفاده کنیم ، پس آنرا تغییر اندازه داده و عنوان را روی آن می گذاریم و می توانیم آنرا نیز حرکت دهیم.

مواظب باشید ویدیو ها و عکس ها دی فورم نشوند چون از حالت واقعی خارج خواهند شد و دیگر نمی توانید عنوان تدوینگر حرفه ای پریمیر پرو را به خود بدهید.

تنظیم لوگو در گوشه های فیلم

گذاشتن لوگو در گوشه های فیلم امروزه یکی از قوانین تولید است. تولید کنندگان و سازندگان ویدیو برای اینکه بخواهند نام خود را بر جای گذارند در گوشه تصویر لوگو را درج می کنند. مثلا تولیدکنندگان موزیک ویدیو عنوان و توضیحات خود را در گوشه قرار می دهند. کانال های تلویزیونی لوگو یا نماد خود را در بالا سمت چپ یا راست قرار می دهند. یک آموزش قرار دادن لوگو به سبک حرفه ای آماده نموده ایم که دیدن آن را به شما توصیه می کنیم. به کمک آن می توانید این کار زیبا را انجام دهید.

3. چرخش یا روتیشن Rotation

چرخاندن ویدیو و تصویر در نرم افزار پریمیر پرو یکی دیگر از نیاز های تدوینگر است. ممکن است یک لوگو داشته باشید و یا یک عنوان که نیاز به چرخش داشته باشد ، ممکن است یک ویدیو به صورت کامل افقی ضبط نشده باشد و مقداری کج باشد ، دستور چرخش پریمیر پرو این امکان را به سادگی ایجاد می نماید. از چرخش می توانیم برای تکنیک های موشن گرافیک نیز استفاده کنیم. برای تغییر زاویه می توانید با موس ، عدد را گرفته و تغییر دهید.

4. لنگر یا انکر Anchor point

یکی از تنظیمات که بسیاری از تدوینگر ها با آن کاری ندارند چون با تغییرش اتفاق خاصی نمی افتد. مگر می شود ؟ من به شما توضیح می دهم. انکر نقطه ی سقل است یعنی نقطه ای که چرخش حول آن انجام می شود. وقتی با دستور چرخش ، تغییری ایجاد می کنیم شاهد این هستید که چرخش بر اساس یک نقطه خاص انجام می شود حال به سراغ لنگر بروید و اعداد را تغییر دهید ، مجدد با چرخش تغییر ایجاد کنید ، حالا متوجه می شوید که چرخش محل اصلی خود را تغییر داده . این نکته کلیدی در آینده که می خواهید تکنیک حرفه ای در پریمیر پرو اجرا کنید راه کار شما خواهد بود اما فعلا در همین حد تمرین کنید.

5. تصحیح چشمک زن روشنایی یا فلیکر Flicker

می خواهم شما را با یک نکته حرفه ای در تدوین فیلم با پریمیر پرو آشنا کنم که ارتباط مستقیم با زمان فیلمبرداری شما دارد. وقتی که مشغول ضبط نمودن صحنه ها هستیم سه مولفه مهم بنام های :

  • سرعت شاتر
  • اپرچر یا دیافراگم
  • آیزو

داریم. اگر این سه گزینه را خوب درک نکرده باشید ویدیو شما دارای مشکلات متعددی خواهد شد که به التماس نرم افزار پریمیر پرو خواهید افتاد ! چون فیلم ضبط شده را به دلایل زیاد ممکن است دوباره نتوانید بگیرید پس باید یک تدوینگر شوید آنهم از نوع حرفه ای. یکی از مشکلات ناشی از عدم تنظیم این سه گزینه ، وجود فلیکر یا چشمک زن در نواحی روشن و منابع نور می باشد. آموزش تخصصی کاهش چشمک زن در فیلم را ببینید تا متوجه عمق فاجعه و در نهایت یک تکنیک حرفه ای با پریمیر پرو توسط خودتان شوید. امیدوارم از دیدنش لذت برده باشید ، حال می دانید که تنظیم flicker در پنجره افکت کنترل پریمیر پرو چه کاری انجام می دهد و البته که به تنهایی نمی تواند کار زیادی انجام دهد مگر اینکه شما تدوینگر خوبی باشید و با ادغام چندین تکنیک میزان قابل توجهی از مشکل را برطرف کنید.

6. شفافیت یا وضوح یا Opacity

دلم می خواد به همه این گزینه ها بگم یکی دیگر از گزینه های خیلی مهم ، ولی چکار کنم که همشون خیلی مهم هستند. این گزینه می تواند شگفتی و کار های خاص در تدوین فیلم با پریمیر پرو خلق کند. بخش شفافیت یا وضوح از دو قسمت تشکیل شده است :

  • شفافیت Opacity

میزان شفافیت که با کم نمودن آن متوجه می شوید ویدیو یا تصویر شما در حال از دست دادن شفافیت خود می باشد. آزمایشی را با هم انجام دهیم. ویدیو خود را در ترک اول ویدیو بگذارید ، حالا شفافیت آنرا کم کنید متوجه سیاه شدن تصویر خواهید شد ، همین حالا یک نکته کلیدی و مهم در تدوین حرفه ای با پریمیر پرو را یاد گرفتید ، اگر پایین تر از ویدیو شما ، تصویر دیگری نباشد ، نرم افزار آنرا سیاه در نظر می گیرد ، حالا ویدیو را به یک ترک بالاتر ببرید ، یک ویدیو در ترک اول و دقیقا زیر ویدیو بالایی بگذارید ، خواهید دید که هر دو ویدیو با هم ادغام شده اند. این یکی از تکنیک های تدوین فیلم است که در کانالهای تلویزیونی کاربرد فراوانی دارد. نه تنها در تلویزیون بلکه در تکنیک های موزیک ویدیو ، کلیپ فرمالیته و عروسی نیز اجرا می شوند.

  • مخلوط یا Blend mode

یک دستور حرفه ای در پریمیر پرو که منجر به تولید تکنیک های بی نظیر حرفه ای دیگر در نرم افزار پریمیر پرو خواهد شد. دستور مخلوط بر اساس محاسبات ریاضی بر روی رنگ و نور ، تاریکی و روشنایی ، سفیدی و سیاهی ، تاثیر می گذارد. روش اجرای تکنیک به این صورت است که حداقل باید دو تصویر داشته باشیم ، هر دو باید بالای سر هم قرار گرفته باشند ، این دو تصویر می توانند ویدیو ، عکس ، عنوان و یا هر نوعی باشند. به ویدیو یا تصویر بالاتر بروید و به ترتیب یکی یکی گزینه های مخلوط را آزمایش کنید. قول می دهم با انجام این کار نتیجه های جالبی را بدست خواهید آورد. در پکیج های آموزشی چند گانه پریمیر پرو ما ، از این تکنیک ، تصاویر عجیبی بدست آمده است. تمرین کنید.

امیدوارم نکاتی خوبی را یاد گرفته باشید. این قصه همچنان ادامه دارد...

نمایش بیشتر
نمایش کمتر

تبلیغات

اگر نظر یا نکته ای هست بنویسید

ایمیل شما نمایش داده نمیشود