پیشنهاد میکنم قبل از اینکه نرم افزار ادوبی پریمیر پرو Adobe Premiere pro را نصب کرده و با چند آموزش رایگان و ابتدایی آن را مورد آزمایش و بررسی قرار دهید، ابتدا شناختی از کاربردها و قابلیت هایش بدست بیاورید و بر خلاف بسیاری افراد دیگر که به اشتباه این نرم افزار را انتخاب نموده اند٬ شما تصمیم درستی بگیرید قبل از اینکه مدت طولانی با آن کار کرده و بعد از کلی وقت گذاشتن متوحه بشوید که شاید این نرم افزار مناسب شما نیست و باید به دنبال جایگیزین آن باشید. با توضیحاتی که درباره پریمیر پرو به شما میدهم مطمئن خواهید شد که آیا برای کار و نیازهایتان مناسب است یا خیر. خیلی از موضوعاتی که میخونید شما رو خوشحال میکنه اما باید تا انتها صبور باشید چون ممکنه موضوعاتی رو هم بخونید و ببینید که خوشایند نباشه. سعی میکنم با توضیحات و ویدیوهای آموزشی تا جایی که میتونیم این برنامه و قابلیت هاشو بهتون معرفی کنم. بیاید شروع کنیم.

موضوعاتی که در این راهنما مطالعه خواهید نمود :

  1. بهتر است مقدار کمی از گذشته و داستان پریمیر پرو بدانید.
  2. نام اصلی و لوگو نرم افزار.
  3. منظور از عنوان CC و CS که انتهای پریمیر پرو نوشته میشود چیست؟
  4. ویژگی Premiere pro Creative Cloud در پریمیر پرو چیه؟
  5. پریمیر پرو premiere pro یک نرم افزار پولی و غیر رایگان است.
  6. به پریمیر پرو Premiere pro امکانات بیشتر مانند پلاگین اضافه میشود.
  7. نرم افزارهای کاملتری بنام اکستنشن Extension به پریمیر پرو اضافه می شود.
  8. پریمیر پرو از قابلیت لینکهای داینامیکی Dynamic Link بهره میبرد.
  9. قابلیت های اصلی نرم افزار پریمیر پرو Premiere pro چیست؟
  10. چند پرسش و پاسخ خیلی مهم برای اینکه پریمیر پرو را بهتر بشناسید.

بهتر است مقدار کمی از گذشته و داستان پریمیر پرو بدانید

1. بهتر است مقدار کمی از گذشته و داستان پریمیر پرو بدانید

این نرم افزار در سال 1991 میلادی توسط شرکتی بنام ادوبی Adobe تولید شد. در آن زمان فقط در سیستم عامل شرکت اپل یعنی مک Mac نصب میشد. جالب است بدانید اسم قبلی این نرم افزار٬ پریمیر Premiere بود که پس از ارائه نسخه جدید آن در سال 2003 و تغییر نامش به پریمیر پرو٬ توسط تولید کنندگان ویدیو در سراسر دنیا قابل قبول تر شد و نگاه حرفه ای تری به آن پیدا نمودند. در واقع شرکت ادوبی یک سیاست جدید و کاملا حرفه ای را از این تغییر در نظر داشت# هر روزی که میگذرد بیشتر شاهد تحولات آن هستیم. 

تاریخچه ای کوتاه از ویکیپدیا در مورد ادوبی پریمیر پرو.

اولین نسخه پریمیر تعداد 24 جلوه یا افکت از نوع ترنزیشن Transition و تعداد کمی ویدیو افکت داشت که برخی از پلاگین هاش با نرم افزار فتوشاپ مثل هم بودن. اینو گفتم که بدونید اوایلش این نرم افزار خیلی کوچک بوده اما الان بیش از 100 ویدیو افکت و تعداد زیادی ترنزیشن به همراه خودش نصب میکنه. این افکت ها برای نیازهای زیادی در فیلم سازی و ساخت ویدیو استفاده میشن و مورد درخواست خیلی از تیم ها و افراد بوده.

ترانزیشن یا ترنزیشن چیه؟ یک تدوینگر فیلم باید بداند

ویدیو افکت چیست چگونه ویدیو و فیلم رو متحول میکنه؟

تاریخچه تمام نسخه ها
از سال 2003 به بعد دیگه دائما هر از گاهی یک آپدیت یا نسخه جدید از پریمیر پرو توسط ادوبی تولید شد. دلیل این اتفاق هم٬ درخواست تولیدکنندگان فیلم و ویدیو از این شرکت بود که تمایل داشتن امکانات مورد نیازشون به برنامه ای که دارن باهاش کار میکنن اضافه بشه. فکر میکنم براتون جالب باشه که بدونید چه نسخه هایی از اول درست شد و هر کدوم در چه سالی بود و چه امکانات مهمی داخلشون گذاشته شد٬ روی این لینک تاریخچه نسخه ها و آپدیت های ادوبی در ویکیپدیا کلیک کنید و ببینید در چه زمانهایی کدام نسخه ها و آپدیت ها رو ایجاد کرده. 
اینقدر درخواست کنندگان و علاقمندان به این نرم افزار زیاد شد تا اینکه شرکت ادوبی یک قابلیت بنام کراس پلتفورم Cross Platform رو برای محصولاتش و همینطور پریمیر پرو ایجاد کرد.

کراس پلتفورم Cross Platform در پریمیر پرو
یعنی پروژه های قابل ویرایشی که با پریمیر پرو در ویندوز ایجاد میکنیم٬ میشه در مک هم ویرایششون کرد و کار رو ادامه داد. یعنی ویرایش های بعدی پروژه به یک سیستم عامل محدود نمیشه که جلوی کارمون رو بگیره اما به چه درد میخوره؟ شاید روزی دیگه نخواهیم در ویندوز کار کنیم٬ بخوایم به مک بریم. شاید دو تا همکار هستیم یکیمون ویندوزیه و اون یکی دستگاه مک داره. پس این قابلیت خوبیه. هیچ بعید نیست که در آینده شاهد نصب این نرم افزار در سیستم عامل های دیگه مثل لینوکس هم باشیم.

آیکون و لوگو نرم افزار پریمیر پرو

2. نام اصلی و لوگو نرم افزار

در زبان فارسی تلفظ های مختلفی برای اون گفته میشه. اسامی مانند پریمیر٬ پریمایر٬ پرمیر. پریمر٬ که نام انگلیسی آن Premiere pro و به فارسی پریمیر پرو صحیح آن میباشد. منبعد این نرم افزار را میتوانید با لوگو سرمه ای و کلمه مخفف Pr که همان Premiere Pro میباشد بشناسید.
پریمیر پرو جزو دسته نرم افزاری غیر خطی یا none linear editing هست. یعنی زمانی از این نرم افزار استفاده میکنیم که ویدیوها و صداها از قبل ضبط شده باشند و واردش کنیم. تدوین خطی و غیر خطی Non Linear Editing چیست؟

میخواهم بدانید که فقط یک نرم افزار پریمیر نداریم. بلکه چندین تا هستند که بزرگترین و حرفه ای ترین آنها مدل پرو Pro میباشد که در این راهنما در موردش صحبت میکنیم. هر گاه که میخواهید نام آن را بیان کنید حتما کلمه پرو Pro را در انتهای نام آن بیاورید.
محمد ملکی

3. منظور از عنوان CC و CS که انتهای پریمیر پرو نوشته میشود چیست؟

وقتی که نام ادوبی پریمیر پرو Adobe Premiere pro نوشته میشود در انتهای آن در گذشته دو حرف سی اس CS که مخفف Creative Suite بود نیز می آمد به این صورت Premiere pro cs، پس از مدتی شرکت ادوبی عنوان CC که مخفف Creative Cloud میباشد را مطرح نمود به این صورت Premiere pro cc، در واقع این دو نام مشخص کننده ساختار کلی تمام محصولات ادوبی بودند که در دو مرحله زمانی از CS به CC تغییر جهت داد. چیزی که مهم است اینکه شرکت ادوبی عنوان Creative Cloud را به دلیل شروع فعالیت نرم افزارهایش بر پایه ی ابر مجازی یا آنلاین بنا نهاد. نرم افزارهای این شرکت میتوانند به صورت آنلاین در فضای ابری٬ کارهای مختلفی را انجام دهند که احتمالا در آینده وسیع تر نیز خواهند شد.

ویژگی Premiere pro Creative Cloud در پریمیر پرو چیه؟

4. ویژگی Premiere pro Creative Cloud در پریمیر پرو چیه؟

در چند سال گذشته نیاز به تیمی کار کردن با پریمیر پرو و همچنین استفاده همزمان از پروژه ها٬ باعث شد که ادوبی این قابلیت ابری رو به برنامه هاش اضافه کنه که پریمیر پرو هم شامل شد. تنها شرط استفاده از قابلیت های ابری اینه که لایسنس اصلی یا نسخه اصلی برنامه رو از ادوبی یا توسط نماینده هاش (مانی سافت) تهیه کرد و با نسخه های غیر اصلی امکانش نیست. یعنی همون هایی که رایگان در اینترنت وجود دارند.

در ساده ترین حالت٬ فرض کنید لایسنس اصلی پریمیر پرو را خریدین٬ یک پروژه میسازید٬ در فضای ابری قرارش میدین٬ میرید مسافرت٬ دستگاه همراهتون نیست٬ پریمیر پرو رو نصب میکنید در دستگاه جدید٬ اکانت ادوبی رو وارد میشید٬ دقیقا همون پروژه با تمام کارهایی که کرده بودین رو الان خواهید داشت. الیته موضوع اینجا به پایان نمیرسه و احتمالا با بیشتر شدن اطلاعاتتون در این مورد، شگفت زده میشید مثل من. فرض کنید چند فیلمبردار دارید و چند تدوینگر، در جاهای مختلفی زندگی میکنین، هر کدام میتونین راش هایی که ضبط کردن رو در یک فضای ابری مشترک قرار بدین، روی راش ها نشونه گذاری کنین، یک پروژه پریمیر پرو بسازین و داخلش توضیحات بزارین. شما بعنوان تدوینگر وارد اکانت میشید، تمام توضیحات و راش های که نفرات قبلی گذاشتن رو میبینید، شروع به ویرایش میکنید. نفر بعدی کارش اصلاح رنگ و نور هست، اونم از جای دیگه وارد اکانت میشه و در ادامه کار شما که تدوین و چیدمان رو انجام دادین، میاد و تغییرات بعدی رو میده. به اینصورت افراد جوری با هم در پروژه همکاری میکنن که انگار در یک فضای فیزیکی هستند. روز به روز اهمیت ارتباط و همکاری از راه دور نقش پر رنگ تری در پریمیر پرو پیدا میکنه. اصلاح رنگ سینمایی در پریمیر.

فریم آی او Frame IO و ایجاد همکاری گروهی در پریمیر پرو

فریم آی او Frame.io و ایجاد همکاری گروهی از راه دور در پریمیر پرو

این تیم موفق شده تا قابلیتهای نشانه گذاری و توضیح نویسی تیمی از راه دور را توسط روشهای خود و برای این نرم افزار بوجود آورد. توضیحات کامل این اتفاق را در دوره آموزشی آپدیت های پریمیر پرو قرار داده ایم.

5. پریمیر پرو premiere pro یک نرم افزار پولی و غیر رایگان است

اگر میبینید که در بسیاری سایت های خارجی و ایرانی انواع نسخه های نرم افزار پریمیر پرو به صورت رایگان برای دانلود گذاشته شده و شما هم احتمالا ممکنه براحتی روی سیستم نصبش کرده باشید٬ این نسخه ها غیر اصلی و اصطلاحا کرک شده هستند. شرکت ادوبی برای اینکه کاربرها بتونن با نرم افزار پریمیر پرو کار کنن میگه میتونن اشتراک استفاده اش رو یکماه یا یکساله پرداخت کنن. در قبال این هزینه ای که پرداخت میکنیم امتیازاتی هم بهمون میده که در یک ویدیو آموزشی اونها رو بهتون نشون میدیم.

چه فرقی بین نسخه اصلی لایسنس نرم افزار پریمیر پرو با کرک شده آن وجود دارد؟

فروش لایسنس اصلی نرم افزارهای ادوبی کریتیو کلود در ایران

آموزش دانلود، نصب و معرفی نرم افزار ادوبی کریتیو کلود Adobe Creative Cloud

به پریمیر پرو Premiere pro امکانات بیشتر مانند پلاگین، اضافه میشود

6. به پریمیر پرو Premiere pro امکانات بیشتر مانند پلاگین اضافه میشود

وقتی که این نرم افزار نصب میشود، به همراه خود امکاناتی مانند افکت و جلوه دارد اما پس از مدتی ممکن است نیاز بیشتری به اینگونه امکانات پیدا کنیم. برخی شرکت ها مانند بوریس اف ایکس BorsiFx مجموعه ای از نرم افزارها را تولید نموده که پس از نصب شدن در سیستم، درون نرم افزار پریمیر پرو دیده می شوند. به اینگونه نرم افزارها پلاگین Plugin میگوییم. این پلاگین ها چند دسته هستند. برخی در بخشی از پریمیر پرو بنام Video Effects قرار میگیرند و برخی دیگر در بخشی بنام Video Transition. ممکن است یک پلاگین نصب کنید که فقط در بخش ویدیو افکت ها قرار بگیرد. برخی دیگر ممکن است همزمان در هر دو بخش پریمیر پرو قرار بگیرند. این قابلیت بستگی به شرکت تولید کننده پلاگین دارد.
پلاگین ها قابلیت هایی به این برنامه اضافه میکنند که گاها خود پریمیر پرو توانایی اجرای آنها را ندارد اما برخی پلاگین های دیگر دستورات و تکنیک هایی که خود پریمیر پرو میتواند انجام دهد را اضافه میکنند اما به روشهای دیگری که ساده تر و سریعتر اجرا شوند.

ویدیو افکت چیست، چگونه ویدیو و فیلم را متحول می نماید؟

نکات و ترفندهای ترنزیشن یا ترانزیشن حرفه ای با پریمیر پرو

معرفی پلاگین و نرم افزارهای شرکت بوریس اف ایکس Borisfx

دانلود انواع پلاگین Plugin برای پریمیر پرو

آشنایی و دانلود اکستنشن Extenstion برای پریمیر پرو

7. نرم افزارهای کاملتری بنام اکستنشن Extension به پریمیر پرو اضافه می شود

بجز پلاگین ها، نرم افزارهای دیگری نیز تولید می شوند که در بخش مجزایی بنام اکستنشن این نرم افزار در منوی Window > Extensions قرار میگیرند. هدف از تولید این نوع افزودنی ها، اجرا نمودن تکنیک ها و دستوراتی است که شاید پلاگین از عهده آن برنخواهد آمد. شاید پلاگین ها محدودتر هستند اما اکستنشن ها امکان بروزرسانی و گسترش و اجرای دستورات سنگین تر و ارتباطی را بهتر ایفا کنند. همینطور که این نرم افزار به نسخه های جدید آپدیت میشود امکانات خیلی حرفه ای نیز در اختیارمان قرار میدهد ولی خب لازم است که آنها را کامل یاد بگیرید.

از اکستنشن Extensions پریمیر پرو بیشتر بدانید؟

دانلود اکستنشن برای پریمیر پرو

8. پریمیر پرو از قابلیت لینکهای داینامیکی Dynamic Link بهره میبرد

شرکت ادوبی از معدود تیم هایی است که دارای نرم افزارهای زیادی می باشد که توانسته آنها را به نوعی با هم مرتبط کند. قابلیت داینامیک لینک ادوبی موجب می شود که نرم افزار پریمیر پرو بتواند به صورت همزمان با نرم افزارهای دیگری مانند فتوشاپ و افتر افکت٬ آودیشن و ... در ارتباط باشد و برخی تغییرات در پروژه را بصورت مشترک انجام دهد. فرض کنید در سکانس پریمیر پرو به کلیپی میرسید که باید جلوه ای خاص که پریمیر پرو امکان اجرای آن را ندارد٬ اجرا کنید٬ الیته پریمیر پرو توانایی های خیلی زیادی دارد ولی خب باز هم امکان این موضوع وجود دارد که نتواند مانند افتر افکت کاری را انجام دهد. در این زمان روی کلیپ در سکانس پریمیر پرو راست کلیک میکنیم و گزینه ایجاد یک کامپوزیشن افتر افکت را انتخاب میکنیم. نرم افزار افتر افکت اتوماتیک باز میشود٬ شروع به انجام تغییرات و جلوه میکنیم٬ در افتر افکت پروژه را ذخیره میکنیم. حالا وقتی به پریمیر پرو بر میگردیم٬ میبینیم که تمام تغییرات به صورت اتوماتیک در سکانس پریمیر پرو ذخیره شده. اگر این قابلیت نباشد باید چکار کنیم؟‌
باید بصورت جداگانه افتر افکت را باز کنیم٬ کلیپ را درون آن ایمپورت کنیم٬ جلوه های ویژه را انجام دهیم٬ از افتر افکت یک خروجی مانند mp4 بگیریم و به پریمیر پرو ایمپورت کنیم. این لحظات خوب ماجراست. اگر لازم باشه چند بار مجدد روی اون کلیپ در افتر افکت تغییر بدیم تکلیف چی میشه؟‌ تمام این مراحل تکراری رو دائما باید انجام بدیم. اما وقتی داینامیک لینک بین پریمیر پرو و افتر افکت فعال باشه هیچ اکسپورت و ایمپورتی لازم نیست بگیریم٬ هر بار لازم شد با چند کلیک از پریمیر پرو به افتر افکت میریم٬ ویرایش میکنیم و فقط یکبار دستور save میزنیم و تمام. به این صورت مراحل انجام کار در پریمیر پرو خیلی ساده تر میشه.

9. قابلیت های اصلی نرم افزار پریمیر پرو Premiere pro چیست؟

حالا میخوام نظر شما رو جلب کنم به برخی قابلیت های ویژه ای که در این نرم افزار حرفه ای باهاش روبرو میشید. ممکنه برخی از این قابلیت ها و امکانات رو دست داشته باشید و حتی منتظر شنیدنشون بودین پس منتظرتون نمیزارم :

  • ایمپورت تعداد خیلی زیادی از انواع فرمت های ویدیویی٬ تصویری٫ صوتی.
  • مجهز به دو پنجره مستقل و هماهنگ که یکی برای پیشنمایش و انتخاب بخش ها خام و دیگری برای دیدن نتیجه نهایی پروژه است.
  • امکان ایجاد تعداد نامحدود سکانس های متعدد با تنظیمات مختلف.
  • قابلیت استفاده همزمان چندین پروژه و امکان کپی نمودن کلیپ ها به یکدیگر.
  • مجهز به بیش از 100 ویدیو افکت٬ ترنزیشن و افکت صوتی که همزمان با نرم افزار نصب می شوند.
  • استفاده از قابلیت ماسک Mask در هر ترک Track.
  • امکان ایجاد صدها ترک Track تصویر و صدا.
  • اجرای حذف پرده سبز و هر رنگ مورد نظر شما با دقت خیلی بالا.
  • توانایی انجام موشن گرافیک و انیمیشن های خیلی حرفه ای.
  • مجهز به انواع دستورات و افکت هایی که برای حذف مشکلات صدا و افزایش کیفیت صدا مورد استفاده قرار میگیرند.
  • امکان سینک و میکس همزمان ویدیوهای چند دوربین یا اصطلاحا Multicamera.
  • توانایی تولید فایل نهایی پروژه با انواع کیفیت ها و پسوندهای مورد نیاز.
  • امکان استفاده به صورت تیم و از راه دور.
  • امکان اجرای جلوه های ویژه حرفه ای با کمک پلاگین ها و اکستنش ها.
  • قابلیت استفاده همزمان از نرم افزار فتوشاپ٬ مدیا انکودر٬ انکور٬ افتر افکت٬ آودیشن.
  • امکان تبدیل پروژه ها به نرم افزارهای دیگری مانند فاینال کات پرو.
  • قابلیت آپلود مستقیم خروجی تولید شده در سرورهایی مانند یوتیوب و ...
  • مجهز به بخش تنظیم رنگ کاملا حرفه ای و تخصصی.
  • امکان استفاده از قابلیت مارک گذاری برای مدیریت و دقت بهتر پروژه.
  • و البته بسیاری موارد دیگر که میتوانید آنها را در دوره های آموزشی پریمیر پرو ما یاد بگیرید.

10. چند پرسش و پاسخ خیلی مهم برای اینکه پریمیر پرو را بهتر بشناسید

از کوچکترین پروژه های ویدیویی که در ذهن بیاورید تا فیلم های سینمایی هالیوودی که توسط آن ساخته شده. مهم نیست که چه نوع پروژه را میسازید٬ مهم این است که اگر ادوبی پریمیر پرو را خوب یاد گرفته باشید محدودیتی نخواهید داشت. پس میتوانید این نرم افزار را مانند یک ماشین همه کاره در نظر بگیرید. ویدیوهای شبکه های اجتماعی٬ عروسی٬ موزیک ویدیو و...

البته که ساخته شده. برای مشاهده این فیلمها مقاله کدام فیلمهای سینمایی هالیوود با پریمیر پرو ساخته شده اند؟ را مطالعه کنید.

هیچ نرم افزاری به تکامل نخواهد رسید چون افراد متعددی از آن استفاده میکنند٬ توقعات کاملا متفاوت است. اینکه بگوییم ضعیف تر است شاید صحیح نباشد چون باید ببینیم داریم پریمیر پرو را به کدام نرم افزار و برای چه کاری مقایسه میکنیم. این مقایسه قابلیت ها باید عادلانه باشد. کسی میتواند مقایسه حرفه ای انجام دهد که با هر دو نرم افزار مورد مقایسه سالها کار کرده باشد. اما در پاسخ سوال٬ بله. مانند بسیاری نرم افزارهای دیگر مشکلاتی دارد که در هر آپدیت برطرف شده و قابلیت های جدیدی نسبت به سایر برنامه ها به آن افزوده میشود.

انواع روشها برای یادگیری این نرم افزار وجود دارد. شبکه های اجتماعی٬ آموزشگاه ها٬ دوره های آنلاین٬ ویدیوهای آفلاین وجود دارد اما٬ برای اینکه پاسخ کاملتری بدست بیاورید و مانند دیگران مسیر خود را روشنتر کنید : آموزش تدوین فیلم نکاتی که یک تدوینگر باید بداند

به نظر من خیر. بسیاری افراد اصلا نمیدونن پریمیر پرو چی هست. فقط به خاطر اینکه چند تا ویدیو آموزشی رایگان دیدن یا چند تا افکت نظرشون رو جلب کرده٬ سریع رفتن نصبش کردن و ندانسته گرفتارش شدن در صورتی که اگر مثل شما این صفحه رو میدیدن و مقداری تحقیق میکردن احتمالش خیلی کم بود که به سمت پریمیر پرو برن. تدوینگرها باید نرم افزار رو بر اساس سخت افزاری که دارن و همچنین نوع ویدیوهایی که میخوان بسازن انتخاب کنن. حتی اگر بهترین سخت افزار رو داشته باشن باز هم ممکنه اصلا پریمیر پرو به دردشون نخوره. یک مقاله خوب آماده کردیم که خیلی بهتون کمک میکنه که آیا پریمیر پرو برای شما مناسب هست یا نه. کدام نرم افزار تدوین فیلم برای شرایط و نوع کار من مناسبه؟

البته که میشه. فقط احتمالا ساده نباشه چون فقط بلد بودن این نرم افزار ممکنه کم باشه. منظورم اینه که باید با اصول بازاریابی و جذب مخاطب هم آشنا باشید. ولی بدونید که مانی سافت هنرجوهای زیادی رو راهی بازار کرده که بسیاریشون درآمد خیلی بالایی در حد ماهیانه بیش از 30 تا 40 میلیون تومان کسب میکنن.

از اون سوال هاییه که من عاشق جواب دادنش هستم. جوابتون بله است. متاسفانه افرادی به جهت منافع خودشون سعی میکنن که نرم افزارهای دیگه ای رو مثلا فقط برای اصلاح رنگ و نور معرفی کنن. اگر در سالهای 2010 میلادی بودیم شاید میشد قبول کرد اما الان دیگه نه. نرم افزار پریمیر پرو مجهز شده به حدود 30 افکت داخلی٬ دارای بخش بنام لومتری که متخصص درجه بندی رنگ هست. امکان نصب افکت های رنگ حرفه ای مثل ردجاینت و بوریس کانتینیوم هست که قدرتش رو ده ها برابر بالاتر میبره. وقتی کسی چنین مواردی رو ندونه٬ پس حتما باید تبلیغات چیزی دیگه رو بکنه. در همین سایت مانی سافت٬ دوره های بنام پری افکت٬ و دوره ای بنام کالریست برای پریمیر پرو ساختیم٬ هر دو رو نگاه کنید تا متوجه قدرت پریمیر پرو در تصحیح رنگ و نور بشید. چند تا لینک دوره آموزش براتون میزارم با به پاسخ اینکه پریمیر پرو چیه برسید :

آموزش پریمیر پرو، جلوه های ویژه با ویدیو افکت، پلاگین بوریس کانتینیوم Continuum Bcc

آموزش پریمیر پرو، تصحیح و درجه بندی رنگ حرفه ای - کالوریست

آموزش پریمیر پرو، آشنایی کامل با 133 ویدیو افکت، پری افکت

بله البته. همونطور که گفتم٬ کسانی میگن نمیتونه که پریمیر پرو را نمیشناسن و بلدش نیستن. موشن گرافیک یک افکت نیست بلکه مجموعه های از تکنیک ها٬ دستورات و خلاقیت هاییه که تدوینگر باید اون ها رو کسب کرده باشه. برای اینکه متوجه بشید میتونه انجام بده٬ لینک دوره آموزشش رو براتون میزارم :

آموزش پریمیر پرو، ایده پردازی کلیپ تبلیغاتی با موشن گرافیک

نمیخوام بگم که پریمیر پرو نمیتونه جلوه های ویژه بسازه اما بهتره قبلش تعریف خوبی از جلوه های ویژه داشته باشید. پس اول مراجعه ای داشته باشید به مقاله میخوای جلوه ویژه بسازی؟ جهنمی است برای خود٬ مطالعه که کردین برگردین همینجا. حالا بهتر میتونیم در موردش صحبت کنیم.
به خیلی از افکت ها ممکنه کسی بگه جلوه ویژه. جلوه ویژه حدودی نداره. میتونه خیلی کوچک و خیلی بزرگ باشه. پریمیر پرو هم با امکانات خودش و هم با امکاناتی که پلاگین ها و اکستنش ها بهش میدن٬ جلوه ویژه بسازه. سه تا از این پلاگین ها رو بهتون معرفی میکنم :

آموزش پریمیر پرو، جلوه های ویژه با پلاگین، ویدیو افکت سافایر Sapphire یاقوت کبود

آموزش پریمیر پرو، ترکنیگ و ماسک با پلاگین موکا پرو Mocha Pro

آموزش پریمیر پرو، جلوه های ویژه با ویدیو افکت، پلاگین بوریس کانتینیوم Continuum Bcc

البته خیلی زیاد هستند اما برای اینکه بدونید پریمیر پرو چیه و چه کارهای ازش برمیاد اینها شاید کافی باشه.

چه سوال خوبی. بله میتونه البته خودش به تنهایی نه. قبلا برای ترکینگ tracking از نرم افزار افتر افکت استفاده بیشتری میشد اما از زمانی که شرکت بوریس اف ایکس٬ پلاگین موکا پرو Mocha pro رو تولید کرد٬ دیگه اینکار رو در خود پریمیر پرو انجام میدیم و چقدر دقیق و عالی. با دیدن توضیحات و ویدیوهای آموزشی موکا پرو شگفت زده میشید که با پریمیر پرو و اون چه کارهایی میشه باهاش انجام داد. لینک صفحه اش رو براتون میزارم :‌

آموزش پریمیر پرو، ترکنیگ و ماسک با پلاگین موکا پرو Mocha Pro

جواب شما خیر است. این نرم افزار حرفه ایه٬ پس یک سیستم با مشخصات خیلی خوب لازم داره. البته میشه روی خیلی از سیستم ها نصبش کرد اما بسیاری از سیستم ها امکان اجرای همه دستورات و تکنیک ها رو ندارن. توقع نداشته باشید با نصب معمولی یک نرم افزار روی هر سیستمی بشه کارهای بزرگ کرد اما خب شاید نشدنی هم نباشه. مقاله سیستم مورد نیاز برای پریمیر پرو Premiere Pro رو کامل مطالعه کنید.

بله. شرکت ادوبی هر چند ماه یکبار آپدیت جدید آن را ارائه میکند. پس از مدتی نیز نسخه جدید آن تولید می شود. در هر آپدیت و نسخه جدید٬ شاهد تغییرات خیلی خوبی هستیم. پریمیر پرو به سرعت در حال بزرگتر شدن و سبقت گرفتن از رقبای خود است. البته که رقبای آن نیز بیکار نخواهند نشست. اگر میخواهید تغییرات آپدیت های جدید این نرم افزار را دنبال کنید صفحه دوره آموزشی زیر را ببینید :
آموزش پریمیر پرو، امکانات و قابلیت های جدید در هر آپدیت