در این راهنما به شما توضیح خواهیم داد که نرم افزار ادوبی بریج Adobe bridge چیست و چرا تاکید میشود که هر عکاس و طراح و کسانی که با مدیاهای صوتی و تصویری کار میکنند به آن نیاز خواهند داشت.
بریج Bridge به چه معناست؟
در معنای فارسی به پل ترجمه میشود یعنی واسطه ای میان دو قسمت که آنها را به یکدیگر وصل میکند. نرم افزار ادوبی بریج نیز کاری مشابه نقش یک پل را در میان نرم افزارها و انواع فعالیت ها دارد.
بریج یعنی پل، یعنی واسطه، نرم افزاری که وظیفه ی بسیار مهمی برعهده گرفته تا یک طراح یا عکاس یا تدوینگر یا فیلمساز بتواند توسط آن تمام فایلهای ویدیویی و عکس و مدیا را مشاهده و از بریج به نرم افزار مورد نظر خود وارد شده و عملیات تولید خود را انجام دهید.
ادوبی بریج Bridge چیست؟
این نرم افزار توسط شرکت ادوبی، سازنده نرم افزارهای فتوشاپ، کمرا راو، پریمیر پرو، افتر افکتس، ایلوستریتور و ... تولید شده است. در یک نگاه ساده اغلب افراد تصور میکنند که یک نرم افزار برای نمایش عکس میباشد، البته که درست است اما همینطور خیلی فراتر از این وظیفه را انجام میدهد که در ادامه متوجه خواهید شد یک عکاس و طراح با استفاده از بریج انجام کارهایش سریع تر و ساده تر و دقیقتر میشوند. صفحه رسمی معرفی بریج در ادوبی.
هفت دلیل که هر عکاس باید از نرم افزار ادوبی بریج Bridge استفاده کند
نکته ای ساده : ادوبی بریج شما را نجات خواهد داد
برای دیدن عکس های عادی در هر سیستم عاملی مانند ویندوز و مک میتوان از پنجره اکسپلور آنها استفاده نمود اما برای دیدن عکسهایی که با فرمت کمرا راو با دوربین های حرفه ای گرفته شده اند چطور؟ هر سیستم عامل نیازمند کدک Codec هایی است که بتواند انواع فرمت تصویری مانند عکس یا ویدیو را نشان دهد. مایکروسافت ویندوز و مک این وظیفه را به عهده دارند اما در بسیاری اوقات حتی با وجود آپدیت نمودن سیستم عامل، امکان مشاهده عکسهای خام یا راو مهیا نخواهد شد.
نرم افزار ادوبی بریج شما را نجات خواهد داد اما چطور؟
- میتواند عکس تمام دوربین های حرفه ای را حتی بدون نیاز به نصب کدک بر روی سیستم عامل نمایش دهد.
- با محیطی جذاب و کاربرپسند موجب میشود برای دیدن عکسها و مرور آنها از پنجره های سیستم عامل استفاده نکنید.
- باعث خواهد شد برای باز نمودن هر عکسی که سیستم عامل آنرا نمیشناسد نرم افزار فتوشاپ را باز نکنید.
- این امکان را به شما خواهد داد که پروژه های پی اس دی PSD فتوشاپ را بدون رفتن به خود فتوشاپ مشاهده کنید.
ارتباط مستقیم با سایر نرم افزار ادوبی
این نرم افزار تا نسخه 2023 خود با چندین نرم افزار دیگر ادوبی ارتباط مستقیم دارد یعنی از داخل بریج میتوانیم دستوراتی که مربوط به آنها هستند را اجرا کنیم اما کدام نرم افزارها :
- فتوشاپ
- پریمیر پرو
- مدیا انکودر
- ایلوستریتور
- کمرا راو
بابت هر یک از این نرم افزارها در ادوبی بریج منویی وجود دارد که لیست دستورات آنها را در اختیار کاربر قرار خواهد داد.
ارتباط نرم افزار بریج Bridge با فتوشاپ
همانطور که در تصویر پایین مشاهده میکنید، درون ادوبی بریج منویی بنام فتوشاپ قرار گرفته که امکان اجرای آنها از همین محیط امکان پذیر خواهد شد.
معرفی فعالیت های مشترک میان ادوبی بریج و فتوشاپ
- اجرای هر اکشن اتوماتیکی که برای کارهای خود قبلا ساخته اید، انتخاب نموده تا آنرا بر روی تمام تصاویر انتخاب شده در بریج توسط فتوشاپ اجرا نماید، مثلا شاید بخواهید روی همه ی عکسها لوگو و نام خود را در پایین سمت چپ عکس ها قرار دهید، یا رنگ عکسها را اصلاح کنید به تم رنگی مورد نظر و...
- میتوانید شیت های نمایش عکسها مانند آلبوم را اجرا کنید
- میتوانید خطاهای ثبت شده توسط لنز دوربین ها مانند کروماتیک یا ابریشن Aberration را اصلاح کنید، خطاهایی در لنزها موقع ثبت عکس رخ میدهد که به موجب آن، لبه برخی اشیا دارای رنگ سبز یا صورتی میشود و روی نسخه چاپ عکس تاثیر خواهد گذاشت
- میتوانید مستقیم وارد لایه های فتوشاپ کنید
- میتوانید تکنیک اچ دی آر یا ادغام چند عکس با نوردهی زیاد، معمولی و کم را برای بدست آوردن یک عکس کانترست بالا اجرا کنید
- اگر عکسهایی برای تکینک پانوراما (همان عکسهایی که چند تکه پشت سر هم میگیرم و در نهایت به یکدیگر میچسبانیم تا یک عکس عریض داشته باشیم) را انجام دهیم
- میشود از عکسهای گرفته شده در پوشه ای که همینک در نرم افزار بریج Bridge باز است، کالکشن هایی ایجاد نمود البته نیاز به مقداری تمرین دارد.
ارتباط ادوبی بریج با نرم افزار کمرا راو
کمرا راو یکی دیگر از نرم افزارهایی است که شرکت ادوبی مختص به عکاس ها و طراح ها تولید نموده و فقط تغییرات روی عکس را انجام میدهد.
99 درصد عکاس ها پس از منتقل نمودن عکسهای خام یا راو Raw دوربین به سیستم، میبایست در این نرم افزار آنها را ادیت نمایند. این ادیت شامل تغییرات در کادربندی، رنگ و نور، زاویه و مشکلاتی از این قبل هستند. البته نرم افزارهای مشابه دیگری نیز وجود دارد ولی در حال حاضر چون بحث در مورد ادوبی بریج است به آن اکتفا میشود.
شاید اصلا نیازی به فتوشاپ نداشته باشید
بسیاری افراد نمیدانند که بدون نیاز به فتوشاپ، میتوان تمام عملیات مورد نیاز در کمرا راو را از درون ادوبی بریج انجام داد. بسیاری افراد شاید اصلا نیازی به نرم افزاری سنگین مانند فتوشاپ نباشد. معمولا افرادی وارد فتوشاپ خواهند شد که قصد ترکیب تصاویر را دارند ولی در حد تنظیم و اصلاح عکس ها واقعا ادوبی بریج کافی است. اگر به طراحی علاقه دارید صفحه مشاوره های مانی سافت را مشاهده کنید.
احتمالا با نرم افزار ACR = Adobe Camera RaW آشنا هستید، اگر آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنم که این قدرت مطلق در تصحیح رنگ حرفه ای عکس را یاد بگیرید برای آشنایی با این نرم افزار صفحه کمرا راو چیست Camera Raw؟ این قدرت مطلق در عکس را بشناسید را مشاهده نمایید.
میخواهیم ارتباط ادوبی بریج را با کمرا راو مرور کنیم. وقتی در نرم افزار بریج Bridge روی عکس دوربین، یک کلید چپ شود، مطابق تصویر زیر آیکون کمرا راو فعال خواهد شد.
با فشار دادن گزینه مشخص شده، پنجره ای کامل که همان نرم افزار کمرا راو میباشد باز میشود. البته میشود که در این نرم افزار چندین عکس را انتخاب نمود تا همزمان در کمرا راو ادیت شوند.
در این نرم افزار اغلب نیازهایی که بسیاری از عکاس ها دارند در دسترس آنها میباشد و تمام کارها بدون نیاز به فتوشاپ انجام خواهند شد. پس از انجام کار تغییرات را میتوان در یک فایل jpg ذخیره نمود یا تغییرات در خود فایل راو ذخیره شوند تا در دفعات بعدی قابل ویرایش باشند. کسانی که فایلهای راو عکاسی را به فتوشاپ برای انجام چنین کارهایی برده اند از این به بعد نیاز به فتوشاگ نخواهد بود چون ادوبی بریج مانند یک دستیار خوب آنرا در اختیارشان قرار خواهد داد.
ویدیوی آموزشی زیر بخشی از پکیج آموزش نرم افزار کمرا راو میباشد. در صورت تمایل به یادگیری آن صفحه لیست پکیج های آموزشی ادیت عکس با کمرا راو مشاهده نمایید.
شناخت بخشهای متعدد نرم افزار کمرا راو Camera Raw و روشهای اجرا
ارتباط ادوبی بریج با سایر نرم افزارها
از طریق این برنامه میتوانید در مدیا انکودر که برای تدوین فیلم استفاده می شود فایلهای ویدیویی درون لیست را به صف انتظار تبدیل منتقل کنید، میتوانید از مدیاهای انتخاب شده در لیست یک سکانس در پریمیر پرو ایجاد نمایید و همچنین عملیات تریس فایل در ایلوستریتور را اجرا کنید. ممکن است در آینده ارتباط بیشتری میان ادوبی بریج با سایر نرم افزارها نیز برقرار شود. اگر با نرم افزارهای ادوبی کار میکنید، یادگیری این نرم افزار لازم خواهد شد.
مدیریت مدیا با نرم افزار بریج Bridge
برای آرشیو نمودن، دسته بندی و نگهداری مدیاها، نرم افزارهای مختلفی وجود دارد، شرکت ادوبی هم در کنار برنامه های خود، نرم افزار بریج Bridge را تولید نموده است تا کاربرانش برای آرشیو یا مرور مدیاها به سراغ برنامه ی شرکت ها یا تیم های دیگر نروند.
کلمه ی آرشیو یا آرشیو نمودن، بحثی بسیار بزرگ است و نمیتوانیم به سادگی بگوییم که نرم افزار بریج Bridge مدیاها را آرشیو مینماید، بلکه بهتر است بگوییم نرم افزار بریج Bridge مدیریت مدیاها را انجام میدهید، بله این بهتر است چون آرشیو نمودن امکانات و روش های مخصوصی دارد.
به سراغ بخش های متعدد نرم افزار بریج Bridge میریم تا مروری شود بر امکانات مدیریت مدیاها.
بخش دسترسی سریع در نرم افزار بریج Bridge
یکی از بخش های نرم افزار بریج که من شیفته آن هستم، همین دسترسی سریع است، هر عکاس یا طراح یا گرافیست یا تدوینگر ، در دوره ی کاری خود، هزاران عکس و تصویر دارد، که گاها لازم است به برخی از آنها دائما دسترسی سریع داشته باشد بدون آنکه بخواهد مسیر پوشه ها را طی نماید، خود من وقتی یک پروژه ی آموزشی را تولید میکنم، پوشه ای که تمام مدیاها مانند ویدیو، موزیک، تصویر را درون یک پوشه گذاشته و آن پوشه را در این قسمت نرم افزار بریج قرار میدهیم و با یک کلیک به پوشه دسترسی دارم، برای اینکه پوشه های دلخواه خود در این بخش از نرم افزار بریج قرار دهید، زمانی که به پوشه رسیدید، پوشه را در وسط بریج با کلیک چپ نگه داشته و به این قسمت یعنی Favorites کشیده و رها کنید، دقیقا مثل پوشه ی مانی سافت یا PSD که در تصویر میبینید، برای حذف از Favorites بریج هم کافی است روی آیتم راست کلیک و گزینه ی Remove From Favorites را انتخاب کنید.
پوشه بندی تصاویر در نرم افزار بریج Bridge
اما برسیم به پوشه بندی هایی که در نرم افزار بریج کمک فراوانی به ما خواهند نمود.در بخش Folder نرم افزار بریج تمام بخش های سیستم شما، هارددیسک، فلش، دیسک، در دسترس بوده و زبان فارسی نیز قابل پذیرش است یعنی حتی پوشه های فارسی نیز به درستی نمایش داده میشوند. با کلیک روی هر پوشه محتویات درون آن در مرکز بریج نمایش داده میشوند، شما میتوانید همینجا بدون رفتن به مای کامپیوتر ویندوز یا فایند در مک، پوشه بسازید، برای اینکار روی پوشه یا درایو مورد نظر یا فلش، راست کلیک نموده و گزینه New Folder را انتخاب، پوشه ایجاد میشود، نامی برای آن وارد و تائید نمائید( برای تائید یا اینتر را فشار دهید، یا یک کلیک کنار پوشه بزنید)، میتوانید پوشه ها را حذف کنید، تغییر نام دهید، پوشه ای را با کلیک چپ نگه داشته و به درون پوشه ی دیگر بکشید، مثل این است که واقعا درون مای کامپیوتر سیستم هستید، اما اینبار گرافیکی و با محیطی حرفه ای تر و امکانات بیشتر.
یکی از موضوعاتی که در دسته بندی نمودن مدیاها، شما را از آشفتگی نجات میدهد، همین توانایی در ساخت پوشه بندی است، به تعداد بی نهایت پوشه بسازید، مدیاها را دسته بندی کنید، اما همینجا بگویم که ادوبی بریج برای دسته بندی نمودن مدیاها راهکارهایی را دارد تا موجب شود بیهوده پوشه در پوشه های طولانی ایجاد نکنید، فرض کنیم میخواهید مدیاها را بر اساس اینکه محتویات آنها دریا و ساحل میباشد، میخواهید دسته بندی کنید، چاره چیست، باید پوشه بسازیم و وقت زیادی برای پیدا نمودن مدیاها صرف کنیم و آنها را در یک پوشه نگهداری کنیم، شخص دیگری میگوید، میتوانیم مدیاها را تغییر نام دهیم، البته که میشود، آنهم به صورت دسته جمعی و هزاران فایل با هم که روش های خوبی برای اینکار هست، اما من میگویم هیچکدام از این دو راه لازم نیست وقتی نرم افزار بریج Bridge با توانایی بالا میتواند مانع از این کارهای خسته کننده شود.
ادوبی بریج Bridge بخش را ایجاد نموده بنام کی وورد Keywords که شاهکاری عظیم در دسته یندی های بزرگ مدیاها میباشد که به آن خواهیم پرداخت.پیشنهاد میکنم، تا اینجا پوشه بندی های مرتبی را بسازید، فقط خیلی پوشه در پوشه ایجاد نکنید، تا روشی جالب به شما آموزش بدهم.
مدیریت مدیاها در نرم افزار بریج Bridge با کی وورد Keywords
رسیدیم به بخش جذاب کار با مدیاها در نرم افزار ادوبی بریج Bridge که کمک بزرگی در مدیریت اطلاعات ما خواهد نمود. هزاران فیلم و کلیپ دارید، دارای موضوعات مختلفی هستند، هم موضوع بر اساس محتوا و هم موضوع بر اساس احساس و هر نوع دسته بندی که پروژه شما آنرا در نظر گرفته باشد، در این مرحله نیازی به ساخت پوشه در پوشه های طولانی و تو در تو نیست، بلکه این کی وورد Keywords های ادوبی بریج هستند که دسته بندی ها را انجام خواهند داد، ما هم کمی باید بهش کمک کنیم!.
کی وورد Keywords یا برچسب در بریج چیست؟
سمت راست عکس را ببینید، من کی وورد هایی را ایجاد نموده ام، کی وورد چیه؟ یک سری کلمات که آنها را به مدیاها می چسبانیم یا مرتبط میکنیم تا ادوبی بریج بر اساس آنها مدیاها را دسته بندی و با سرعت بسیار بالا و عجیبی برای ما پیدا و نمایش دهد، پس این میشه کی وورد.
کی وورد ها بر اساس نیاز شما ساخته میشوند، شما باید کی وورد در ادوبی بریج را بسازید، برای اینکار در بخش Keywords، پایین سمت راست روی بعلاوه کلیک و کی وورد را بسازید، هر تعدادی که دو دارید، فکر کنید میخواهید پوشه بسازید اما اینها پوشه نیستند، یعنی روی هارد شما چیزی بابت این کی وورد ها ساخته نمیشود و فقط در نرم افزار بریج قابل دیدن هستند، پس شروع کنید مثل من بسازید.
وقتی کار ساخت تمام شد، باید کی وورد ها را به مدیاها که میتواند هر نوعی باشد، مرتبط کنیم، در سمت چپ تصویر بالا چند عکس دارم که با محتوای کی وورد پرتره و عروس معنا دارند، پس ابتدا عکس ها را انتخاب میکنم، میتوانید با کلیک چپ تکی انتخاب کنید و برای انتخاب چند تایی با نگه داشتن کلید کنترل، و تعدادی از مدیاها را های لایت میکنیم، حال در بخش کی وورد تیک آنهایی که مربوط هستند را میزنیم،
با اینکار، تعداد مدیاها را تنظیم نمودیم که با محتوای عروس و پرتره هستند، چه زمانی به کار می آید، زمانی که میخواهیم تمام مدیاهایی که محتوای عروسی یا پرتره یا هر دوی آنها هستند را نرم افزار بریج به سرعت به ما نمایش دهد، شما به صورت نامحدود میتوانید تعداد کی ووردها را به یک عکس اضافه کنید، مزیت نرم افزار بریج هم همین است که دست شما کاملا باز بوده و میتوانید هر نوع مدیا را به صدها برچسب مرتبط کنید.
حالا وقت آن میرسد که نحوه جستجو نمودن یا عملکرد کی وورد ها را آزمایش کنیم، برای اینکار، در فیلم مشاهده میکنید ( تمام صفحه مشاهده کنید ) که من در بخش Filter تعداد زیادی برچسب یا کی وورد دارم، که به مرور زمان به عکسها مرتبط شده اند، در انتهای لیست برچسب ها دو گزینه ی عروس و پرتره نیز مشاهده میشود، وقتی روی آنها کلیک میکنم، در محل نمایش مدیاها، فقط آنهایی نشان داده میشوند که دارای دو برچسب یا برچسب انتخابی من هستند، این یعنی شاهکاری در دسته بندی مدیاها.
با این عملیات که به مقداری تمرین نیاز دارد و البته درک درستی در مدیاها و دسته بندی، هرچقدر زمان بیشتر بگذرد به اهمیت آن بیشتر پی میبرید و مثل من شیفته ی آن خواهید شد.
تا این مرحله سعی نمودم به روشی تجاری که مختص به مانی سافت میباشد نرم افزار بریج Bridge را بشما معرفی کنم و از طرفی اشتباه اینکه نرم افزار بریج فقط برای آرشیو نمودن است را تصحیح کنم، نرم افزار بریج بسیار پرکاربرد است به شرط اینکه کاملا آنرا بشناسیم، با شناخت صحیح و استفاده از تجربیات تیم مانی سافت مطمئن باشید در هر محصولی که تولید نموده ایم، به توانایی بالایی خواهید رسید.
جمع بندی درباره نرم افزار بریج Bridge
- یک مدیا بروزر است یعنی میتواند انواع مدیاها را به نمایش دهد و فقط مختص به عکس نیست.
- مدیا منیجر است یعنی وظیفه دسته بندی نمودن، مرتب نمودن، برچسب گذاری را برعهده دارد، موضوعی که وقتی عکسها و فیلم و موزیک ها زیاد میشوند انجام مرتب سازی و برچسب گذاری بسیار لازم خواهند شد.
- دستیاری فوق العاده برای هر فردی است که در دنیای دیجیتال فعالیت دارد.
- موجب روند کاری سریعتر، دقیقتر خواهد شد و تا زمانی که آنرا خوب نشناسید پی به اهمیت استفاده از آن نخواهید برد.
بهترین روش یادگیری و کار با نرم افزار بریج Bridge
میتوانید از پکیج های آموزشی که بصورت تخصصی برای این نرم افزار تولید شده اند استفاده نموده و تمام نکات آنرا یاد بگیرید. لیست پکیج های آموزشی