- ادوبی
- آموزش پریمیر پرو
- آموزش دوربین سونی
- آموزش کمرا راو
- آموزش بریج
- آموزش افتر افکتس
- آموزش فاینال کات پرو
- آموزش لایتروم کلاسیک
- آموزش فتوشاپ
- آموزش مدیا انکودر
- آموزش فیلمورا
- آموزش کمتازیا
- آموزش ویندوز
- آموزش عکاسی و نورپردازی
- آموزش سخت افزار
- موزیک ویدیو
- مفهومی
- دوربین های کانن
- دوربین های نیکون
- دوربین های هوایی DJI
03- برای شروع ساخت ویدیو با نرم افزار پریمیر پرو یک پروژه استاندارد بسازید
برای شروع تدوین فیلم با نرم افزار پریمیر پرو باید یک پروژه استاندارد بسازید
پس از شناخت محیط نرم افزار و امکانات اولیه ای که در اختیارمان قرار گرفته است باید شروع به تدوین فیلم کنیم. باز هم یک قدم مهم جلوی پای ما قرار دارد و آن ایجاد یک پروژه خام با تمام جزییات می باشد.
برای اینکه بتوانیم در نرم افزار پریمیر پرو ویدیو ها را وارد کنیم و نماهای مناسب را انتخاب کنیم ، می بایست دستوری را مانند ایجاد پروژه جدید انتخاب کنیم برای اینکار دو راه وجود دارد :
- وقتی نرم افزار را اجرا می کنیم در صفحه خوش آمد گویی کلید new project را انتخاب کنیم
- از منوی file سپس گزینه new ، گزینه project را انتخاب کنیم
هر دو گزینه یک نتیجه خواهند داشت. به عنوان حرفه ای آینده که شما هستید ، نظم و دقت را یاد بگیرید
- برای پروژه خود نام مناسب انتخاب کنید. نام پروژه پریمیر پرو می تواند انگلیسی یا به هر زبان دیگر باشد که معمولا خود ما بر اساس نوع پروژه یا نام مشتری نامگذاری را انتخاب می کنیم
- مسیر ذخیره شدن پروژه را در یکی از درایو های هارد انتخاب کنید. دسکتاپ ، درایو سی ، پوشه دانلود ، پوشه داکومنت ، هیچکدام مناسب این کار نیستند. روش ما اینطور است که در یکی از درایو های هارد سیستم و یا لپ تاپ ، یک پوشه بنام مشتری ایجاد می کنیم سپس یک پوشه دیگر بنام پروژه یا project می سازیم و این مسیر را انتخاب خواهیم نمود.
سربرگ جنرال General
رندر و نمایش Video Rendering and playback
- در مرحله بعد وارد تب یا سربرگ General شده ایم. Video Rendering and playback یکی از مهمترین گزینه ها در تدوین فیلم با پریمیر پرو است. این گزینه تعیین میکند که نرم افزار پریمیر پرو بابت سرعت بهتر و پردازش راحت تر ویدیو افکت و جلوه ها از چه منبعی استفاده کند. منابع ما می توانند : کارت گرافیک نصب شده روی سیستم باشد ، کارت گرافیک روی خود مادربورد باشد ، اینکه چه کارت گرافیکی برای تدوین با پریمیر پرو لازم است را در مقاله کارت گرافیک برای تدوین فیلم با پریمیرپرو و افترافکت را مشاهده کنید. اگر کارت گرافیک مطابق مشاوره ای که خوانده اید از سری حرفه ای باشد پس باید در لیست این گزینه Mercury Playback Engine Gpu Acceleration که مخفف این جمله Cuda می باشد. وظیفه این گزینه این است که از کارت گرافیک کمک گرفته و سرعت تدوین را افزایش دهد. اگر این گزینه نبود احتمالا دو گزینه دیگر وجود دارند ، Mercury Playback Engine Software Only که همیشه در این لیست وجود دارد حتی اگر کارت گرافیک حرفه ای نداشته باشید. زمانی این گزینه را انتخاب کنید که Cuda وجود نداشته باشد. گزینه سومی که گاها ممکن است دیده شود Opencl است که معمولا وفتی کارت گرافیک Radeon داریم قابل مشاهده است. حال برای شما اولویت بندی میکنم ، به ترتیب انتخاب های شما اول Cuda و دوم Opencl و در نهایت Software only می باشد. اگر در مورد کودا سوال دارید مقاله آموزش راه اندازی کودا Cuda در پریمیر و افترافکت را مشاهده کنید.
ویدیو Video
- گزینه Video توسط آن تعیین می کنیم که تایم لاین یا خط زمان بر چه معیاری به ما نمایش داده شود ، پیش فرض و گزینه خوب آن timecode می باشد گزینه های Feet برای مصارف خاص بر اساس پروژه های 16 میلی متر است. گزینه frame برای زمانی مناسب است که ممکن است بخواهید بر اساس تعداد فریم های فیلم تدوین را انجام دهید.
صدا Audio
- گزینه Audio را روی همان Audio Sample قرار دهید
ذخیره سازی یا انتقال Capture
- گزینه Capture کپچر ، برای زمانی کاربرد دارد که می خواهید توسط کارت سخت افزار فیلم های کاست را توسط نرم افزار پریمیر پرو بر روی سیستم ذخیره کنید. در گذشته کارت حافظه نبود و اغلب فیلم ها روی کاست ضبط می شدند انتخاب هر یک از این گزینه ها در ایجاد پروژه تاثیری ندارد ولی برای اینکه شناخت خوبی پیدا کنید مقاله شناخت کارت سخت افزاری کپچر و تدوین فیلم را مشاهده کنید.
مدیریت رنگ Color Management
این بخش برای زمانی است که قصد دارید از ویدیو های HDR در پروژه خود استفاده کنید. موضوع HDR نیازمند مطالعه است و چون تازه اول راه هستید می توانید از این موضوع فعلا گذر کنید اما اگر علاقه دارید مقاله ندانسته های محدوده داینامیک رنج Dynamic Range HDR , HLG را مطالعه کنید. انتخاب هر یک از این گزینه ها را انتخاب کنید در پروژه های تدوین که ویدیو ها HDR نباشند تاثیری نخواهد گذاشت. تدوینگری که از HDR استفاده می نماید می بایست مجهز به یک مانیتور با این قابلیت نیز باشد.
سربرگ Scratch Disks
اسکرچ دیسک محل های نگهداری و ذخیره برخی فایل های تولید شده حین تدوین و همین پروژه ای است که آنرا ساخته اید. فرض کنیم شما یک تایم لاین را چیده اید و پروژه به انتها رسیده ، حال می خواهیم برخی بخش های تایم لاین که نیاز دارند برای پخش روان تر عملیات رندر روی آنها انجام شود را ببینید. پس کلید اینتر enter کیبورد را فشار می دهید. سیستم شروع به نمایش عملیات رندر نموده و خواهید دید که خط قرمز رندر ، به سبز تبدیل می شود. این پیش نمایشی که در پروژه تولید شده است دقیقا در بخش اسکرچ دیسک در مسیر گزینه Video Preview نگهداری می شوند و تا زمانی که شما کش یا حافظه موقت و فایل های ایجاد شده را در نرم افزار پریمیر پرو حذف نکنید باقی خواهند ماند.
same as project
در مقابل هر گزینه یک توضیح با عنوان same as project وجود دارد به این معنی که اگر این مسیر را تغییر ندهید تمام فایل های موقت را در مسیری که بالاتر برای ذخیره نموده پروژه تعریف نموده ایم نگهداری خواهند نمود البته در پوشه های مجزا و مرتب. پس نکته کلیدی اینکه اگر پروژه شما در مسیری بجز محل های گفته شده در بالاتر تعیین شده است نیازی به تغییر آدرس های این قسمت ندارید ولی ممکن است به دلیل اینکه مسیر نگهداری پروژه دچار کمبود فضا شده باشد مجبور شویم به جهت جلوگیری از اشغال فضای درایو، این فایل های موقت را در درایو دیگری نگهداری کنیم. که این موضوع به شرایط زمان تدوین فیلم شما با پریمیر پرو و پروژه حین انجام بستگی دارد.
مسیر های ذخیره سازی رسانه ها در پریمیر پرو :
Captured Video : ویدیو های کپچر شده را ذخیره می نماید
Captured Audio : صدای فایل های کپچر شده را ذخیره می نماید
Video Preview : وقتی که رندر انجام می دهیم تصاویر را در این مسیر نگهداری می نماید
Audio Preview : وقتی که رندر انجام می دهیم صدا را در این مسیر نگهداری می نماید
Project Auto Save : در تنظیمات پریمیر پرو می توانیم کاری کنیم که حداقل هر یک دقیقه یکبار خود پریمیر پرو پروژه را ذخیره نماید اگر این گزینه فعال نباشد می بایست از کلید های ctrl+s کیبورد استفاده کنیم
CC Libraries Download : کسانی که اکانت اوریجینال از شرکت ادوبی برای نرم افزار پریمیر پرو خریداری نموده اند ، شرکت ادوبی فایل های کمکی و مناسبی را به آنها می دهد که درون خود پریمیر پرو دانلود می شوند ، این مسیر نگهداری آنها می باشد لینک لایسنس فتوشاپ، پریمیر، فاینال کات، داوینچی، افترافکت را مشاهده کنید
Motion Graphic Template Media : وقتی که از بخش حرفه ای موشن گرافیگ نرم افزار پریمیر پرو طراحی انجام می دهیم آنها را در این مسیر نگهداری می نماید. مقاله چگونه یک طراح موشن گرافیک Motion Graphic شویم را مطالعه کنید
نسخه کامل را اینجا مشاهده کنید.
- ادوبی
- آموزش پریمیر پرو
- آموزش دوربین سونی
- آموزش کمرا راو
- آموزش بریج
- آموزش افتر افکتس
- آموزش فاینال کات پرو
- آموزش لایتروم کلاسیک
- آموزش فتوشاپ
- آموزش مدیا انکودر
- آموزش فیلمورا
- آموزش کمتازیا
- آموزش ویندوز
- آموزش عکاسی و نورپردازی
- آموزش سخت افزار
- موزیک ویدیو
- مفهومی
- دوربین های کانن
- دوربین های نیکون
- دوربین های هوایی DJI
اگر نظر یا نکته ای هست بنویسید
ایمیل شما نمایش داده نمیشود