در این راهنما سعی داریم معنای واقعی ریل تایم Real time را در تدوین فیلم توضیح داده و روشهایی برای داشتن سرعت بیشتر ریل تایم معرفی کنیم.
1. ریشه اصلی ریل تایم Real-time
در زبان فارسی به معنی زمان حال یا زمان فعلی است اما در تدوین ویدیو یعنی نمایش فریم جاری در نرم افزارهای تدوین فیلم با سرعت معمولی.
وقتی یک تدوینگر میگوید ریل تایم٬ منظورش این است که پروژه و تغییرات در نرم افزار تدوین فیلم باید بدون وقفه و گیر کردن و یا کند بودن پخش شود که در نهایت یک نمایش کاملا طبیعی و سرعت عادی فیلم را داشته باشد.
2. ریل تایم آنلاین در تدوین تیمی
در معنای دیگر یعنی چندین تدوینگر به صورت از راه دور یا در یک شبکه به صورت همزمان روی یک ویدیو یا یک پروژه تدوین را انجام دهند بدون اینکه تاخیری در نمایش تغییرات مشاهده کنند.
3. چرا سرعت ریل تایم در تدوین فیلم مهم است؟
یک تدوینگر در مراحل کاری خود روی ویدیوها تغییرات زیادی را انجام میدهد که برخی از آنها سنگین هستند و پردازش بیشتری لازم دارند. سنگین بودن باعث میشود که سرعت ریل تایم کاهش یافته و نمایش ویدیو و تغییرات با گیر کردن و کندی مواجه شود. در این شرایط تدوینگر نمیتواند با سرعت عادی تغییرات را ببینید پس روال تدوین او کند خواهد شد و شاید عصبانی هم شود و این اصلا خوب نیست.
4. چند نوع ریل تایم ویدیو وجود دارد؟
در حالت کلی دو نوع تدوین به روش ریل تایم طراحی شده است :
- ریل تایم در سیستم های عادی
یعنی سیستم های رایانه ای که برای انجام تدوین فیلم نیازی به اینترنت ندارند و به صورت لوکال کارهای تدوین فیلم را انجام میدهند. یک سیستم قوی که شاید نهایتا به اینترنت متصل باشد اما در لحظه فقط همان سیستم در حال تدوین یک پروژه می باشد. مشابه تدوین هایی که هر فرد در سیستم خود انجام میدهد. - ریل تایم در سیستم های متصل
نوع دیگری از تدوین که سرعت ریل تایم در آن اهمیت دارد ارسال آنلاین تصاویر از چندین دوربین از چندین زاویه است که همه آنها وارد یک سیستم شده٬ با سخت افزارها و تجهیزات خیلی قوی در لحظه پردازش های متعددی را انجام میدهند. این نوع تقریبا همان برودکست میباشد که در شبکه های جهانی و ماهواره ای کاربرد دارد.
البته این نوع جای خود را به ویرایش مبتنی بر ابر یا کلود داده است.
5. ویرایش ویدیو مبتنی بر ابر یا کلود Cloud-base Video Editing
مبتنی بر ابر یعنی یک مجموعه از سیستم های کامپیوتری بسیار بسیار قدرتمند با سخت افزارهای حرفه ای در جایی آماده نموده اند و تدوینگران برای انجام تدوین نیازی نیست که خودشان در محل کار یا زندگی، یک سیستم قوی برای تدوین داشته باشند، کافی است یک سیستم عادی و متصل به اینترنت پرسرعت در مقابل آنها باشد. از طریق اینترنت به سیستم اصلی که کلود یا ابری نامیده میشود متصل شده و تمام عملیات تدوین و ساخت ویدیو را انجام میدهد بدون اینکه فشاری به سیستم خود بیاورد یا کندی و گیر کردن را احساس کند.
اینکه کلمه ابر Cloud اعلام شده به آن دلیل است که در دنیای دیجیتال ابر Cloud مفهوم آنلاین و مجازی بودن را دارد. بسیاری خدمات دیگر مانند گوگل شیت، گوگل داک که دو سرویس شرکت گوگل برای تابپ و آمار هستند نیز بر همین سیستم ابر طراحی شده و روز به روز به میزان این دسته نرم افزار و خدمات افزوده می شود.
برای اینکه ویرایش ویدیو مبتنی بر ابر را بهتر درک کنید مثالی میزنیم. فرض کنید در مسافرت هستید و سیستم رایانه ای مناسبی هم برای ویرایش ویدیوها و پرده سبز ندارید، می توانید از سایت مانند https://www.wevideo.com/ استفاده نموده، اکانت بسازید، ویدیوها را وارد نموده و توسط نرم افزارهایی که قرار داده اند، ویرایش ویدیوها را انجام داده و خروجی را بگیرید.
کسانی که برای یوتیوب و اینستاگرام و شبکه های اجتماعی ویدیو تولید میکنند هر روز بیشتر به سمت سیستم ویرایش ابری کشیده می شوند چون محدودیت مکان و داشتن سیستم های قوی برداشته می شود. حتما آن را تجربه کنید.
شعار ویرایش ویدیو مبتنی بر ابر :
هر کجا که هستی، هر سیستم یا موبایلی که داری، فقط ویدیو بساز.
6. روش های افزایش سرعت ریل تایم در حالت عادی
برای داشتن سرعت بالای ریل تایم و یا افزایش آن در حین کار با نرم افزارهای حرفه ای تدوین فیلم دو عامل نقش اصلی دارند :
- سخت افزار
پی سی یا لپ تاپ باید دارای مشخصات مناسبی باشد :
۱. بیشترین فشار برای ریل تایم بر روی پردازنده یا سی پی یو می آید پس خیلی باید قوی باشد.
۲. کارت گرافیک باید یکی از مدل های مناسب و دارای میزان حافظه کافی باشد.
۳. از هاردها یا حافظه های SSD , NVME حتما استفاده کنید. - نرم افزار
بحث نرم افزار به دو بخش تقسیم میشود : نرم افزار اصلی تدوین و سیستم عامل. در هر کدام باید نکات و موارد ضروری را رعایت کنید :
۱. یک نرم افزار تدوین فیلم مناسب را انتخاب کنید ( راهنما )
۲. همیشه جدیدترین نسخه از نرم افزار را نصب کنید ( صفحه دانلود )
۳. تنظیمات مهم نرم افزار تدوین برای داشتن سرعت مناسب ریل تایم را انجام دهید ( پکیج های آموزشی )
۴. از پراکسی در حین تدوین استفاده کنید
۵. نسخه جدید پلاگین ها را نصب کنید ( صفحه دانلود )
۶. پروژه های تدوین خود را مرتب و همیشه سبک نگاه دارید
۷. سیستم عامل را همیشه آپدیت کنید ( صفحه آموزش )
۸. درایورهای نرم افزاری مربوط به سخت افزارهایی مانند مادربورد و کارت گرافیک را همیشه آپدیت کنید ( صفحه آموزش )
۹. مانع از آلوده و ویروسی شدن سیستم عامل شوید ( خرید و آموزش )