کارتهای سخت افزاری که برای کار با ویدیو و تدوین مورد استفاده قرار میگیرند به دسته های مختلفی تقسیم میشوند مانند، کارت کپچر، کارت اتصال چندین دوربین همزمان، کارت رندر و...
با کارت کپچر آشنا شوید
این کارت در گذشته خیلی پرکاربرد بود، زمانی که دوربین های فیلمبرداری روی کاست فیلم میگرفتند و مموری و حافظه در کار نبود، این قطعه به دو صورت اینترنال (داخل کیس) اکسترنال (بیرون کیس یا لپ تاپ) موجود بود که همین دو سری دارای تنوع فراوانی از لحاظ شرکتهای تولیدکننده، کیفیت انتقال هستند.
1. کارت کپچر Capture DVD , VCD
دوربین هایی که در گذشته ی دورتر در خیلی از منازل وجود داشت توسط یک کابل که یک طرف به دوربین وصل میشد و از طرف دیگر دارای سه سیم رنگی بود به کامیپوتر متصل میشد که لپ تاپ یا سیستم توسط آن دستگاه میتوانست فیلمهای روی کاست دوربین را با فرمت ویدیو سی دی و دی وی دی ذخیره نموده و با نرم افزارهای رایت روی دیسک ذخیره شوند.
2. کارت کپچر Capture DV :
دوربین های فیلمبرداری هندی کم و حرفه ای پیشرفته تر شده و یک پورت یا درگاه اتصال به نام DV digital video رو آنها ایجاد شد برای همین منظور کارت های سخت افزاری که بازهم اینترنال و اکسترنال بودند تولید شد، این کارت به کارت کپچر یا انتقال DV یا HDMI معروف شدند که امروزه هنوز هم از آنها استفاده میشود.
3. کارت کپچز یو اس بیUSB
با توجه به مشکلاتی از قبیل نصب کارتها در داخل کیس و یاد نداشتن کیس برای عملیات کپچر، کارتهای یو اس بی کپچر تولید شد که بیرون سیستم بوده و کسانی که لپ تاپ نیز دارند بتوانند براحتی عملیات کپچر را انجام دهند، این کارتهای یو اس بی قابلیت کپچر ار پورت های اچ دی ام آی را نیز دارند.
3. کارت شتابنده سرعت رندر و تدوین یا میکس و مونتاژ
یک زمان خبری از کارتهای گرافیک شرکت های انویدیا و ای ام دی پیشرفته ی امروزی نبود و اغلب کارتهای گرافیک معمولی برای بازی بودند، در آن زمان شرکتی بنام متروکس شروع به تولید کارتهایی برای تدوینگران نمود، این کارت های تدوین وظایف همزمانی مانند کپچر و ایجاد شتاب در تدوین را برعهده داشت. تدوینگر میتواند دوربین خود را به این قطعه متصل نموده و با کیفیت خیلی خوبی حتی بالاتر از کارت کپچر تک کاره که بالاتر معرفی شد ذخیره سازی فیلمها را با فرمت های حرفه ای انجام دهد. شرکت متروکس درون این کارتهای سخت افزاری تدوین چیپست (یک تراشه کوچک مانند کارت گرافیک) را ایجاد نمود، همین تراشه موجب میشد که سیستم شما افکت ها و جلوه ها را خیلی روان و بهتر از سیستم های دیگران پخش نماید و انقلابی در سرعت رندر شد. رفته رفته استفاده از کارتهای کپچر کم شد چون کارت حافظه تولید شد و با یک عملیات کپی نمودن انتقال انجام میشد آنهم بدون کاهش کیفیت بله این کارتهای شرکت متروکس در ذخیره نموده فیلم ها خیلی عالی هستند اما خب در حال حاضر مگر اینکه کاست داشته باشید تا کپچر را انجام دهید. وقتی که یک کارت تدوین متروکس را نصب میکنید در سیستم عامل فایلهایی برای سرعت بهتر کار در نرم افزارهای پریمیر و داوینچی و ادیوس و اوید نیز قرار میدهد. نظر شما را جلب میکنم به استفاده از کارتهای گرافیک انویدیا که امروزه جایگزین کارت میکس یا تدوین برای سرعت بیشتر رندر شده اند :
حذف کارت میکس یا تدوین
در حال حاضر شرکت هایی مانند انویدیا و ای ام دی کارت های گرافیکی تولید نموده اند که با همراه خود شتابنده های گرافیکی خیلی عالی هستند و بدون نیاز به خرید کارت میکس یا کارت تدوین میتوان تمام استفاده عملیاتی تدوین و رندر را انجام داد، پس خرید کارت میکس در این زمان بجز شرایط خاص که آنهم خیلی خاص است و باید بررسی شود چرا به شما پیشنهاد خرید کارت میکس میدهند، الزامی نیست.
کارت گرافیک جایگزین کارت میکس یا کارت تدوین
همینجا بگویم که کارت گرافیک اغلب برای کپچر استفاده نمیشود اگر میگوییم جایگزین کارت میکس یا تدوین منظور کارایی خیلی عالی در دادن شتاب رندر و حین تدوین فیلم با نرم افزار پریمیرپرو و داوینچی و فاینال کات و اوید میباشد. کارت های گرافیکی شرکت انویدیا به نام های جی تی ایکس و آرتی ایکس نه تنها برای گیم یا بازی بلکه برای تدوین حرفه ای فیلم با نرم افزارهای گفته شده خیلی عالی هستند ویدیوی زیر راهنمایی خیلی خوبی برای انتخاب یک کارت گرافیک مناسب برای تدوین است و همچنین میتوانید مقاله ی کامل کارت گرافیک برای تدوین فیلم با پریمیرپرو و افترافکت نیز مطالعه نمائید
کارت های اتصال چند دوربین به سیستم و تدوین زنده
در برخی پروژه های تصویربرداری زنده مانند جشن ها یا تلویزیون، شما نیازمند ذخیره و تدوین همزمان تصاویر چند دوربین هستید، این اتصال به دو روش کابل و بی سیم امکان پذیر است اما در هر دو حالت شما باید این سخت افزار یا سخت افزارها را درون سیستم خود نصب کنید تا چندین دوربین امکان اتصال داشته باشند، اینکه چند دوربین متصل شود بستگی به بودجه و نیاز و سخت افزار شما دارد. وقتی که تصویر چند دوربین همزمان وارد سیستم شد توسط نرم افزاری که همراه کارت سخت افزاری شما ارائه شده میتوانید به صورت زنده و ریل تایم Real time برش، سانسور، افکت، تایتل یا نوشته را بر تصویر پیاده کنید، شبیه به مسابقات زنده ی فوتبال. جالب است بدانید که به این نوع تدوین، تدوین خطی میگویند یعنی تصویر همزمان وارد میشود، افکت گذاری میشود و ارسال میشود، اپراتور این نوع دستگاه ها باید آموزش دیده و خیلی مسلط باشد چون مانند کار با پریمیر یا فاینال کات نیست که فرصت انواع ویرایش و آزمون و خطا باشید، در تدوین مراسم و پروژه های سینمایی و موزیک ویدیو هم کاربرد ندارد پس پیگیر آن نباشید.
تدوین فیلم را چگونه آموخته اید؟
امیدوارم از دسته تدوینگرانی باشید که با روش های تجاری و عملی مانی سافت، تدوین فیلم و تولید ویدیو را یکبار صحیح از ابتدا آموخته باشید، توصیه میکنیم که نگاهی به ویدیوهای زیر بیندازید
ویدیوهای زیر بخشی از پکیج آموزش تصحیح رنگ فیلم با نرم افزار پریمیر پرو کالوریست - سری سوم هستند
مشاهده صفحه این پکیج آموزشیویدیوهای زیر بخشی از پکیج آموزش تدوین فیلم و میکس فیلم نرم افزار پریمیر پرو Premiere - سری اول هستند
مشاهده صفحه این پکیج آموزشیویدیوهای زیر بخشی از پکیج آموزش افکت های نرم افزار پریمیر پرو پری افکت - سری دوم هستند
مشاهده صفحه این پکیج آموزشیویدیوهای زیر بخشی از پکیج آموزش میکس عروسی و کلیپ فرمالیته با نرم افزار پریمیر پرو - سری چهارم هستند
مشاهده صفحه این پکیج آموزشیپیشنهاد کارت برای انجام ذخیره فیلم Capture
در حال حاضر کارت های سخت افزاری متعددی در بازار به تدوین گران فیلم توصیه می گردد اما در اینجا بهترین و مناسب ترین گزینه را به شما توصیه می نمائیم
تنها گزینه ای که از سال ها پیش تا کنون مورد استفاده قرار گرفته و از حال تا سال های طولانی آینده نیز کاربرد دارد استفاده از I Link 1394 می باشد.این قطعه سخت افزاری شبیه به یک مودم بوده که داخل کیس رایانه شما به سادگی نصب می شود و خود ویندوز آنرا شناسایی می نماید و تنها کافیست که کابل دوربین حرفه ای یا نیمه حرفه ای را به آن متصل نموده و از قسمت Capture در نرم افزار پریمیر پرو شروع به ذخیره فیلم بر روی سیستم نمائید. جالب است که بدانید قیمت این کارت از مبالغ پایین تا خیلی بالا می باشد و دلیلش کیفیت ذخیره تصاویر است که باید با تحقیق از چند فروشنده به نتیجه برسید. دقت نمائید اگر قصد ذخیره سازی فرمت های DV را دارید از گزینه I Link 1394 استفاده نمائید اما اگر قصد ذخیره از دوربین های HDV یا Full HD به صورت فیلم را دارید می بایست درخواست Capture HD کپچر اچ دی را به فروشنده بدهید.
دیدگاهها
در گذشته فیلم هایی تولید شدند که با کیفیت vcd و dvd عرضه شدند
مثل فیلم تایتانیک، ولی الان این فیلمها را با کیفیت full hd نیز عرضه می کنند،
سوال ام اینه که با چه تکنیک هایی میشه فیلم هایی قدیمی را مجددا کپچر کرد ولی اینار با کیفیت بالاتر
صنعت سینما در خارج از کشور ما خیلی دارای اهمیت است. تکنولوژی هایی که آنها برای رکورد نمودن و نگهداری آرشیو استفاده می کنند بسیار پیشرفته است. در همان سالی که تایتانیک ساخته شد تصاویر با دوربین های عالی رکورد شد و به صورت دیجیتال ذخیره شد. پس نکته اول این است که نحوه ذخیره نمودن ویدیو و نحوه نگهداری شرط اول داشتن تصاویر با کیفیت هستند. پس از مدت ها دستگاه هایی بنام رکوردر Recorder تولید شد. این دستگاه ها به پخش کننده کاست ویدیو یا دوربین یا ابزارهای دیجیتال متصل شده و تصاویر را روی دیسک های دی وی دی یا بلوری ذخیره می کنند. این دستگاه دارای تنوع و کیفیت های بالایی است که در بازار ما نیز برخی نمونه های متوسط آن وجود دارد. به این روش می توان کاست ها را با کیفیت خیلی بالایی به دیجیتال تبدیل نمود. برخی تصور می کنند با کارت کپچر می توان چنین کیفیتی را حفظ نمودن اما در اغلب شرایط شدنی نیست. این تجربه ما بود. اگر دوستان تجربه یا اطلاعات دیگری دارند در ادامه یادداشت بفرمایند.
برای اتصال دوربین دیجیتال کامپکت به کامپیوتر و موبایل
برای استریم می خواستم
ممنون میشم اگر یکی دو مدل معرفی کنید
متاسفم در این مورد بهتره نت را جستجو کنید.
قبل از هرچیز اگر بهترین دستگاه رو بخرید ولی علم تدوین رو اصولی یاد نگرفته باشید موفق نخواهید بود.از منوی دوره ها سطوح ما رو مطالعه کنید.
مدل و مشخصات دستگاه بسیار عالی است و از لحاظ تنظیمات ظاهری و رزولوشن مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد و در ویندوز تنظیماتی وجود دارد که میتوانید نسبت به درشت نمایی آیکون ها اقدام نمائید.
در نهایت بدون نگرانی اقدام نمائید.
لازم به ذکر است که اگر قصد اجرای پروژه های طولانی مدت مانند دو ساعت را دارید این دستگاه ها به شما توصیه نمیشوند چرا که به نسبت کارایی سری PC با همین مشخصات بسیار ضعیف تر خواهند بود و این به آن معنا نیست که نتوانید کاری انجام دهید بلکه انجام خواهید داد اما فشار زیادی به سیستم خواهد آمد ولی در نهایت پروژه ها را به انتها میرساند.این دستگاه ها بیشتر برای بازی طراحی شده اند.
یک ویدیو کامل آماده نموده ایم که در انتخاب لپ تاپ شما را یاری خواهد داد. لینک زیر را مشاهده کنید.
manisoft.ir/.../...
دوست عزیز
اول یه مروری بر معنای ریل تایم داشته باشیم ، ریل تایم در اصطلاح حرفه ای به معنای عدم نیاز به رندر هست مانند زمانی که در پریمیر 6.5 کار می کردیم و برای دیدن افکت های اجرای یا نیاز بود کلید Alt رو بگیریم یا اینتر بزنیم تا بتونیم حاصل کار رو قبل از خروجی گرفتن ببینیم.
همونطور که میدونید فیلمهای Full HD و R3D و ... به دلیل کیفیت بالا و حجم زیاد ، مقدار زیادی رم رو نیاز دارن و همچنین وجود یک کارت گرافیک حداقل سری GTX که البته GTX سری گیم هست و می بایست سری Tesla یا Quadro رو خریداری کرد بسیار لازم است.
در حال حاضر در پریمیرپرو نسخه CS6 به بعد اغلب افکت های داخلی آن بدون نیاز به رندر حتی بدون داشتن کارت گرافیک GTX براحتی پخش میشه بجز عده معدودی از آنها.
مطمئنا اگر همان کارت را در پریمیرپرو نیز اجرا کنید به همان کیفیت و سرعت عملیات را انجام خواهد داد و توصیه می کنم اگر به دنبال نتیجه خیلی خوب هستید می بایست شرایط یکسانی را برای هر دو گروه نرم افزار ایجاد نمائید.
در خصوص تعداد لایه ها ، در حال حاضر اگر بر روی سیستم یک کارت گرافیک GTX 970 قرار دهید و البته تنظیمات اصلی شتاب دهنده را نیز اجرا نموده باشید میتوانید تا 16 فوتیج نیز تدوین نمائید.
ضمنا تکنولوژی کودا که انحصاری محصولات ادوبی است به همین خاطر بوجود آمده است که عملیات رندر افکت های داخلی ادوبی حذف شده و آنها را بدون نیاز به رندر نمایش می دهد.
توصیه میکنم هر دو محصول را در سخت ترین شرایط کاری و با یک مشخصات سخت افزاری قرار دهید تا خود به نتیجه ای که ما مدت هاست به آن رسیده ایم برسید.
پایدار باشید.
با تشکر از شما
دوربین هایی متصل میشه که مموری نداره.
لینک زیر را مشاهده کنید
manisoft.ir/.../...
وقت بخیر
لینک زیر را مشاهده کنید
manisoft.ir/.../...