انتخاب و خرید کارت گرافیک برای نرم افزار های تدوین فیلم و تولید ویدیو یکی از تصمیمات مهم و ضروری است چرا که نرم افزار های حرفه ای تدوین فیلم در چند بخش نیازمند کارت گرافیک هستند که در پایین به آنها اشاره می کنیم :
- نمایش روان و مناسب ویدیو ها
- اجرای افکت ها در زمان تدوین فیلم
- پردازش افکت هایی که سه بعدی هستند
- تولید پیش نمایش یا پیش رندر
- زمان تولید فایل نهایی یا همان خروجی که اغلب mp4 است
به توضیحاتی که در خصوص کارت گرافیک برای تدوین فیلم گفته می شود نهایت دقت خود را داشته باشید، این صفحه حاصل تحربیات و سوالاتی است که هزاران مخاطب مانند شما به آن مراجعه و به مرور تکمیل شده و همچنان در حال آپدیت نیز می باشد چون سخت افزار های جدید تولید می شوند و در نرم افزار های ساخت کلیپ نیز تغییراتی ایجاد خواهد شد.
با مطالعه این مبحث هیچ سوالی برای شما در خصوص رندر و کارتهای گرافیک و پردازش سرعتی باقی نخواهد ماند و براحتی خواهید توانست نسبت به خرید قطعه مورد نظر اقدام نمائید.
تقسیم بندی کلی کارت های گرافیک
تا این زمان کارت گرافیک به چند شرکت تولید کننده محدود می شود :
- شرکت انویدیا Nvidia را که می توانیم غول تولید کننده کارت های گرافیکی برای بازی بدانیم. کارتهای گرافیکی این شرکت به جز بازی برای تولید ویدیو و تدوین فیلم نیز طراحی شده اند.
- شرکت ای ام دی AMD یکی از رقبای شرکت انویدیا می باشد کارت های گرافیکی آن مثل رقیب خود دارای تنوع فراوانی نیست و در گذشته خیلی سطح پایینتر از انویدیا تولید می نمود اما در حال حاضر اقدام به تولیدات حرفه ای نموده و برخی از آنها کاملا تخصصی در تدوین فیلم مورد استفاده قرار می گیرند
- شرکت اینتل معمولا بر روی پردازنده های خود پردازنده گرافیکی را قرار می دهد که می بایست با مادربورد نیز هماهنگ باشد. منظور همان مادربورد هایی است که دارای کارت گرافیکی آن بورد هستند.
تاکید میکنم که هر کارت گرافیکی برای هدفی تولید شده است و نباید توقع داشته باشید یک کارت گرافیک باید در تمام زمینه ها نیازهای ما را برطرف نماید. پایینتر متوجه این موضوع خواهید شد.
انواع کارتهای گرافیک شرکت انویدیا Nvidia
در گذشته و قبل از تولید تکنولوژی کودا Cuda تمامی محصولات سخت افزاری تدوین فیلم کاملا وابسته به شرکت Canopus بود.این شرکت متخصص در زمینه تولید انواع کارتهای شتاب دهنده تصویری و کارتهای تدوین خطی می باشد که سالها در این زمینه فعالیت دارد،اغلب کارتهای تدوین خود را برای محصولات ادوبی و پیناکل تولید می نمود تا اینکه طی اتفاقاتی شرکت Canopus اقدام به تولید نرم افزار نیمه حرفه ای Edius نمود.این نرم افزار تقریبا یک کپی از ادوبی پریمیرپرو بوده که با توجه به قوانین تولیدات نرم افزاری در آمریکا نمیتوانستند آنرا همانند ادوبی گسترش دهند چرا که کپی برداری می شد.در این حال شرکت Canopus کارتهای خود را با نرم افزار نیمه حرفه ای ادیوس تطابق داد تا شاید بتواند سهم فروش نرم افزار محصولات ادوب را به طرف ادیوس تغییر جهت دهد اما غافل از اینکه شرکت ادوبی بسیار هوشمندانه فکر این زمان را نموده بود.
این امر باعث شد تا شرکت ادوبی توسط همکار خود یعنی NVIDIA ( حرفه ای ترین تولید کننده کارتهای گرافیکی و شتاب دهنده دنیا ) جلساتی را در خصوص تکنولوژی های تدوین فیلم و رندرینگ برگزار و راهکارهای حرفه ای را پیدا کنند.در این میان بود که شرکت Nvidia موفق به تولید تکنولوژی Cuda گردید ، که بر اساس Cuda شرکت NVIDIA کارتهای گرافیکی خود را به پردازنده های چند صد و چند هزار هسته ای ارتقا داد که این تکنولوژی ویژه محصولات شرکت ادوبی مانند پریمیرپرو و افترافکت ایجاد گردید.
مدل های Tesla - Quadro - GTX - RTX
. کارتهای گرافیکی کوادرو Quadro :
کارتهای گرافیکی انویدیا سری کوادرو در زمینه ی رندر با نرم افزارهای سه بعدی بسیار موفق هستند به گونه ای که کارت گرافیکی جی تی ایکس و آرتی ایکس در زمینه ی رندر سه بعدی ضعیفتر از آن هستند و دارای قیمتهایی بالا که ارزش خرید را دارند
نکته مهمی که باید مد نظر داشته باشید این است که هر کارت گرافیک کوادرویی را خریداری نکنید و در خرید دقت نمائید که پشیمان نشوید. در خصوص کارتهای گرافیکی یا ویدیویی کودادرو بدانید که تفکیک رنگ در کارت کوادرو بسیار بالا بوده و کسانی که قصد انجام تصحیح رنگ کاملا تخصصی در تولید ویدیو را دارند گزینه ی بسیار مناسبی است چون میتواند میزان بیت بیشتری را برای نمایش در مانیتور ارسال کند، هرچقدر بیت تصویر بیشتر باید بدون شک جزئیات و نمایش نیز خیلی بالاتر خواهند بود پیشنهاد میکنم مقاله ی کاملترین پاسخ بیت رنگ 8bit , 10bit , 12bit عمق رنگ را حتما مشاهده کنید. در خصوص رندر سه بعدی موضوعی را اشتباه نگیرید، وقتی میگوییم رندر منظور رندرهای عادی مانند پریمیر نیست منظور رندرهای بخش هایی مانند افکت های المنت تری دی در افترافکت و یا خود نرم افزار تری دی مکس و سینما فوردی و مایا میباشد، مقاله ی رندر چیست ، آموزش رندر در پریمیر همه چیز را به شما پاسخ میدهد. پس تا اینجا بدانید که قرار نیست کارت گرافیک کوادرو در زمینه ی تدوین فیلم های عادی به شما کمک فراوانی داشته باشد.
. کارتهای گرافیک GTX
یکی دیگر از مدل های کارت های گرافیکی شرکت انویدیا سری جی تی ایکس GTX میباشد که بسیار محبوب و در ابتدا فقط برای گیمیر ها ( افراد اهل بازی ) طراحی شد. مطابق قرار دادی که میان شرکت انویدیا و برخی شرکت های تولید کننده نرم افزارهای گرافیکی و تدوین فیلم انجام شد ، بجز بحث بازی ، بخشی بنام کودا و هسته های پردازش کننده و شتاب دهنده نیز به آن افزوده شد تا ویدیو افکت و جلوه ها نیز با سرعت بیشتری نمایش داده شوند و اینجا بود که نرم افزار ها از وابستگی به کارت های شتاب دهنده شرکت کنوپوز فاصله گرفتند. هم در سیستم های خانگی PC ، هم در لپ تاپ ها در ویندوز و مک ، پرکاربرد هستند.
. کارتهای گرافیک RTX
پس از گذر زمان ، سری جدید بنام آر تی ایکس RTX تولید گردید. این شرکت به همراه سری جدید خود وعده سرعت بیشتر را داد که واقعا شاهد این موضوع نیز بوده ایم. این کارت گرافیک نیز برای بازی طراحی شد ولی به همراه آن نگاه ویژه ای به تدوین و تولید ویدیو و جلوه نیز داشته است.
. کارتهای گرافیک Tesla
این سری کارت گرافیک کاملا مخصوصا گیمیر ها می باشد و اغلب به صورت موازی یا چند تایی در یک سیستم نصب شده و به پردازش بازی های خیلی پیچیده و سنگین کمک خواهد نمود که از بحث ما خارج است.
اختلاف میان سری های GTX و RTX
یکی از تفاوت های اصلی که ما میان این دو مشاهده نموده ایم افزایش سرعت و کارایی سری RTX در نرم افزار های گرافیکی است که بیشتر تمرکز آنها روی کارت گرافیک است. یکی از این نرم افزار ها داوینچی می باشد که برای تدوین فیلم استفاده می شود. نرم افزار های تدوین فیلم مانند شرکت ادوبی از سی پی یو کمک فراوانی می گیرند به همین دلیل تمام بار پردازش خود را روی کارت گرافیک نمی اندازد که به موجب آن شاهد استفاده کمتر از کارت گرافیک هستیم. این توضیحات دلیل نمی شود که سری RTX را برای ادوبی نیز تهیه نکنیم چرا که می تواند در سرعت و کارایی نیز موثر باشد ولی .... اما از دست این تولید کنندگان که یک محصول را نمی سازند تا تمام نرم افزار ها و نیاز های ما را تامین نماید.
چند نکته در انتخاب یک کارت گرافیک برای تدوین فیلم و رندر
{manivideo 192}
برای مثال در زیر دو کارت گرافیک به مدلهای 780Ti ( تصویر اول ) و مدل 970 ( تصویر دوم ) را قرار داده و با توجه به آیتمهای آنها توضیحات را ارائه مینمائیم.
- در مدلهای کارت گرافیک حتما گزینه هایی را انتخاب نمائید که انتهای نام آنها TI یا همان Titan است، به این دلیل که این مدلها به نسبت مدلهایی که این گزینه را ندارند حرفه ای تر و سریعتر و قدرتمندتر بوده و البته قیمت بالاتری دارند. شرکت انویدیا کارت گرافیک به مدل GTX 980 دارد و موازی با آن GTX 980ti نیز دارد.
- در مدل کارت گرافیک حتما به اینکه نوع Ram آن جدیدتر باشد دقت نمائید به طور مثال بهتر است بجای Ram DDR3 گزینه DDR5 را انتخاب نمائید.
- در مشخصات فنی کارت گرافیک در بهترین حالت سعی نمائید گزینه ای که پهنای باند بیشتری را دارد انتخاب کنید، در تصاویر اول گزینه Memory Bus Width را دقت نمائید :میزان پهنای باند مدل 780 مقدار 384 بوده و در مدل 970 مقدار 224 میباشد که این گزینه در سرعت پردازش و رندر بسیار موثر است و متاسفانه بسیاری از فروشندگان بدون اطلاع به این موضوع سعی می نمایند که مدل 970 که جدیدتر است را بفروش برسانند،نکته ای که در همین موضوع باید به آن دقت نمایید این است که قرار نیست هر چقدر عدد مدل کارت گرافیک بزرگتر باشد سرعت و کیفیت آنهم بهتر باشد یعنی قرار نیست مدل 970 چون جدیدتر از 780 است ، از آن قوی تر باشد چون هر کدام به هدفی تولید میشوند.
- کور Core یا تعداد هسته های کودا در کارت گرافیک، این عدد هرچه بیشتر باشد به معنای بهتر و سریعتر بودن است که در مدل 780 مقدار 2880 هسته و در مدل 970 مقدار 1664 هسته میباشد که مطمئنا مدل 780ti حرفه ای تر است. پس باز هم شاهد این هستیم که همچنان مدل قبلی از مدل جدید برتر است.
- نکته ای که اغلب کاربران را به اشتباه می اندازد گزینه Memory Clock و Boost Clock است، دقت نمائید این دو گزینه را ملاک بهتر بودن قرار ندهید چرا که بطور مثال ممکن است در یک کارت گرافیک این دو گزینه به مراتب بالاتر باشند اما گزینه های مهمی مانند Memory Bus Width و Ram آن پایینتر باشد، پس باز هم میگوییم در اغلب مدلها به گزینه های Memory Bus Width و نوع Ram دقت نمائید. اگر مدلهایی که آخر آنها به Ti یا Titan ختم میشود هرچند عدد مدل آنها کوچکتر هم باشد قوی تر هستند مانند دو مدل زیر.
- گزینه دیگری که در کارت گرافیک باید مد نظر بگیرید Thermal Design Power که همان میزان برق مورد نیاز است، در مدل 780 میزان برق مصرفی 250 و در مدل 970 میزان برق مصرفی 145 میباشد، منطقی است به این دلیل که مدل 780 قوی تر است مطمئنا برق بیشتری هم میخواهد، پس حتما پاور کیس شما قدرتمند و از نوع اصلی نیز باشد. در واقع یکی از دلایل انتخاب کارت گرافیک 970 همین کم مصرف تر بودن آن است اما وقتی به کار ما نمی آید پس پاور را با توان بیشتر تهیه میکنیم بجای اینکه کارت گرافیک ضعیفتر را انتخاب کنیم.
تصویر اول
تصویر دوم
7. در خصوص تاثیر کودا و کارت گرافیک در تدوین فیلم و رندر پیشنهاد میکنم مقاله ی آموزش راه اندازی کودا Cuda در پریمیر و افترافکت را مشاهده کنید.
8. نکته مهم دیگری که بسیاری از افراد آنرا اشتباها از کارت گرافیک انتظار دارند اینکه تصور مینمایند که وظیفه دیکود فایلهای ویدئویی بر عهده کارت گرافیک است مقاله ی عملیات دیکودینگ در تدوین فیلم چیست ؟ را مطالعه کنید.
در سکانس پریمیر یا فاینال کات یا داوینچی چندین فایل ویدئویی قرار داده اید، وقتی که روی ویدیوها افکتی استفاده نشده باشد وظیفه نمایش روان این فایلها بر عهده سی پی یو است و سیستم کودا در این مورد به شما کمک خواصی نخواهد نمود، اما اگر از افکت ها در تایم لاین روی ویدیوها استفاده نموده باشیم اینجا کارت گرافیک وارد عمل شده و وظیفه نمایش و رندر آنها را به عهده خواهد گرفت.
سعی نمایید قوی ترین سی پی یو را به نسبت بودجه خود انتخاب کنید .پردازش فرمت هایی مانند فایلهای Full HD , DSLR , 4k و برعهده سی پی یو بوده و کارت گرافیک نقشی در نمایش عادی فایلهای ویدیویی ندارد.
9. در خصوص Ram یا حافظه کارت گرافیکی مثالی دیگر می آوریم، دو کارت گرافیک داریم به مدلهای GTX260 با RAM DDR3 و پهنای باند 448bit و کارت گرفیکی به مدل GTX450 با Ram DDR5 و پهنای باند 128bit، در ظاهر مدل 450 قوی تر است اما مدل 260 به دلیل اینکه بیت بالاتری دارد توانایی تفکیک رنگ بهتر و انتقال تصویرش بهتر است، پس باز هم باید بدانید که کارت گرافیک را برای چه کاری تهیه خواهید نمود.
10. با توجه به نوع فرمت های ویدیویی که در حال استفاده هستید،دقت نمائید که هر فرمت ویدیویی،مطابق جدول زیر،نیازمند رم میباشد:
فرمت ویدیویی | حداق رم مورد نیاز به گیگابایت |
---|---|
SD | 1 |
HD | 1 |
2K | 3 |
4K | 4 |
5K | 6 |
آیا کارت گرافیک را اورکلاک Over Clock کنیم؟
در خصوص اورکلاک Over Clock نمودن کارت گرافیک برای سرعت بالاتر توجه داشته باشید که اینکار را انجام ندهید چرا که موجب هنگ و قفل نمودن پریمیرپرو و افترافکتس خواهد شد اجازه دهید کارت گرافیک با قابلیت های اصلی خود تدوین فیلم را انجام دهد.
اشتباهات فروشندگان و افراد در مورد خرید کارت گرافیک
دقت نمائید برخی افراد در اینترنت در حال انتشار توضیحاتی هستند که موجب سر در گمی میشود که شما باید موارد صحیح را در زیر مد نظر بگیرید :
1. میگویند : که افترافکت از کودا پشتیبانی نمیکند، متاسفانه موضوع را اشتباه متوجه شده اند، افترافکت در نسخه های جدید فقط از حالت سه بعدی کارتهای گرافیکی انویدیا گفته شده در بالا فعلا پشتیبانی نمیکند که خیلی مورد نیاز نیست، البته پلاگین هایی مثل المنت تری دی که مانی سافت پکیج آموزش آنرا تولید نموده پشتیبانی میکند و فقط موتور داخلی افترافکتس است که پشتیبانی نمیکند، اگر بخواهید این تست های عالی را انجام داده و خود به این باور برسید کافیست تست هایی که ما از حین کار با کارتهای گرافیکی جی تی ایکس انجام داده ایم دیدن نمائید تا خیالتان راحت شود که صحبت این افراد غیر حرفه ای است.
2. تمام سعی ادوبی و انویدیا این است که وظیفه ی بیشتری از کار را بر عهده جی پی یو که همان پردازنده مخصوص بر روی کارت های گرافیک است بیندازند که تا این مرحله با حضور کارتهای گرافیکی جی تی ایکس و آر تی ایکس خیلی موفق شده اند.
3. متاسفانه میگویند ارتباطی بین ریل تایم بودن و کارت گرافیک نیست : نمیدانیم که به چه هدفی چنین مواردی را در اینترنت منتشر نموده اند، بدانید که ارتباط بسیار مستقیمی بین ریل تایم بودن و حتی تغییر آنلاین افکت در زمان پخش در تایم لاین بین پریمیرپرو و کارت گرافیک جی تی ایکس میباشد
کارت گرافیک چقدر در سرعت ادیت فیلم یا تدوین فیلم تاثیر دارد؟
یکی از قطعات بسیار مهمی که در میکس فیلم یا تدوین فیلم میتواند تاثیر فراوانی داشته باشد کارت گرافیک است.
سوالات زیادی پرسیده میشود که ایا کارت گرافیک سرعت رندر فیلم یا سرعت تدوین فیلم را بالا میبرد؟
و یا اینکه چرا تغییر زیادی در زمان رندر با کارت گرافیک و بدون گرافیک مشاهده نمیکنم ؟
این موارد باعث میشود که از خرید کارت گرافیک پشیمان شویم مخصوصا زمانی که یک کارت گرافیک مثلا کوادرو یا 1070 یا 980ti خریده ایم!!
محمد ملکی نکات بسیار مهمی را در خصوص اینکه کارت گرافیک چقدر موثر است و چکار باید انجام دهیم که تاثیر انرا ببینیم را خیلی روان به هنرجویان خود آموزش میدهد.
اینجاست که متوجه میشوید که فقط فعال نمودن کودا در کارت گرافیک برای نرم افزار کافی نیست و قواعدی دیگر را نیز باید در تدوین فیلم و بالا بردن سرعت رندر و کیفیت کار مد نظر بگیریم.
آزمایش حرفه ای برای بررسی عملکرد کارت گرافیک در تدوین فیلم با پریمیرپرو
تا این لحظه خیالتان راحت باشد که با تهیه کارتهای گرافیکی جی تی ایکس و کوادرو و آر تی ایکس به کار خود خیلی سرعت بهتر و توانایی بیشتری خواهید بخشید.
جدول مقایسه ای
اگر قصد خرید کارت گرافیک برای تدوین فیلم توسط پریمیرپرو و افترافکت را دارید به جدول زیر توجه کنید
همانطور که در جدول بالا میبینید همیشه باید به ستون دوم از سمت چپ دقت کنید،مقدار هسته های کودا ، وظیفه ی اصلیه پردازش افکت های مورد پردازش را بر عهده دارند.گرافیک 1080 دارای بیشترین هسته پردازش گرافیکی است.
حال اگر قصد خرید گرافیک 1050 را دارید ، بجای 1050 ، گزینه 1060 را خریداری کنید چرا که دارای دو برابر هسته پردازش افکت و رندر میباشد که مقداری از 1050 گرانتر است که می ارزد.
حال اگر بخواهید گزینه دیگری را مد نظر بگیرید،میتوانید کارت گرافیکی 980TI و 780TI را نیز تهیه نمائید.
مقایسه ای میان سه مدل کارت گرافیک GTX1660Ti - RTX 2070 - RTX2060
نتیجه این است که کارت گرافیک 2070 به دلیل داشتن تعداد پهنای باند بیشتر٬ بیت بالاتر کاملترین پاسخ بیت رنگ 8bit , 10bit , 12bit عمق رنگ و داشتن حافظه ی بیشتر موفق تر است. منبع
مواظب باشید اغلب مقایسه ی کارتهای گرافیک برای بازی است و انتخاب برای تدوین و تصحیح رنگ و نیازهای دیگر متفاوت است.
چرا آپدیت نمودن کارت گرافیک مهم است، چگونه درایور کارت گرافیک را آپدیت کنیم؟ Nvidia
یکی از موضوعاتی که یک تدوینگر و طراح همیشه باید در ذهن خود داشته باشند، بروز نگه داشتن یا آپدیت بودن درایور یا نرم افزار کارت گرافیک است. وقتی که پریمیر یا افترافکت یا داوینچی یا فاینال کات نسخه جدید ارائه میشود، هم باید ویندوز را آپدیت نمود و هم درایور کارت گرافیک را، چون در هر آپدیت قابلیت ها و سازگاری هایی میان سخت افزار و نرم افزار ایجاد میشود تا عملکرد سخت افزار با نرم افزار شما بهتر شود. حال برای آپدیت نمودن درایور کارت گرافیک اینجا کلیک کنید
- معمولا نیازی نیست که درایور قبلی را حذف کنید چون درایور جدید کارت گرافیک جایگزین قبلی میشود.
- موقع نصب درایور جدید کارت گرافیک نرم افزارهای خود را ببندید.
- پس از نصب درایور جدید کارت گرافیک حتما سیستم را ریستارت کنید.
آپدیت Creator Ready چیست؟
همینطور که جلوتر میرویم، اهمیت تولید ویدیو و ساخت پروژه های ویدیویی با نرم افزارهای ادوبی مانند پریمیرپرو بیشتر شده و تولیدکنندگان سخت افزارهای گرافیکی مانند شرکت انویدیا اهمیت بیشتری به کاربران خود میدهند.
در خبری که از انویدیا سازنده کارتهای گرافیکی جی تی ایکس و کوادرو رسیده، یک درایور نرم افزاری جدید تولید شده که مختص به تولید ویدیو و انیمیشن میباشد.
تا قبل از این، تمام تمرکز انویدیا روی کارایی بازی ها بود اما به تازگی با تولید این درایور تمرکز روی نرم افزارهایی مانند پریمیرپرو و Autodesk Arnold, Unreal Engine 4.22, REDCINE-X PRO, Adobe Lightroom, and Substance Designer by Adobe گذاشته و اعلام نموده که در حال حاضر میزان 9 درصد سرعت کارایی و رندر در این برنامه ها بیشتر میشود که خبر بسیار خوبی است.
این درایور کارت گرافیک که بنام Creator Ready معروف است فقط برای مدلهای :
NVIDIA TITAN Series:
NVIDIA TITAN RTX, NVIDIA TITAN V, NVIDIA TITAN Xp, NVIDIA TITAN X (Pascal)
GeForce RTX 20 Series:
GeForce RTX 2080 Ti, GeForce RTX 2080, GeForce RTX 2070, GeForce RTX 2060
GeForce 16 Series:
GeForce GTX 1660 Ti, GeForce GTX 1660
GeForce 10 Series:
GeForce GTX 1080 Ti, GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1070 Ti, GeForce GTX 1070, GeForce GTX 1060, GeForce GTX 1050 Ti, GeForce GTX 1050 کارایی دارد و مدلهای قدیمی تر را نمیپذیرد.
روش بررسی توانایی کارت های گرافیکی
تصمیم گرفتیم روش خیلی خوبی برای مقایسه نمودن انواع کارت گرافیک به شما ارائه کنیم. منبعد میتوانید براحتی کارتهای گرافیک را باهم مقایسه و نتیجه مطلوب بگیرید. برای شروع مقایسه روی https://gpu.userbenchmark.com/ کلیک کنید. در مرکز سایت گزینه هایی برای مشاهده مقرون به صرفه ترین٬ تاثیرگذارترین و بهترین امتیاز از دید کاربران را میتوانید مشاهده کنید. امیدواریم در نتیجه گیری ها موجب سرعت ودقت انتخاب شما شده باشیم.
در لیست نتایج مرکز سایت ستون Avg.bench معیاری برای انتخاب شما خواهد بود که با یکبار کلیک روی آن به تریتب قوی ترین تا ضعیفترین را لیست خواهد نمود.
اما برای اینکه ببینید امتیاز کارت گرافیک شما چه میزان است مطابق ستون Avg.Bench میبایست در همان لینک بالا روی کلید Free Download کلیک نموده نرم افزار رایگان بنچمارک گرفتن را دانلود و آزمایش را شروع کنید٬ در نهایت یک امتیاز به شما نمایش خواهد داد. این آزمایش جهات مختلفی توانایی کارت گرافیک شما را بررسی میکند و معیاری جهانی است.
جمع بندی
- به صحبت غیر حرفه ای ها در سطح اینترنت اعتماد نکنید
- همیشه عدد بالاتر در مدل ، دلیل بهتر بودن نیست
- بین دو سری جی تی ایکس و کوادرو ، کودارو برای کیفیت و تفکیک پذیری رنگ بهتر و جی تی ایکس برای سرعت رندر و روانی بیشتر در حین کار را انتخاب کنید که البته میتوانید فقط یکی از این دو را انتخاب کنید
- استفاده همزمان از دو کارت گرافیک جی تی ایکس در یک سیستم ، هیچ تاثیری در روند کار ندارد و قوی تر نمیشود و فقط برای بازی مناسب است چرا که ادوبی در حال حاضر استفاده از دو کارت گرافیک در نرم افزارهای خود را ایجاد ننموده است.
- هیچ کارت گرافیکی نیست که اصطلاحا کم نیاورد٬ سیاست تولیدکنندگان این است که مصرف کننده همیشه برای نیازهای آینده سخت افزار خود را آپدیت نماید.
- کارت گرافیک در زمان رندر پروژه ویدیویی وقتی از افکت هایی که دارای شتابدهنده هستند تاثیر گذار است.
- کارت گرافیک خوب میتواند رنگ های ویدیو و عکس را بهتر نمایش دهد.
- کارت گرافیک میتواند زمان تدوین فیلم با پریمیر و افترافکت و داوینچی و اوید و فاینال کات به صورت چندمانیتوره عمل کرده و تصویر اصلی و نهایی را در بزرگترین اندازه نمایش داده و سایر بخش های برنامه را در مانیتور دیگر نمایش دهد.
- کارت گرافیک به واسطه ی داشتن پورت های متعدد میتواند تعداد بیش از 4 مانیتور را نیز همزمان به یک سیستم متصل نمائید.
- وقتی در حال تدوین فیلم مخصوصا با پریمیر و افترافکت هستید و از افکت های تصحیح رنگ و انهایی که دارای شتابدهنده گرافیکی هستند استفاده کنید ، نمایش بسیار روان ویدیو با افکت ها را به عهده دارد.
- وقتی از افکت های شرکتی مانند ردجاینت و بوریس در پریمیر و افترافکت استفاده میکنید این کارت گرافیک است که امروزه پردازش بیشتر و بهتری را برعهده گرفته و مقداری از بار پردازش را از سی پی یو بر میدارد.
دیدگاهها
بالاتر همه چیز توضیح داده شده است. روی گزینه ها کلیک کنید.
ما یک کارت ګرافیک Zotic Geforce 730 را خریدم خوب کار نه میکونه
این ګرافیک برای
Adobe After affcet cc 2020
Adobe pemiere pro 2020
وا blender وا 3d max استفاده مکنیم
خوب کار نه میته
پیشنهادې شما به مه چي است ما باید کودام ګرافیک باید استفاده کنم
قیمت زیات نه باشه
در این صفحه که هستید هر آنچه که لازمه برای انتخاب گرافیک توضیح داده شده است.
من یه سیستم میخواستم بخرم برای کار با موشن گرافیک اما نمیدونم چه چیزی تهیه کنم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
مشاوره manisoft.ir/.../... را مشاهده نمایید.
یک سیستم با چنین مشخصاتی میخواستم تهیه کنم . امکانش هست نظرتون رو بدون در این خصوص.
CPU : INTEL Core i9-9900K Tray
مادر برد : ASUS Prime Z390-P
رم : CORSAIR Vengeance RGB Pro 2×16GB 3200MHz CL16
پاور : EVGA SuperNova 1000 G+ Gold Full Modular
حافظه جامد : SAMSUNG 970 EVO Plus 500GB NVMe M.2
کارت گرافیک : GIGABYTE RTX 2060 Gaming OC PRO 6G
فقط لطف میکنید نظرتون رو در مورد این 4 نوع کارت گرافیک هم بگین که کدام با این سیستم میتونه بهتر کار کنه و در نرم افزارهای ذکر شده بهترین کارایی رو داشته باشه.
ASUS Dual RTX 2070 Super 8G Evo
ASUS ROG Strix RTX2060S O8G Evo Gaming
GIGABYTE RTX 2060 WindForce OC 6GB
EVGA GTX 1660 Ti SC Ultra Gaming 6GB GDDR6
ببخشید من یه کارت گرافیک زی 20 میلون تومن میخوام که بتونم هم باهاش بازری کنم و هم پریمر وفوتوشاپ و.. رو هم کار کنم
کارت گرافیک مد نظر من gtx 1070 ti هستش
نظر شما چیه ؟
و شما چه کارنگرافیکیو پیشنهاد میدین؟
با تشکر
وقت بخیر
در مورد بازی تجربه ای نداریم. برای پریمیر توضیحات در بالا نوشته شده نظرات افراد را نیز مطالعه کنید. برای فتوشاپ هم هر چیزی که گرفتید بدون شک مناسب است.
گزینه مدنظر شما مناسب است.
بستگی به نوع کارهایی که قرار است تولید کنید دارد. هیچ کارت گرافیکی تمام نیازهای شما را برآورده نخواهد نمود. این گرافیک در حد متوسط است.
ممکنه کارتهای گرافیک زیر رو برای کار با افترافکتس اولویت بندی کنید؟
gtx 1660 ti - gtx 1080 ti - gtx 1070 ti - gtx 980ti
gtx 1080 ti
gtx 980ti
gtx 1070 ti
gtx 1660 ti
برای برترین کارت گرافیک در سری GTX، چه کارتی رو پیشنهاد میکنید؟
بدون شک بالاترین نوع از سری Ti.
این گرافیک در رده معمولی گرافیک های جی تی ایکس قرار دارد. اگر گزینه ای مقداری پایینتر اما Ti وجود داشته باشد بهتر است اما خب با همین انتخابی هم که دارید با گزینه های گفته شده می توانید تدوین را انجام دهید. مد نظر بگیرید وقتی یک قطعه پایین باشد قطعات دیگر را باید بهتر در نظر بگیرید. گزینه آموزشها در بالای سایت را مشاهده کنید.
ممنون از توضیحات مفیدتون
میخواستم کارت گرافیکمو ارتقا بدم
ممنون میشم راهنمایی کنید
مشخصات سیستمم اینه:
M.B: MSI B350 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 1600x
Ram: 8gb ddr4
Power: Green GP530A-EU
یه رم 8 گیگ دیگه هم میخواستم بگیرم، باید مشخصاتش مثلی همونی باشه که دارم با همون مارک؟ یا فرقی نداره؟
خیلی ممنون
خواهش میکنم.
میتوانید هر مارکی را تهیه کنید. فقط اینکه بهتر است برای دوری از خطا در انتخاب سیستم را به محل فروش برده و همانجا آزمایشات را انجام دهید که اگر خطایی بود برطرف شود.
m.b : b150
cpu:i7 7700
ram: 32g 3000
gpu: gtx 1060 6g
hhd: 2t
ssd:m2 256g
ممنون میشم راهنمایی کنید ببینید این سیستم کار منو جواب میده همونطور که گفتم کارم افتر و پریمیر هستش و استودیو مجازی کار میکنم با پلاگین المنت تری دی و همینطور از پلاگین های Red Giant هم استفاده میکنم برای اصلاح رنگ و روتوش صورت وغیره و اینکه بودجه زیادی نمیتونم هزینه کنم خیلی ممنون از راهنماییتون
مشخصات سیستم عالی نیست اما خوبه.
کلمه و غیره صحیح نیست و ممکنه خیلی موارد رو در بر بگیره پس استفاده نکنید.
شروع کنید. سری هم به پکیج های آموزشی ما بزنید.
manisoft.ir/.../...
برای بودجه 5 میلیون تومان کارت گرافیک برای افترافکت و برنامه نویسی چه کارت گرافیکی سراغ دارید؟ اگه 4g باشه بهتره. ممنون میشم کمک کنید.
ما امکان ارائه ی قیمت سخت افزار در سایت نداریم بالاتر مدل ها مشخص شده اند با توجه به بودجه ی خود یکی را تهیه کنید.
نه اینکارو نکنید. ارتقا بعدی شما یا 1080ti باشد یا 2080RTX
یادتون نره بخش آموزشهای رایگان رو نگاه کنید.
بله گزینه بدی نیست.
1- میخواستم بدونم چه کارت های گرافیکی برای ساخت انیمیشن با برنامه های لومیون یا مایا و امثالهم خوبه؟ کارت گرافیک، مقدار رم و سی پی یو و مادربرد رو بفرمایید.
بخش دوم سوالم:
آیا شخصی که میخواد هم کار تدوین بکنه هم ساخت انیمیشنِ با کیفیت، میتونه از دو نوع کارت گرافیگ استفاده کنه در سیستم؟ باید چیکار کنه؟
آیا میتونه مثلاً از 2 کارت گرافیک استفاده کنه در سیستمش که یکیش مثلاً GTX برای تدوین باشه و یکیش Quadro باشه برای ساخت انیمیشن؟
لطفاً کمی توضیح بدید در این باره.
برای نرم افزار سه بعدی بهتره کوادرو تهیه کنید وسایر مشخصا هر چه بیشتر بهتر توان مالی دارید.
در تدوین بهتره ار تی ایکس یا جی تی ایکس باشه میتونید سه بعدی هم کار کنید اما سرعت ریل تایمشون به پای کوادرو در سه بعدی نمیرسه مگراینکه دو کارت گرافیک روی سیستم بزارید و موقع استفاده اون یکی رو غیرفعال کنید.
در صد خرید کامپیوتر all in one هستم برای برند ' از نظر سخت افزار در تمام موارد بالاست فقط کارگرافیک جدا نداره و از سی پی یو تغدیه میکنه آیا برای ادیت فیلم و عکس مناسبه؟
کارت گرافیک uhd Graphics 630 gpu بدون شک در آینده ی کاری شما محدودیت هایی ایجاد خواهد نمود اما کاملا بستگی به توقع و پروژه های شما دارد. تدوین سری اول ما را تهیه کنید و سیستم را اگر تهیه کرده اید بسنجید، براحتی به نتیجه خواهید رسید چون راهکارهای فراوانی در این پکیج آموزش تجاری تدوین گفته شده است که به شما کمک خواهد نمود.
ببخشید بنده بدلیل نبود پول کافی برای خرید کارت گرافیک و البته گرانی های اخیر، مجبورم جنس ارزان بخرم یا جنس بهتر را دست دوم بخرم
اما همیشه این سوال برام پیش میاد که کارت های سری RX مثل RX580 مناسب پریمیر و افترافکت هستند یا خیر؟
البته CPU Ryzen 7 1700x دارم
مادربرد MSI B350 Tamahawk.
اگر RX مناسب نیست
پیشنهاد میکنید دست دوم بخرم یا نو؟
مثلا با بودجه ۷ میلیون ، چه پیشنهاد میدید؟
ممنونم که پاسخ میدید.
کارت گرافیک مورد نظر فاقد توانایی لازم برای نیاز شما در پریمیر و افترافکت میباشد.
حتما کارت گرافیک را GTX یا RTX انتخاب کنید حتی مدل پایینی مانند GTX750.
دست دوم هم بخرید مناسب است اگر سالم باشد.
لپتاپ من این مشخصات رو داره
CPU : corei7 - 6700HQ
RAM : 8 GB DDR4
GRAPHIC : GTX 960M 4GB GDDR5
به نظرتون میشه با این سیستم با پریمیر و افتر کار کرد ؟ البته رمشو ارتقا میدم
بله میشه. هارد اس اس دی هم اگر بزارید خیلی بهتر میشه. ضمنا لینک زیر رو ببینید.
www.manisoft.ir/course
ببخشید ssd 256 کافیه ؟
آیا گارت گرافیک gforce MX 250 در چه حد برای فتوشاپ و چه حد باید افتر و چه حد برای پریمیر جواب گو هستش؟ اصلا در مورد کارت گرافیک جی فورس یکم توضیح بدین بی زحمت خیلی ممنون
این کارت گرافیک شما کاملا معمولی هست و مناسب کارهای تدوین و افترافکت و پریمیر نیست. البته به صورت اولیه کار را جلو خواهد برد اما توقع زیادی نداشته باشید.
جی فورس و جی تی ایکس تقریبا یکی هستند پس تمام مقاله را مجدد مشاهده کنید.
کاملا معمولی و برای طراحی مناسبه.
این لب تاب هم معمولیه یا نه؟؟؟؟
کسی نمیتواند به شما بگوید که جی تی ایکس بهتر از ارتی ایکس است و بلعکس چون هر کدام برای نیازی تولید شده اند. بین دو مدل گفته شده مدل 2060 مطابق لینک زیر برتر است
gpu.userbenchmark.com/.../...
وقت بخیر
به نظر شما برای کار افتر افکت و پریمیر
کدوم یکی از گرافیک های زیر مناسبتره
gt 630
Sapphire HD 6850
GT 730
ASUS GTS250
GV-N730
و اینکه 2 گیگ gtx با 1 گیگ gtx ti کدوم بهتره؟
ممنونم
در حالت کلی جی تی ایکس یا ار تی ایکس تهیه کنید.
یک گیگ جی تی ایکس تی آی بهتره اما بستگی به مدلها داره.
ممکنه جی تی ایکس معمولی چند مدل بالاتر باشه از تی ای پس مقایسه درستی نیست.
I7 8750h gtx1070 32gb ram یا i7 9750h 32gbram gtx16660ti حداقل اس اس دی هم ۵۱۲
و سوال دوم لپتاب های alienwar با مشخصات i7 8750h gtx1070 32gb ram چطوره برای پریمیر
سوال سومم کدوم شرکت لمتابهای بهتری و بهینه تری رو ارائه میدن ممنون میشم
قبل از هر چیزی باید بگم که لپ تاپ برای کارهای تدوین در سری خانگی نگیرید اگر اصرار به لپ تاپ دارید پس سری پرسیشن بگیرید که برای کارهای تدوین حرفه ای ساخته شده .
کیس بگیرید خیلی موفقتر خواهید بود و میشه کم کم ارتقا داد.
بین دو I7 8750h gtx1070 32gb ram بگیرید
با alienware هم مدلش رو بفرستید.
یادتون نره که تدوین پریمیر را با ما شروع کنید در لینک زیر
manisoft.ir/.../prprocc20191
سیستم من این مشخصات را دارد
CPU - Intel Core i3-4170
MAINBOARD ASUS B85 PLUS
RAM 8 G
HARD - 1 TRA TOSHIBA
SSD -240 ADATA SU650
POWER - 480 GREEN
بنده با این سیستم با ادیوس تدوین میکنم به کندی! البته کارم کمه و توی منزل انجام میدم . حالا تصمیم دارم با پریمیر ادامه بدم و فیلم 4K بدستم رسیده، چی رو ارتقا بدم که بدرد کارم بخوره و هزینه اش مناسب باشه؟ اگر مقدوره سریعتر پاسخ بدید. ممنون از محبت تون
با عرض پوزش،تمام پرسنل در نمایشگاه حضور داشتند.
سی پی یو حداقل کورآی 7 بشه
رم حداقل 16 باشه
پاور هم بهتره قوی تر بشه
کارت گرافیک را ننوشتید ، باید جی تی ایکس باشه
از همه مهمتر پریمیر را باید واقعی و صحیح یاد بگیرید ، روی لینک زیر کلیک کنید
manisoft.ir/.../prprocc20191
یک سیستم استوک گیرم اومده که حرفه ایه.
درخصوص کارت گرافیک میخواستم بگم که کارت گرافیکش
_Gaming_ ROG Strix GeForce_06G_GTX 1060
هستش آیا این کارت گرافیک برای من که کار حرفه ای تدوین میخوام انجام بدهم مناسب هست یا نه؟آخه فک کنم بیشتر واسه بازی خوبه.نمدونم چکار کنم لطفا راهنمایی ام کنید.
این برند کارت گرافیک خیلی مطرح نیست و پیشنهاد میکنیم که از برند EVGA استفاده کنید
ضمنا سیستم های استوک خوب هستند اما به امکان ارتقا قطعات آنها در آینده خیلی توجه کنید چون اغلب سی پی یو و مادربورد ممکن است قابل ارتقا نباشند.
در نهایت این گرافیک را میتوانید استفاده کنید.
از این که به طور منظم و دوره ای به فکر به روز کردن همه بخش های این سایت بر طبق پیشرفت های سخت افزاری دنیا هستین واقعا تشکر میکنم و به نوبه خودم یه پیشنهاد دارم که نمیدونم در چه حدی میتونه قابل قبول باشه..
بنده جای خالی کارت گرافیک کوادرو P2000 رو در این لیست بین 1060 و 1070 که از لحاظ هسته های کودا تقریبا شبیه 1060 هستش رو احساس میکنم ولی چون بنده تجربه ای ندارم نمیدونم که برتری با 1060 هستش یا با اندکی قیمت بالاتر با p2000 و چرا؟
جناب داداشی عزیز
صد البته که کارتهای گرافیکی کوادرو برای تولید ویدیو ساخته شده اند و کارتهای گرافیک جی تی ایکس برای بازی هستند و نکته مهم اینکه کارتهای کوادرو بسیار عالی رنگ واقعی را در نمایشگر و در زمان تصحیح رنگ نمایش میدهند چرا که برای همین کار تولید شده اند.
همانطور که در بالا گفته شد ، اهمیت کارتهای گرافیکی کوادرو کاملا مشهود است اما چون بسیاری کاربران امکان پرداخت هزینه های این کارتهای گرافیکی را ندارند ، به ناچار به دنبال گزینه دوم یعنی جی تی ایکس میروند.
سری که شما مخص نمودید 2000 ، از 1060 به مراتب پایینتر است اما چون موضوع تدوین فیلم میباشد ، برتری با کودارو 2000 میباشد و همچنین وقتی صحبت از تصحیح رنگ میشود باید مانیتوری را داشته باشیم که توانایی نمایش 10 بیت رنگ را داشته باشد که کوادرو بتواند آنرا نمایش دهد و همچنین امروزه کارتهای گرافیک جی تی ایکس نیز در حال ارتقا به نمایش 10 بیت رنگ هستند ( باید همیشه به اطلاعات روز آپدیت باشیم تا بتوانیم در زمان مشخص کارت گرافیک مناسب کار خود را تهیه کنیم برای بازی ، تدوین ، عکاسی ، انیمیشن و ...
نکته بسیار مهم
اینکه وقتی میخواهیم دو کارت گرافیک را با یکدیگر مقایسه کنیم،باید منصافانه باشد یعنی کارت گرافیک کودارو 2000 از جی تی ایکس 1060 قدیمیتر است و باید کودارو 4000 هزار یا امروزی تر را با آن مقایسه کنیم تا در برابری بتوانند به رقابت بپردازند.
پیشنهاد میکنیم که همیشه در زمان خرید مقایسه های مناسب را از طریق مرجعی که به آن اعتماد دارد انجام دهید تا انتخاب خوبی داشته باشید.
با سلام و عرض خسته نباشید. قبل از هر چیز تشکر ویژه دارم خدمت آقای ملکی که مشاوره بسیار راه گشایی دادند به بنده، واقعا سردرگم بودم با این اوضاع بازار چه نوع کارت گرافیکی بخرم که خوشبختانه به توجه به بودجه ام جی تی ایکس 1060 مناسب بود. بنده ویدئو های کارت گرافیک در بخش تک آموزش را خریداری نمودم واقعا عالی بود و بازم ممنونم از دستندرکاران سایت مانی سافت. ان شاءالله پکیج های شما رو خریداری می کنم چون واقعا لذت می برم از آموزش پریمیر و افترافکت.
سامان عزیز
خوشحالیم که آموزش های تک آموزش در بالای سایت را مشاهده نموده اید.
تمام سعی خود را برای دادن مشاوره هایی کاربردی و موثر خواهیم نمود.
وقت بخیر
ممنون از زحمات شما
چند تا سوال دارم..
1- آیا به صورت مطلق میشه گفت چه کارت گرافیک و چه پردازنده ای میتونه تمام پتانسیل برنامه افتر و پریمیر رو در حین کار کردن و نه رندر نهایی نشون بده بدون لک و روان آن هم به صورت فول اچ دی؟
چون بعضا میبینم واقعا نیاز به ادیت شاید ده لایه فول اچ دی رو در برنامه ها داریم.
2- آیا شما توصیه به استفاده از پردازنده های رایزن رو به جهت این که با 6900k اینتل (طبق شنیده ها) برابری میکنه رو دارین؟
چون قیمتش واقعا نصف اونه.
3- و یه پیشنهاد: حالا چه با هزینه و چه بدون هزینه،اگه هر ماه یا هر چند وقت یه بار چند تا سیستم پیشنهادی در بودجه های مختلف با مانیتور رو در سایت قرار بگیره عالی میشه.
1-سیستمی که شما به دنبال آن هستید وجود دارد اما برای نداشتن لگ ، باید چیزی حدود 25 تا 30 میلیون تومان هزینه کرد.
2-اینتل دارای سیاست های تولید خودش هست و همچنین مبلغین در بازار هم همینطور.اگر منطقی به موضوع نگاه کنیم میبینیم چرا باید با نصف قیمت 6900 قطعه رو بگیریم که نصف قیمت هست اما همون کارایی رو داره ؟ حالا یا تبلیغات غیر حرفه ای هست و یا واقعا اینتل قصد تخریب مدل 6900 را دارد که تقریبا غیر منطقی است.
3-قصد ما نیز همین هست اما به دلیل اینکه قیمت ها و مشخصات مرتب در حال تغییر است و برای معرفی یک سیستم باید واقعا روزها آنرا زیر تست های متعدد قرار داد و اینکار نیازمند هزینه ای زیاد است ، عملا امکان پذیر نیست که دائما این اتفاق صورت پذیرد و علاقه ای هم نداریم که از سایت های دیگر بدون اینکه خود ما موارد را تست کرده باشیم ، مطالب را درج کنیم.اما شما میتوانید جهت آپدیت نمودن اطلاعات و مشخصات سیستم با واحد فروش ما دائما در ارتباط باشید.