هدف از ایجاد راهنمای جامع حل خطا و مشکلات و ارور های فتوشاپ ، در ابتدا کمک به هنرجوها و کسانی است که پکیج های آموزشی مانی سافت را تهیه نموده اند و همچنین افرادی که با مانی سافت تازه آشنا شده اند. تمام مشکلات و خطاهایی که در این نرم افزار با آن مواجه می شوید را میتوانید در این صفحه پیدا کنید و اگر نبود در انتهای صفحه مطرح کنید.
این راهنما به مرور آپدیت میشود و راه حل های جدید به آن اضافه خواهد شد.
فتوشاپ نرم افزاری بسیار بزرگ با توانایی های ویژه است، برای موفقیت واقعی آنرا کاملا حرفه ای آموزش ببینید.
حداقل نیازمندی ها را باید داشته باشید :
برای اینکه مانند سایر طراحان و ویرایشگران عکس و روتوش کاران، بسیاری مشکلات برای شما رخ ندهد و در صورت مواجه شدن با آنها ، روشهای زیر گره گشای شما باشند میبایست لیست زیر را داشته باشید :
1. از جدیدترین سیستم عامل ویندوز یا مک امروزی استفاده کنید.
2. سیستم عامل شما تا همین امروز کاملا آپدیت باشد. ( آموزش )
3. جدیدترین نسخه فتوشاپ را هم اکنون نصب کرده اید. ( دانلود نسخه جدید )
4. آنتی ویروس اورجینال و اصلی که هم اکنون آپدیت است روی سیستم فعال باشد و موتور اسکن آن را موقتا غیر فعال نموده باشید. ( خرید و آموزش )
5. کارت گرافیک مورد تایید فتوشاپ در لپ تاپ یا سیستم شما وجود داشته باشد.
6. درایور نرم افزاری کارت گرافیک و مادربورد کاملا آپدیت باشند. ( آموزش )
7. پارتیشن و محل نصب سیستم عامل دارای حداقل 20 گیگابایت فضای خالی باشد. ( آموزش پارتیشن بندی + آموزش حذف فایلهای اضافه )
8. از سالم بودن هارد دیسک های Sata بجز ssd و NVME مطمئن شوید ( آموزش )
9. حداقل 16 گیگابایت رم یا حافظه موقت داشته باشید.
10. جدیدترین نسخه کمرا راو را داشته باشید ( دانلود )
لیست خطا به همراه روش برطرف نمودن در فتوشاپ
چگونه خطای system can not find the path specified را برطرف کنیم؟ آپدیت : 10-3-2022
شاید برای شما هم رخ داده باشد که در زمان خروجی گرفتن عکس ها از نرم افزار ادوبی بریج bridge, و همچین نرم افزار فتوشاپ و سایر نرم افزارهای شرکت ادوبی، خطای the system can not find the path specified را مشاهده نموده باشید.
این مشکل بیشتر در ویندوز 10 مشاهده می شود که واقعا کلافه کننده می شود و گاها ما را مجبور به نصب مجدد سیستم عامل و نرم افزار می نماید.
راه حل خطای the system can not find the path specified
در ویندوز 10 به مسیر تنظیمات اصلی بروید، حال به مسیر update & security > windows security > antivirus & threat protection انتهای صفحه گزینه manage ransomware protection وارد شوید. با چند گزینه روبرو خواهید شد :
- اگر گزینه On را کلیک و به Off تغییر دهید مشکل به صورت کلی برطرف شده و البته سیستم امنیتی و مهم شناسایی آلودگی های باج افزار را نیز از کار خواهید انداخت.
- Block history را کلیک کنید، چند لحظه صبر نموده تا لیست تمام درخواست های نرم افزار ادوبی بریج برای دسترسی به پوشه ها ظاهر شود. این لیست را بخش امنیتی ویندوز 10 آماده نموده که معنای آن، درخواست نرم افزارها برای دسترسی به پوشه هایی است که امنیت ویندوز آنها را مسدود نموده تا فایلها و مدیاها در امان باشند. ولی خب، گاها اشتباهی نیز رخ می دهد. برای رفع این مشکل در ادوبی بریج، روی یکی از گزینه ها کلیک کنید اگر مقابل گزینه app or process blocked گزینه bridge.exe را مشاهده نمودید حال باید روی کلید Actions و سپس Allow on device را کلیک نمایید.
چرا موقع باز شدن نرم افزار Camera Raw ، فتوشاپ بسته می شود؟
این مشکل ارتباط مستقیم با کارت گرافیک سیستم شما دارد یعنی یکی از مشکلات زیر را دارید :
- کارت گرافیک قدیمی است و از سوی نرم افزار فتوشاپ برای اجرای نرم افزار کمرا راو Camera raw پذیرفته نمی شود لیست کارهای گرافیک رد شده
- کارت گرافیک جدید است اما درایور آن درست نصب نشده است آموزش نصب و آپدیت درایور کارت گرافیک
- کارت گرافیک جدید است اما توانایی کافی را ندارد.
راه حل موقتی
بعنوان یک راه حل موقتی و سریع برای رهایی از این مشکل پس از ورود به نرم افزار فتوشاپ، هیچ فایلی را باز نکنید، از مسیر منوی Edit > Preferences > Camera Raw را وارد شوید. به گزینه Performance رفته و گزینه Use Graphics Processor را روی off قرار داده، نرم افزار را بسته و مجدد باز کنید. مشکل موقتا برطرف می شود اما در زمان اجرای برخی فیلترهای فتوشاپ ممکن است با کندی و خطا روبرو شوید. پس به سه نکته گفته شده اولیه رفته و مشکل را ریشه ای برطرف کنید.
چرا فونت هایی که نصب کرده ام در نرم افزار فتوشاپ دیده نمی شوند؟
وجود ایراد در نرم افزار کاملا طبیعی است و هر از گاهی ممکن است رخ دهد ولی اغلب راه کار وجود دارد.
حذف کش فونت فتوشاپ در ویندوز
- از نرم افزار فتوشاپ خارج شوید.
- فایل های مخفی ویندوز را نمایان کنید
- در درایور C به مسیر \Users\[user name]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop بروید بجای user name نام سیستم شما نوشته شده است.
- پوشه CT Font Cache را حذف نموده و سطل زباله را خالی کنید و نرم افزار فتوشاپ را اجرا نمایید.
حذف کش فونت فتوشاپ در مک
- به مسیر /Users/[user name]/Library/Application Support/Adobe/Adobe Photoshop بروید که بجای user name نام کاربری شما نوشته شده است.
- فایلهای مخفی را نمایان کنید
- پوشه CT Font Cache را حذف نموده و سطل زباله را خالی کنید و نرم افزار فتوشاپ را اجرا نمایید.
کش فونت سیستم
یک پیشنهاد خوب این است کش فونت های خود سیستم عامل مک و ویندوز را نیز خالی کنیم
حذف کش فونت در مک
- بهتر است از نرم افزار Terminal استفاده کنید
- از نرم افزار فتوشاپ و کریتیو کلاود کاملا خارج شوید بهتر است یک ریستارت کنید تا کاملا بسته باشند
- برای اجرای نرم افزار ترمینال از مسیر Choose Applications > Utilities وارد شده و Terminal را اجرا کنید.
- کد را تایپ یا وارد نمایید sudo atsutil databases –remove و تایید کنید
- نرم افزار فتوشاپ را اجرا کنید.
حذف کش فونت در ویندوز
- ابتدا فایلهای مخفی ویندوز را فعال کنید تا دیده شوند
- به مسیر \Windows\ServiceProfiles\LocalService\Appdata\Local\FontCache بروید و هر آنچه را که می بینید حذف نمایید
نسخه جدید نرم افزار فتوشاپ را نصب کردم اما برنامه Camera Raw هنوز نسخه قدیمی هست
نرم افزار کمرا راو Camera raw به صورت همزمان، با نصب نرم افزار فتوشاپ و نرم افزار ادوبی بریج، نصب می شود. هر چقدر که این دو نرم افزار جدیدتر باشند برنامه کمرا راو نیز همانقدر آپدیت می شود. گاها ممکن است به دلایلی، پس از آنکه نسخه جدید این دو نرم افزار را روی سیستم داشته باشید و پس از آن بخواهید نسخه ای قدیمی تر را نیز نصب کنید، مثلا فتوشاپ 2021 دارید و به دلیلی 2019 هم نصب می کنید، چون 2019 بعد از 2021 نصب شده، نرم افزار کمرا راو دانگرید ( به نسخه پایینتر تبدیل میشود ). در این شرایط می توانید نرم افزار کمرا راو را به صورت جداگانه دانلود و نصب کنید تا مشکل برطرف شود.
چرا کمرا راو camera raw از منوی فیلتر فتوشاپ مخفی شده؟
برای رفع مشکل موارد زیر را بررسی کنید :
- به منوی edit و سپس Preferences و سپس file handling بروید. مربع prefer adobe camera raw را فعال کنید. فتوشاپ را ببندید و دوباره باز کنید.
- اگر با مرحله قبل برطرف نشد، سالم ترین و جدیدترین نسخه فتوشاپ نصب کنید.
- اگر برطرف نشد، جدیدترین نسخه نرم افزار کمرا راو Camera raw را نصب کنید.
چرا فیلتر lighting effect در نرم افزار فتوشاپ خاکستری شده و اجرا نمی شود؟
برخی پلاگین ها و افکت های نرم افزار فتوشاپ برای اجرا شدن شرایطی را لازم دارند در غیر اینصورت امکان استفاده از آنها وجود نخواهد داشت.
لیست زیر را جهت رفع خاکستری یا قفل بودن فیلترهای فتوشاپ بررسی کنید :
- برخی فیلتر ها در مود رنگی cmyk کار نمی کنند و قفل هستند، اگر اشتباها مود پروژه را چیزی غیر از rgb گذاشته اید باید آن را تغییر دهید. برای اینکار یا باید پروژه از اول ساخته بشه با مود rgb یا الان از منوی Image گزینه mode گزینه rgb انتخاب بشه، اگر سوال پرسید گزینه های don't را انتخاب کنید تا لایه ها فلت نشوند.
- نوع لایه احتمالا استاندارد نیست. یک پروژه خام باز کنید. پایین پنجره لایر روی دایره کلیک و گزینه اول solid رو انتخاب و رنگ مناسب و اوکی کنید. لایه ای که ایجاد شد یک ماسک سفید داره روی اون راست کلیک و گزینه delete یا حذف رو بزنید و پلاگین رو انتخاب کنید. ممکن است فیلتر مورد نظر شما با ماسک کار نکند.
- در برخی شرایط دیده شده به علت فعال بودن دو کارت گرافیک در سیستم که اغلب لپ تاپ هم بوده این مورد رخ می دهد. می بایست یکی از کارت های گرافیک را از قسمت دیوایس منیجر device manager غیرفعال disable کنید. پیشنهاد میکنم کارت گرافیک intel را غیرفعال کنید. پس از انجام اینکار فتوشاپ را باز کنید ، به منوی edit و سپس preferences و سپس performance رفته و در بالا سمت راست گزینه use graphic processor را فعال کنید برطرف خواهد شد.
روشهای برطرف نمودن خطای خروجی Export as فتوشاپ جنریتور Generator launching Photoshop
در زمان ویرایش عکس با نرم افزار فتوشاپ در نسخه های جدید و آپدیت های تازه، شاهد خطایی با عنوان There is a problem with Generator' occurs when launching Photoshop در زمان استفاده از دستور Export as می باشیم. از دستور export as در فتوشاپ زمانی استفاده می کنیم که می خواهیم از کل پروژه psd یا یک لایه یا تعدادی لایه، خروجی تهیه کنیم. اگر شما هم با این خطا روبرو شده اید شاید یکی از روش ها و راه حل های برطرف نمودن آن در زیر به شما کمک کند.
چگونه خطا را برطرف کنیم؟
قبل از رفتن به سراغ راه حل ها، بهتر است در مورد جنریتور Generator فتوشاپ نکاتی را بدانید شاید بتواند کمک کند. این قابلیت وظیفه تولید فایل و همان خروجی ها را بر عهده دارد و بر پایه تکنولوژی Node.js طراحی شده، این نکته را اشاره نمودیم چون ممکن است این فایل در زمان اولین اجرای فتوشاپ توسط نرم افزارهای امنیتی سیستم عامل شما مسدود شده باشد، پس می بایست آن را بررسی کنید. نمیدانیم از کدام آنتی ویروس و فایروال استفاده می کنید اما لیست آموزش آنتی ویروس ها ممکن است به شما کمک کند.
قبل از دست به کار شدن، تا انتها، بخوانید و دوباره از اول شروع کنید، شاید آخرین راه حل، بهترین نتیجه را به شما بدهد.
چک لیست بررسی جهت رفع مشکل فتوشاپ در زمان خروجی گرفتن با دستور Export as
- یک بار برنامه را ببندید و دوباره اجرا و آزمایش کنید
- اگر پلاگین یا نرم افزار جانبی روی فتوشاپ نصب نموده اید آن را حذف کنید
- نرم افزار فتوشاپ را یکبار حذف و مجدد نصب کنید
- در ویندوز 10 تجربه داریم که وقتی در تنظیمات آنتی ویروس آن، بخش Ransomeware را فعال میکنید گاها مانع از اجرای این دستور خواهد شد.
- دستور جنریتور برای اجرای export as از اتصالات داخلی سیستم عامل و پورت 8010 استفاده می کند، ممکن است توسط فایروال آنتی ویروس یا ویندوز، این پورت مسدود شده باشد
- دو مسیر زیر را در لیست سفید نرم افزار امنیتی خود قرار دهید با مورد بررسی قرار نگیرد و با آنها کاری نداشته باشد :
ویندوز : C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2020\node.exe
مکینتاش : /Applications/Adobe Photoshop 2020/Adobe Photoshop 2020.app/Contents/MacOS/node
بعد از عملیات بالا نرم افزار را اجرا و بررسی کنید - ممکن است بک پلاگین در محل جنریتور، تداخل ایجاد نموده باشد پس به دو مسیر زیر رفته و پلاگین ها و فایلهای نا خواسته را از آن به صورت دستی حذف کنید
ویندوز : C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2020\Plug-ins\Generator
مکینتاش : /Applications/Adobe Photoshop 2020/Plug-ins/Generator/
بعد از عملیات بالا، نرم افزار را اجرا و بررسی کنید - از مسیر Preferences > Plug-ins در نرم افزار فتوشاپ، گزینه Enable Generator را غیر فعال کنید، نرم افزار را باز نموده و دستور Export as را اجرا نمایید، با اجرای این دستور، گزینه ای که غیر فعال نموده اید را اتوماتیک فعال می نماید که اشکالی ندارد، آن را غیر فعال نمودیم تا مورد بررسی قرار گیرد.
- نرم افزار فتوشاپ تمام عملیات و خطاهای خود را در دو سیستم عامل ویندوز و مک در مسیرهای زیر ذخیره می نماید که با مطالعه آنها شاید به نتایج دیگری نیز برید
ویندوز : C:\Users\username\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop 2020\Logs\Generator
مک : /Users/[Your User Name]/Library/Logs/Adobe/Adobe\ Photoshop\ 2020/Generator/
اگر لایسنس اصلی نرم افزار فتوشاپ را از مانی سافت تهیه نموده باشید می توانید گزارش تولیدی از نرم افزار را برای ادوبی جهت بررسی مشکل ارسال کنید اگر هم نسخه غیر اصلی دارید که به ناچار باید مراحل بالاتر را انجام دهید. لینک دانلود تولید کننده گزارش ادوبی.
تجربه کاربری برای رفع خطای export as فتوشاپ
برای تیم مانی سافت این مشکل رخ داد و ساعت ها از وقت را هدر داد تا متوجه شدیم که نرم افزار امنیتی ویندوز 10 بنام Ransomeware موجب تداخل با اجرای آن شد. این نرم افزار امنیتی وظیفه بررسی تهدیدهای باج افزاری ( سرقت اطلاعات سیستم و قفل گذاری ) را بر عهده دارد که در شرایطی بسیار کارآمد است و این مشکل رخ داده را نمی توانیم عیبی بر آن بدانیم. بخش رنسام ویر ویندوز 10 را باید تنظیم نموده و فایلها و پوشه ها را در آن اجازه فعالیت داد. ( آموزشهای ویندوزی )
چرا نمونه گیر فتوشاپ، دقیقا رنگ مورد را مشخص نمی کند؟
گاها رخ می دهد که ابزار نمونه گیر رنگ در نرم افزار فتوشاپ رنگ را دقیقا تشخیص نمی دهد. با اینکه شما می دانید رنگ مورد نظر فیروزه ای است اما ابزار نمونه گیر آن را صورمه ای یا رنگ دیگری تشخیص می دهد. این یک مشکل نیست بلکه تنظیمی در فتوشاپ تغییر نموده است.
رفع این مشکل
برای رفع، ابتدا ابزار نمونه گیر را انتخاب کنید، بالا سمت چپ در تنظیماتش گزینه sample size را روی گزینه Point Sample قرار دهید. به همین سادگی مشکل برطرف می شود.
سایر گزینه ها بر اساس پیکسل های چند تایی عمل میکنند و دقیقا نقطه مشخص شما را انتخاب نخواهد نمود. البته کارایی دیگری نیز دارند.
چرا در فتوشاپ موقع رفتن به Performance با خطای an integer between روبرو می شویم؟
اگر حین رفتن به بخش تنظیمات نرم افزار فتوشاپ٬ مخصوصا Performance با خطای an integer between روبرو می شوید٬ در واقع یک باگ در نرم افزار فتوشاپ است اما داستان به اینجا ختم نمی شود چون نمیتوانیم همیشه تقصیر را به گردن نرم افزار انداخت. به همین دلیل چند دلیل دیگر را نیز در زیر لیست نموده ایم شاید راهگشای رفع این مشکل باشد.
- به پیشنهاد خود ادوبی می بایست وارد تنظیمات رجیستر ویندوز شوید و تغییراتی را انجام دهید که بسیاری سایت های ایرانی این موضوع را کپی نموده و به شما پیشنهاد می دهند اما مانی سافت این پیشنهاد را به شما نخواهد داد چون روش مناسبی نیست مخصوصا اگر مشکل از سخت افزار شما باشد. لینک اصلی راهنما در سایت ادوبی
- قدم اول شما این است که حافظه اصلی یعنی Ram سیستم را بررسی نمایید. میزان حافظه نباید کمتر از 8 گیگابایت باشد. در بسیاری شرایط دیده ایم که افراد حافظه ای برابر با 2 گیگابایت دارند و این خطا نیز برایشان رخ می دهد و سراغ روش ادوبی می روند ولی باز هم مشکل حل نمی شود. پس رم را افزایش دهید.
- این مشکل در فتوشاپ های نسخه های قبل از 2019 مشاهده میشد که در نسخه 2019 و به بعد دیگر مشاهد نشد٬ پس بهتر است فتوشاپ نسخه 2019 به بعد را نصب کنید.
این روشها کاملا قطعی جواب داده٬ پیشنهاد میکنیم روش اول را انجام ندهید یعنی به سراغ دستکاری ویندوز نروید.
علت و رفع کند شدن فتوشاپ در زمان ویرایش فایلهای سنگین و بزرگ چیست؟
امروز سوالی مطرح شد که ممکن سوال شما هم باشد.
یک بنر برای چاپ در فتوشاپ 2015 طراحی شده. حجم این فایل فتوشاپ حدودا 2.5 گیگابایت شده. حالا فتوشاپ هم خیلی کند شده. سوال پرسیدن که ؟ آیا میشود به نسبت سایز را کوچیک کنم و در نهایت پس از طراحی به سایز و رزولوشن ۳۰۰برگردانم؟ یعنی میخواهند روزلوشن رو پایین بیاورند، طراحی که تمام شد دوبار رزولوشن رو زیاد کنند.
اینکار یک تجربه است. اما به لحاظ فنی، اگر وقتی روزولوشن رو پایین آورید، و بعد چند تا فایل جدید ایمپورت کنید، و آن فایلها اسمارت آبجکت نباشند، وقتی روزولوشن زیاد شد، آن فایلها افت کیفیت میکنند. در واقع اگر قصد چنین کاری را دارید بهتر است همه لایه ها اسمارت آبجکت باشند. این خاصیت شاید در این شرایط بتواند کمک کند. ارزش امتحان کردن را دارد.
اگر شما نیز اینکار را انجام دادید، نتیجه را بنویسید تا شاید کمکی برای دیگران نیز باشد.
چند نکته برای رفع کندی کار با فتوشاپ
- تا میتونید رم سیستم رو بیشتر کنید.
- لایه های اضافی رو از طرح فتوشاپ حذف کنید.
- درایور کارت گرافیک رو آپدیت کنید.
- درایو سیستم عامل جای خالی مناسب داشته باشه.
- فایل فتوشاپ رو روی درایو اس اس دی یا ام2 یا Nvme ذخیره کنید.
چطور در فتوشاپ عکس بیرون زده از آرتبورد Artboard را هم اندازه و کراپ کنیم؟
احتمالا میخواهید در فتوشاپ عکسی که از آرتبورد Artboard بیرون زده را هم اندازه طول و عرض آرتبورد کنید و شاید لازم باشد کراپ کنید اما چطور؟ یک راه خوب پیدا کرده ایم.
خیلی با این موضوع مشکل داشتیم حتی به سراغ کارشناس و متخصص شرکت ادوبی رفته اما تا این تاریخ ( 09-04-1401 ) فعلا راه حلی نداشته. صفحه ادوبی که توضیحاتی داده اما راه حل نیست : لینک
روشی عملی حذف اضافه عکس در آرتبورد فتوشاپ :
- در پنجره Layer روی عنوان آرتبورد کلیک کنید
- ابزار Lasso رو انتخاب کنید
- کل کادر آرتبورد رو باهاش سلکت کنید. خودش هوشمنده و از کادر بیرون نمیره
- سلکت که انجام شد یک ماسک روی لایه بزنید تا محدوده های بیرون زده از آرتبورد کراپ و حذف بشن
- برای حذف ماسک از لایه هم میتونید در پنجره لایر روی ماسک راست کلیک کرده و گزینه Apply رو بزنید.
چرا اضافه ها در آرتبورد رو حذف میکنم؟
- من خیلی از ابزار و دستورات تراز کردن نوشته و لایه ها با بکگراند استفاده میکنم. دوست دارم اگه لایه یا نوشته ای قرار است در مرکز ارتفاع یا عرض قرار بگیرد دقیقا همانجا باشد و نیازی به بررسی و انجام بصورت چشمی نباشد چون نمیخواهم خطا داشته باشم.
- با اینکار حجم فایل فایل psd که داریم کمتر میشود که خیلی مفید است مخصوصا برای زمانی که میخواهیم از آنها بک آپ بگیریم.
رفع مشکل خطای فتوشاپ photoshop load deep font cache در ویندوز
به این روش عمل کنید :
- از منوی اصلی window گزینه character را اجرا کنید
- در بالا سمت راستش روی سه خط کلیک کنید
- گزینه Reset character را بزنید
- فتوشاپ را ببندید و دوباره باز کنید.
مشکلات ناشی از غیر فعال نمودن Use Graphic Processor در فتوشاپ چیست؟
ممکن است شاهد مشکلات جدیدی در فتوشاپ شوید، مثلا وقتی با براش کار میکنید شکل دایره آن در تصویر باقی خواهند ماند و همچنین ممکن است احساس کند شدن فتوشاپ را داشته باشید. برای رفع این مشکلات، باید گزینه ای را که غیر فعال نموده اید، مجدد فعال و فتوشاپ را یکبار بسته و دوباره باز کنید. احتمالا در آپدیت های جدید فتوشاپ برطرف خواهد شد.
آیا اگر رزولوشن یک عکس را بیشتر کنیم کیفیت آن بالاتر میرود؟
بستگی دارد چه نوع عکسی مدنظر باشد.
- اگر منظور عکسی است که با دوربین گرفته شده است، خیر بالاتر نمیرود و فقط بافت و پیکسل های آن بیشتر میشوند و به این معنا نیست که کیفیت نیز بیشتر میشود. ممکن است اینکار را برای چاپ نمودن آن عکس در اندازه های بزرگتر انجام دهند که مقداری تاثیرگذار است اما آنهم تا حدی.
- اگر منظور طراحی میباشد که در نرم افزاری مانند فتوشاپ و به صورت دیجیتال انجام شده باشد. بله در این حالت ممکن است آنهم اگر این تغییر در خود پروژه لایه باز انجام شود و نه فایلی که خروجی تک لایه مانند jpg و png باشد.
نکته : اگر درون یک طرح دیجیتالی، از تصاویر یک دوربین دیجیتال استفاده شده باشد، مورد دوم نقض خواهد شد چون با افزایش رزولوشن پروژه، آن عکس مورد نظر تار یا بلور خواهد شد. البته راه هایی ابداع شده است که شاید بتوان مقداری مانع از این اتفاق شد.
بحث تغییر در رزولوشن و تغییر کیفیت عکس خیلی پیچیده تر از این توضیح کوتاه است اما امیدواریم به پاسخ سوال رسیده باشید.
چرا عکس یا فایل راو raw در فتوشاپ باز نمیشود؟
این مشکل به دلیل آپدیت نبودن نرم افزار فتوشاپ رخ میدهد. برای اینکه فتوشاپ بتواند عکس های راو را باز کند باید نرم افزار کمرا راو آن آپدیت شود. برای آپدیت کردن کمرا راو در فتوشاپ دو راه وجود دارد :
- نصب نسخه جدید نرم افزار فتوشاپ
نرم افزار فتوشاپ تقریبا سنگین است یعنی حجم تقریبا زیادی از اینترنت را مصرف میکند اما اگر تمایل به اینکار دارید میتوانید از این لینک آنرا دانلود کنید. پس از دانلود، نیازی به حذف نسخه قبلی ندارید و کافی است نسخه دانلود شده را نصب کنید. اگر عدد نسخه فتوشاپ الان شما مثلا 2019 باشد ولی نسخه ای که دانلود میکنید 2023 باشد، پس از نصب دو فتوشاپ خواهید داشت و فایلهای راو را باید در نسخه جدید باز کنید و نسخه قبلی بدون استفاده خواهد ماند. قبل از حذف نسخه قبلی، اگر اکشن یا پریست آماده ای دارید که خودتان ساخته اید، بکاپ بگیرید و به نسخه جدید ایمپورت کنید. - نصب فقط نرم افزار کمرا راو
درست است که کمرا راو در فتوشاپ در منوی فیلتر دیده میشود اما در واقع یک نرم افزار کامل است. بجای اینکه فتوشاپ را دانلود کنید، میتوانید فقط نرم افزار کمرا راو را دانلود و نصب کنید. برای دانلود از این لینک استفاده کنید. قبل از نصب، نرم افزار فتوشاپ را حتما ببندید. اگر حین نصب از شما ایراد گرفت که نسخه فتوشاپ قدیمی است، باید روش اول را انجام دهید.
چگونه نمایش بکگراند در لیکویفای Liquify فتوشاپ را فعال کنم؟
مشکل این است که در زمان تغییرات با این فیلتر، امکان دیدن عکس یا لایه بکگراند پروژه Psd دیده نمی شود به همین دلیل دقت انجام ما پایین آمده و نمی توانیم نتیجه ای که به دنبالش هستیم را بدست بیاوریم و دائما باید آزمون و خطا کنیم.
لیکویفای Liquify در فتوشاپ چیست؟
یکی از فیلترهای مهم نرم افزار فتوشاپ که در معنای فارسی مایع یا سیال بودن می باشد. با این فیلتر می توانیم کارهایی مانند :
- تمام اجزای بدن را چاق یا لاغر کنیم
- قوس و انحنا را کم و زیاد کنیم
- فرم بدن را تغییر دهیم
- تو رفتگی و بیرون زدگی ایجاد کنیم
- کج و راست کنیم
- چشم ها را ریز تر یا درشت تر کنیم
- قبقب یا افتادگی زیر گردن را کم کنیم
و بسیاری توانایی های خاص دیگر که از عهده آن بر خواهد آمد ولی نیاز به تمرین است. اغلب طراحان و فتوشاپ کاران نمی دانند که می توان حین انجام این تغییرات، بکگراند یا عکس زمینه پروژه را نیز نمایش داد و به زمینه شطرنجی آن لایه عادت نموده است. فرض کنید میخواهید محدوده انتخاب شده بدن یک کودک را در یک آویز فانتری تنظیم کنید یا همان کودک را روی یک بالش جای دهید، پس بهتر است بجز خود نوزاد، عکس زمینه را نیز ببینید، اما به دلایلی امکان این کار نیست مگر اینکه تنظیم خاصی را در فتوشاپ انجام دهیم.
عدم نمایش بکگراند در حین کار با فیلتر لیکویفای را می توانیم به عنوان یک مشکل ببینیم یا قابلیتی که هنوز در نرم افزار فتوشاپ به تکامل نرسیده، از این بابت که فتوشاپ هنوز با کارت گرافیک های امروزی سازگاری کاملی شاید ندارد.
این موضوع ارتباط مستقیم با فعال بودن تنظیمات کارت گرافیک در نرم افزار فتوشاپ دارد.
راه حل نمایش لایه بکگراند فتوشاپ در فیلتر لیکویفای Liquify
مراحل زیر را برای انجام دست، به صورت دقیق انجام دهید :
- به مسیر Edit > Preferences > Prerformance بروید و تیک گزینه Use Graphic Processor را غیر فعال نمایید
- فتوشاپ را بسته و مجدد باز کنید
- فیلتر لیکویفای Liquify را اجرا نموده، در تنظیمات آن گزینه Show Backdrop را فعال کنید
- در مقابل Use گزینه Background و در مقابل Mode گزینه Behind را انتخاب کنید
- آپشن Opacity را به 100 افزایش دهید.
با این عملیات تصویر بکگراند پروژه فتوشاپ را نمایان خواهد شد و عملیات تغییر شکل با این روش نتیجه بهتری خواهد داشت.
مشکلات ناشی از غیر فعال نمودن Use Graphic Processor در فتوشاپ
در مراحل قبلی موفق شده اید که به نتیجه دلخواه برسید، حال باید بدانید با غیر فعال نمودن این گزینه ممکن است شاهد مشکلات جدیدی در فتوشاپ شوید، مثلا وقتی با براش کار میکنید شکل دایره آن در تصویر باقی خواهند ماند و همچنین ممکن است احساس کند شدن فتوشاپ را داشته باشید. برای رفع این مشکلات، باید گزینه ای را که غیر فعال نموده اید، مجدد فعال و فتوشاپ را یکبار بسته و دوباره باز کنید.
چطور از تمام تنظیمات فتوشاپ بکاپ یا پشتیبان بگیریم و به فتوشاپ دیگر منتقل کنیم؟
هر فردی که با نرم افزار فتوشاپ وارد کار شود پس از مدتی انواع تنظیمات سفارشی و اختصاصی خود را بر روی آن تنظیم می کند و در دراز مدت مقدار این تنظیمات زیاد خواهند شد به صورتی که به آنها عادت نموده و بدون آنها کار نمودن مقداری سخت می شود چون در این تنظیمات سفارشی انواع تکنیک ها و دستوراتی که هم سرعت و هم توانایی گرافیست را بالاتر میبرد وجود دارد، در این شرایط باید راهی را یاد بگیرید که این تنظیمات را نگهداری نموده تا در شرایط بحرانی که در پایین به آنها خواهید رسید بتوانید مجدد از آنها استفاده کنید.
چرا لازم است از تنظیمات فتوشاپ بکاپ یا پشتیبان بگیریم؟
دلایل متعددی برای اینکار وجود دارد که در دوران طراحی و ویرایش تصاویر با آنها روبرو خواهید شد. لیست زیر برخی دلایلی هستند که بواسطه آنها نیازمند بکاپ گرفتن و بازیابی پشتیبان فتوشاپ می شوید :
- حذف و نصب مجدد فتوشاپ
- انتقال تنظیمات به دستگاه دیگر
- تعویض سیستم عامل
- پشتیبان گیری برای استفاده در آینده
- ارسال تنظیمات برای نفرات دیگر تیم یا مجموعه
از کدام بخش های نرم افزار فتوشاپ باید پشتیبان تهیه کنیم؟
به دلیل وسعت امکانات و تنظیمات زیاد فتوشاپ چند بخش اصلی وجود دارد که بکاپ گرفتن از آنها کاملا لازم است :
- پریست Preset
مجموعه ای از تنظیمات گسترده ای که درون هر فایل یا پروژه فتوشاپ بر روی عکس و هر لایه ای قابل اجرا هستند و درون خود انواع تغییراتی مانند رنگ و نور را دارد. اگر به پنجره Layers بروید، در پایین آن گزینه ادجاست انواع این پریست ها را در خود دارد و مهم تر اینکه شما نیز پس از مدتی تعداد فراوان دیگری نیز از آنها به صورت سفارشی می سازید و باید بکاپ یا پشتیبان از آنها تهیه کنید چون دوباره ساختن آنها کاری زمانبر بوده و بسیاری اوقات ممکن است فراموش کنید چه تنظیماتی در آنها اعمال شده. این پریست ها در تنظیم رنگ و روتوش پرتره و کودک و طراحی آلبوم خیلی پرکاربرد هستند. - کلیدهای میانبر Keyboard Shortcut
هر طراح و کاربر فتوشاپ، پس از مدتی ممکن است تصمیم بگیرد تا کلیدهای عملیاتی نرم افزار را بر اساس سلیقه و تمایل خود تنظیم کند پس، مدتی که بگذرد به این کلیدها عادت نموده و کار با کلیدهای اصلی و قبلی فتوشاپ مقداری سخت خواهد شد، پس باید از این بخش نیز بکاپ یا پشتیبان تهیه نمود - براش Brush
ممکن است در حین طراحی براش های زیادی را دانلود و در نرم افزار وارد نموده باشید از این بخش نیز باید بکاپ یا پشتیبان تهیه شود - تنظیمات اصلی Setting
در فتوشاپ بخش های متعددی هستند که پریست یا کلید آماده و براش نیستند بلکه تنظیمات اصلی می باشند مثلا اندازه های کراپ، تنظیمات باز شدن عکس، تنظیمات استفاده از دیسک سیستم، میزان استفاده از حافظه و انواع فراوان دیگری از تنظیمات. - اکشن Action
مجموعه ارزشمند از فایلهایی که به تنهایی و با یک کلید، دستورات فراوانی را به صورت اتوماتیک برای ما اجرا می نمایند. در هر اکشن میتوانیم تعداد فراوانی پریست و تکنیک را ذخیره کنیم که در دقت و سرعت طراحی و ویرایش تصاویر خیلی کاربرد دارد.
انتقال و پشتیبان گیری از پریست Presets فتوشاپ
براحتی می توان تعداد زیادی از انواع پریست ها را از یک فتوشاپ به فتوشاپ دیگر و یا از یک سیستم به سیستم دیگر منتقل نمود. جالب اینکه نوع سیستم عامل ویندوز یا مک باشد فرقی ندارد و این عملیات انجام خواهد شد. در زیر، لیست پریست ها و گزینه هایی که امکان انتقال آنها را دارید مشاهده کنید :
- Actions
- Brushes
- Black and White (Adjustment)
- Channel Mixer (Adjustment)
- Color Range
- Color Swatches
- Contours
- Curves (Adjustment)
- Custom Shapes
- Doutone (Mono, Duo, Tri, Quad)
- Exposure (Adjustment)
- Gradients
- HDR Toning (Adjustment)
- Hue and Saturation (Adjustment)
- Keyboard Shortcuts
- Levels (Adjustment)
- Lighting Effects
- Lights (3D)
- Materials (3D)
- Menu Customization
- Patterns
- Render Settings (3D)
- Repousse (3D)
- Selective Color (Adjustment)
- Styles
- Tools
- Volumes (3D)
نکات مهم قبل از انتقال
برای انتقال این پریست ها پس از ارتقا فتوشاپ به آپدیت جدید به چند نکته توجه کنید :
- اگر در حال حاضر بطور مثال فتوشاپ نسخه 2021 را دارید تا زمانی که هر آپدیتی از این نسخه 2021 را نصب کنید، تمام تنظیمات و پریست ها بدون نیاز به کاری، به آپدیت جدید نصب شده منتقل می شوند. برای اینکه بهتر متوجه شوید، نرم افزار فتوشاپ یک نسخه دارد و یک آپدیت، یعنی اگر نسخه فتوشاپ 2020 باشد، پس از 2020 تعدادی آپدیت برای رفع مشکلات و افزودن امکانات به همان 2020 توسط ادوبی ارائه می شود که نسخه فتوشاپ پس از نصب آنها به صورت 2020.1 و 2020.2 و بعدی ها خواهد شد. تا زمانی که آپدیت ها را نصب می کنید همه چیز در فتوشاپ شما باقی خواهد ماند.
- زمانی میرسد که فتوشاپ شما 2020 است اما اکنون 2021 ارائه شده، در این شرایط وقتی که نسخه 2021 را نصب می کنید، در سیستم شما دو نوع فتوشاپ به نامهای 2020 و 2021 وجود خواهد داشت که نسخه جدیدتر فاقد پریست ها می باشد و باید عملیات انتقال آنها را انجام دهید.
- وقتی که روی سیستم خود نسخه قبلی مانند 2020 را دارید، در زمان نصب نسخه 2021 نرم افزار فتوشاپ به صورت هوشمند، از شما سوال می پرسد که میخواهید تمام تنظیمات و همه چیز را از نسخه قبلی به این نسخه جدید منتقل نماید؟ این سوال خیلی کاربردی و مهم است که باید تایید کنید، البته ممکن است افرادی این سوال را مشاهده کنند که لایسنس اصلی نرم افزار فتوشاپ را داشته باشند و در حال آپدیت نمودن از طریق نرم افزار ادوبی کریتیو کلود هستند. اگر لایسنس اصلی ندارید باید مراحل بعدی را انجام دهید.
انتقال پریست ها از نسخه قدیمی به جدید فتوشاپ
پس از اینکه نسخه جدید فتوشاپ را نصب نمودید و همچنان نسخه قبلی را نیز روی سیستم دارید و انتقال پریست ها را به صورت هوشمند انجام نداده اید، جای نگرانی نیست. در نسخه جدید به منوی Edit > Presets > Migrate Presets را اجرا کنید، اگر در نسخه قبلی پریست وجود داشته باشد آنها را به همین نسخه جدید منتقل خواهد نمود اما اگر نسخه قبلی نداشته باشید و یا داشته باشید اما پریست نداشته باشد با پیام There are no presets روبرو خواهید شد.
نحوه خروجی گرفتن از پریست ها و انتقال به سیستم دیگر
در این مرحله یک نکته کلیدی وجود دارد، فرض کنید با ادجاست Hue/saturation یک تنظیم رنگ برای روتوش پوست بدست آورده و تمایل به ذخیره آن دارید، پس در قدم اول باید از سه خط بالای پنجره Hue این پریست را ذخیره کنید که یا نوشتن یک نام و کلید ذخیره کار تمام است.
نکته
مسیری که موقع ذخیره شدن پریست باز می شود را نباید تغییر دهید، وقتی که پنجره ذخیره نمودن پریست باز می شود بسیاری افراد این مسیر را به پوشه های دیگر و شخصی خود تغییر میدهند، کار اشتباهی نیست اما دستور انتقال و پشتیبان گیری پریست ها در فتوشاپ، مختص به پریست هایی است که در پوشه های اصلی نرم افزار ذخیره شده اند، پس اگر مسیرهای شخصی خود را برای آنها تعیین کنید، فتوشاپ پریست برای بکاپ گرفتن پیدا نخواهد نمود. پیشنهاد میکنیم برای آزمایش، پریست بسازید و موقع ذخیره نمودن مسیر آن را تغییر ندهید.
پس از تولید پریست ها، به منوی Edit > Presets > Export/import Presets بروید، در پنجره باز شده قسمت بالا، دو بخش import و export دارید، روی Export کلیک کنید، در لیست باید پریست ها را ببینید، روی همه آنها کلیک چپ نموده و با فلش وسط، آنها را به ستون سمت راست منتقل کنید سپس کلید Export Presets را فشار دهید. پنجره ای برای ذخیره نمودن تمام پریست ها باز می شود که در هر مسیری که تمایل دارید آن را تعیین و تایید نمایید.
حال برای وارد نمودن پریست های بکاپ گرفته شده و انتقال به سیستم یا فتوشاپ دیگر، از همان منوی قبلی Edit > Presets > Export/Import Presets کلیک کنید دقت نمایید که پنجره import فعال باشد، پایین روی گزینه Select import folder کلیک نموده و به مسیری که در مرحله قبل تعیین نموده اید وارد شوید. کافی است روی پوشه اصلی دابل کلیک و تایید نمایید. وقتی که پوشه ای بنام Exported Presets رسیدید، وارد آن نشوید و کلید تایید را فشار دهید. در لیست سمت چپ، لیست پریست هایی که پشتیبان گرفته شده بود و امکان وارد نمودن دارند ظاهر خواهد شد، برای انتخاب همه، روی کلید Add All کلیک نموده همه به ستون سمت راست منتقل شده و کافی است کلید Import Presets را فشار دهید. پس از بررسی تمام ادجاست ها و جاهایی که پریست ساخته اید، شاهد حضور آنها خواهید شد.
دستور کلی
تمام گزینه هایی که در بالاتر به صورت انگلیسی عناوین آنها نوشته شده، با روش اعلامی، قابل بکاپ گرفتن می باشند. پس براش بسازید، ادجاست بسازید و هر کجا که می توانید پریست تولید کنید و برای خود پشتیبان تهیه نمایید.
راه حل بکاب یا پشتیبان گیری دستی پریست های فتوشاپ
در علم نرم افزار و دیجیتال، همیشه امکان رخداد موضوعات غیر قابل پیش بینی وجود دارد. اگر توسط دستورات بالا موفق به گرفتن پشتیبان از پریست ها نشدید، در مسیرهای زیر باید تمام پوشه ها را مطابق نیاز کپی و به صورت دستی به مسیری دیگر کپی تهیه نموده و پس از نصب مجدد فتوشاپ یا برای انتقال به سیستم دیگر از آنها استفاده کنید.
ویندوز : C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop <version>\Presets بجای username نامی که در زمان نصب سیستم عامل انتخاب شده باشد نشان داده خواهد شد که هر نامی می تواند باشد. بجای version نسخه نرم افزار فتوشاپ شما مثلا 2021 می باشد. برای راهنمایی بیشتر، در سیستم ما به این شکل C:\Users\manig\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop 2021\Presets می باشد.
مکینتاش : Applications/Adobe Photoshop <version>/Presets
بکاپ و پشتیبان گیری همه چیز در فتوشاپ به صورت دستی
وجود خطا در دنیای دیجیتال و نرم افزاری مانند فتوشاپ طبیعی است، پس اگر در زمان پشتیبان گیری پریست و همه تنظیمات مانند اکشن، براش و ... با خطا یا مشکلی روبرو شوید، روش زیر یکی از بهترین راه حل ها می باشد. این روش نیز توسط مانی سافت کاملا آزمایش شده است. مطابق دو مسیر زیر وارد پوشه Setting که انتهای آدرس ها می باشد شوید :
ویندوز : C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop <version>\Adobe Photoshop <target_version> Settings
مکینتاش : Users/<user name>/Library/Preferences/Adobe Photoshop <target_version> Settings
درون پوشه Setting لیست فایلهای زیر را مشاهده خواهید نمود :
- Liquify Prefs.psp
- MachinePrefs.psp
- MRU New Doc Sizes.json
- MRUBrushes.psp
- MRUGradients.psp
- MRUSwatches.psp
- New Doc Sizes.json
- Patterns.psp
- PluginCache.psp
- QuitEndFlag.psp
- Save for Web Prefs.psp
- Shake Reduction Prefs.psp
- SmartBlur Filter Prefs.psp
- Styles.psp
- Swatches.psp
- ToolPresets.psp
- UIPrefs.psp
- Vanishing Point Prefs.psp
- Workspace Prefs.psp
- Actions Palette.psp
- Adobe Photoshop 2021 Prefs.psp
- Brushes.psp
- Contours.psp
- CustomShapes.psp
- Default Type Styles.psp
- Effect Prefs.psp
- export-as-settings.json
- Filter Gallery Prefs.psp
- Gradients.psp
- Image Processor.xml
- LaunchEndFlag.psp
- Lens Correction Prefs.psp
- Liquify Last Mesh.psp
هر چه که در نرم افزار فتوشاپ انجام داده باشید، پریست یا براش یا اکشن و هر چیزی که تصور کنید، در این فایلها ذخیره می شوند. به اسم فایلها توجه کنید، یکی از آنها Actions Palette.psp است. البته ممکن است شما انتهای آن یعنی psp. را نبینید که مشکلی نیست. هر چیزی که در پنجره اکشن فتوشاپ ذخیره نموده اید در این فایل است.
یک آزمایش : در پنجره اکشن فتوشاپ، یک یا چند اکشن بسازید، فتوشاپ را ببندید، به مسیرهای بالا رفته و این فایل را با دستور کات Cut به مسیر دیگری منتقل کنید. فتوشاپ را باز کنید، دقیقا یک فایل با همان نام ساخته می شود اما، اکشن های ساخته شده توسط شما را دیگر ندارد. به پنجره اکشن بروید و این مورد را بررسی نمایید. حال فتوشاپ را ببندید، فایلی که منتقل نموده اید را به مسیر قبلی کپی کنید که احتمالا از شما سوال می پرسد که این فایل از قبل وجود دارد شما باید تایید کنید تا فایل شما جایگزین شود. فتوشاپ را باز نموده و به پنجره اکشن بروید، تمام اکشن های قبلی خود را خواهید دید.
این روش یکی از بهترین ها در زمینه پشتیبان گیری یا بکاپ گیری از تمام تنظیمات و پریست ها و اکشن ها در نرم افزار فتوشاپ است. اینکه همه این فایلها یا پوشه Setting را کپی کنید یا برخی از آنها، کاملا به نیاز شما بستگی دارد. مانی سافت وقتی با زیاد شدن پریست یا اکشن های اضافه در فتوشاپ روبرو می شود، یکی از فایلهای مورد نظر را حذف می نماید تا فتوشاپ نسخه خام یا ریست شده آن را مجدد تولید کند، به این صورت پنجره ای مانند اکشن خالی شده و مجدد آماده ساختن اکشن های جدید است.
بکاپ یا پشتیبان دوره ای از تنظیمات فتوشاپ
هر از گاهی لازم است که عملیات پشتیبانی گیری از انواع پریست ها و اکشن ها رو تنظیمات را انجام دهید، پس توصیه میکنیم به هر روشی که راحت و سریعتر بود به صورت ماهیانه یا دوره ای اینکار را انجام دهید. می توانید پس از تولید چند پریست و تنظیم جدید اینکار را انجام دهید چون هر لحظه ممکن است سیستم عامل شما آلوده و یا مشکل سخت افزاری در سیستم رخ دهد. اگر حتی فتوشاپ باز نشود، حال روشی دارید که بدون باز شدن آن نیز به صورت دستی می توانید از همه تنظیماتی که دارید بکاپ یا پشتیبان تهیه کنید. ارزش روش آخر اینجا پر رنگتر خواهد شد.
فرمت PSB فتوشاپ چیست : ذخیره پروژه با حجم بیش از 2 گیگابایت
فرمت PSB در فتوشاپ چیست؟
پروژه هایی که در این نرم افزار بصورت لایه باز و قابل ویرایش برای آینده ذخیره می شوند با فرمت PSD یعنی Photoshop Document یا فایل فتوشاپی میباشند. این نوع پروژه توانایی ذخیره نمودن حداکثر طول و عرض مشخصی به سانتی متر یا میلیمتر را دارد. طراحان بیلبوردهای تبلیغاتی که اغلب بر روی پل های هوایی عابر پیاده و یا اندازه های بزرگ نمیتوانستند با فتوشاپ چنین اندازه هایی را بسازند پس به ناچار باید در فتوشاپ اندازه کوچکتر را طراحی و در نرم افزارهای دیگری مثلا کورل دراو اندازه آنرا بزرگتر میکردند. بزرگترین اندازه ذخیره شدن پروژه های PSD بر حسب پیکسل 30.000 در 30.000 میباشد و حجم چنین پروژه ای 2 گیگابایت خواهد شد.
در نسخه های جدید فتوشاپ برای رفع این مشکل، شرکت ادوبی به صورت اتوماتیک قابلیتی ایجاد نمود که اگر طول و عرض و رزولوشن پروژه بیشتر از اندازه عادی باشد آنرا با فرمت PSB یا Photoshop Big ذخیره مینماید و این فرمت محدودیتی در اندازه پروژه نخواهد داشت. اگر پروژه فتوشاپ از تعداد 30.000 در 30.000 پیکسل بیشتر شود فرمت PSB فعال خواهد شد. شرکت ادوبی اعلام نموده است که میتواند تا نسخه 2023 خود پروژه های با تعداد 300.000 پیکسل و حجم 4 بیلیون گیگابایت ذخیره نماید. منبع
چگونه ممکن است حجم پروژه بیشتر از 2 گیگابایت شود
شاید بپرسید که چگونه ممکن است فایل طراحی ما حجمی بیشتر از دو گیگابایت داشته باشد؟ فرض کنید در حال طراحی یک طرح گرافیکی هستید که رزولوشن آنرا 300 قرار داده اید، یک پروژه خالی که به حجم بیش از دو گیگابایت نخواهد رسید، شروع به طراحی نموده و عکسهای با کیفیت بالایی را وارد آن میکنید، لایه ها زیاد میشوند، کانالهای رنگی را بهبود میبخشید، ادجاست های متعدد تولید میکنید و همینطور به اجزای پروژه خود می افزایید. به این صورت با افزوده شدن این جزئیات، حجم نهایی پروژه شما در زمان ذخیره نمودن بالا رفته و گاها به بیش از دو گیگابایت میرسد.
دقت نمائید که اگر زمان ذخیره نمودن فایل فتوشاپ خود با خطای Could not save.. ..the document is bigger than 2 gigabytes روبرو گشتید،از منوی فایل در فتوشاپ گزینه save as و فرمت آنرا PSB قرار دهید تا براحتی فایل شما ذخیره شود.
چگونه خطای not enough memory (RAM) برطرف میشود؟
برخی تکنیک ها و درخواست ها از فتوشاپ نیاز به میزان حافظه کافی دارند. اگر با این نرم افزار فعالیت زیادی انجام میدهید بهتر است حداقل حافظه یا RAM سیستم 16 گیگابایت باشد. در برخی شرایط با ریستارت نمودن سیستم، این مشکل موقتا برطرف میشود اما راهکار نهایی ارتقا حافظه است.
اگر پاسخی برای مشکل شما وجود ندارد برای ما بنویسید.
اگر نظر یا نکته ای هست بنویسید
ایمیل شما نمایش داده نمیشود