پکیجهای آموزشی
Loading...

07- آموزش روش های ایجاد تایم لاین timeline و
سکانس پریمیر پرو

آیا این ویدیو مفید بود؟ خیر 5
13 دقیقه 18 آذر، 1401 مجموعه : آموزش پریمیر پرو
به بخش دیگری از آموزش نرم افزار پریمیر پرو سی سی premiere pro cc با موضوع تایم لاین timeline یا خط زمان می رسیم. در این قسمت قصد داریم قدم دیگری را برای تبدیل شدن به یک تدوینگر ماهر برداریم. در آموزش ...

به بخش دیگری از آموزش نرم افزار پریمیر پرو سی سی premiere pro cc با موضوع تایم لاین timeline یا خط زمان می رسیم. در این قسمت قصد داریم قدم دیگری را برای تبدیل شدن به یک تدوینگر ماهر برداریم. در آموزش های قبلی پریمیر پرو یاد گرفتید که مدیا ها را وارد می کنیم حال باید این مدیا ها را در پنجره ای بنام تایم لاین یا خط زمان بچینیم.

چیدن مدیا در تایم لاین پریمیر پرو همینطوری نیست و باید بر اساس قواعد و اصول باشد. یعنی ویدیو و موزیک و تصویر باید بر اساس نوع پروژه فیلم کنار هم قرار داده شوند.

میخواهم آناتومی یا ساختار بدنه تایم لاین نرم افزار پریمیر پرو را برایتان شرح دهم :

  • در تایم لاین می توانیم انواع مدیا ها مانند عکس و فیلم و موزیک و جلوه را قرار دهیم
  • مدیا ها با هر سلیقه و نیازی در تایم لاین چیده می شوند پس محدودیت نداریم
  • تایم لاین پریمیر پرو تشکیل شده است از تعداد فراوانی خط افقی که به آنها ترک track می گوییم ، تعداد این ترک یا شیار ها می تواند تا این زمان 99 تا باشد و ممکن است در آینده و آپدیت های بعدی نیز بیشتر شوند
  • تایم لاین پریمیر پرو به صورت افقی به دو قسمت اصلی تقسیم می شود ، ترک هایی که انواع مدیا های دیداری در آنها قرار می گیرد ، ترک هایی که انواع مدیا های شنیداری یا صدا در آن قرار می گیرد.
  • ترک های ویدیو و صدا در اولین قسمت خود از یکدیگر تفکیک می شوند. یعنی اولین ترک ویدیو و اولین ترک صدا کنار یکدیگر هستند و ترک های 2 به بیشتر در بالای ترک های اول قرار دارند. اینرا گفتم چون برخی نرم افزارهای تدوین فیلم در تایم لاین خود می توانند هر نوع مدیا را کنار هم یا زیر هم قرار دهند ولی پریمیر پرو اینطور نیست و البته یک مشکل نیز نیست و قاعده این نرم افزار است.
  • نام گذاری ترک های ویدیو با V و ترک های صدا با A انجام می شوند این حروف را سمت چپ تایم لاین در کنار هر ترک مشاهده می کنید
  • بالای تایم لاین یک خط زمان وجود دارد ، این زمان چند موضوع را برای شما مشخص می نماید. مدت زمان کل پروژه ای که در حال تدوین آن هستید ، دقیقا زمانی که در پنجره پروگرم که بعدا با آن آشنا خواهید شد را نشان می دهد. این زمان بر حسب ساعت ، دقیقه ، ثانیه و فریم است یعنی مثلا به شکل 10:05:03:24 اگر باشد یعنی پلی هد یا همان تیغه نمایش در پنجره پروگرم به این حالت که هم اکنون در ساعت 10 ، دقیقه 05 ، ثانیه 03 و دقیقا روی فریم 24 قرار گرفته اید عمل خواهد نمود که نکته خیلی مهمی برای یک تدوینگر است.
  • اگر روی خط زمان راست کلیک کنید ، در انتها گزینه Show Audio time unit را فعال کنید ، حال بجای واحد تصویر که گفتم ، واحد صدا را نمایش خواهد داد برای زمانی که روی مبحث صدای پروژه فیلم خود باید دقت بیشتری داشته باشید.
  • اگر می خواهید بدانید که چند ساعت می توانید در تایم لاین ، پروژه قرار دهید باید بگویم که خیلی. ما پروژه های خیلی طولانی را تولید نموده ایم اما واقعا به انتها نرسیده ایم. بدانید که هر چقدر مدت زمان پروژه تدوین شما طولانی تر شود نیازمند میزان رم بیشتر و قدرت بالاتر سیستم خواهید شد. نگران مدت زمان فیلم های طولانی خود نباشید.
  • در سمت چپ تایم لاین ، یک آیکون چشم وجود دارد. اگر روشن باشد یعنی تمام آن ترک در پنجره پروجکت دیده می شوند ، می توانید با یک کلیک آنرا غیر فعال کنید تا تمام محتوای آن ترک چه تصویر و چه صدا ، غیر فعال شوند.
  • شکل قفل در سمت چپ تایم لاین معنی جلوگیری از هرگونه دستکاری در آن ترک را دارد. در نرم افزار پریمیر پرو دستوراتی وجود دارد که ممکن است ناخودآگاه توسط ما روی ترک های دیگر تاثیر بگذارد ، مانند Ripple delete که تمام فضای خالی را با حول دادن به عقب حذف خواهد نمود که این اتفاق روی ترک های دیگر نیز تاثیر می گذارد که اگر تکنیک هایی مانند مارک گذاری و تنظیم خاص داشته باشید را خراب خواهد نمود. ممکن است بخواهید عملیات برش یا کات را اجرا کنید اگر قفل را فعال کنید روی آن ترک تاثیر نمی گذارد. خلاصه اینکه این قفل خیلی مفید است ولی زمانی باید فعال شود که نیاز داریم نه اینکه دائما فعال شود چون مانع کار ما خواهد شد.
  • آیکون توگل سینک لاک Toggle sync lock آپشن موثری است برای زمانی که ممکن است با دستورات مورد قبلی ، فاصله ای میان بخش ویدیو و صدای یک مدیا بگذارد. با فعال نمودنش مانع از این اتفاق شوید ولی باز هم نیاز نیست که همیشه فعال باشد مگر در شرایط خاص.
  • در ترک های صدا آیکون M وجود دارد ، به معنای mute یا خفه است. اگر آنرا فعال کنید صدا آن ترک کاملا غیر فعال خواهد شد.
  • آیکون دیگری در ترک های صدا وجود دارد به شکل S که به معنای solo می باشد. solo یعنی همه را به جز این یکی که من فعال نموده ام غیر فعال کن. اگر آنرا فعال کنید صدای تمام ترک ها را خفه می کند تا فقط صدای همان ترک شنیده شود. زمانی که تدوینگر حرفه ای شوید تمام این آپشن ها کمک بزرگی برای شما خواهند شد.
  • پایین ترین ترک صدا بنام مستر master نام دارد. این ترک برای صداهای چند کانال یا دالبی کاربرد دارد که در اغلب پروژه های تدوین ما غیر فعال است.

چند گزینه عملیاتی تایم لاین

بالا سمت چپ تایم لاین 5 آیکون یا شکل می بینید که به ترتیب از سمت چپ آنها را معرفی میکنم :

  • یسکونس از نست Sequence as nest ، وظیفه مهم اجازه قرار دادن مدیا ها از پنجره سورس را به عهده دارد و همچنین زمانی که از دستورات ترنزیشن ( افکت های منتقل کننده ) استفاده می کنید را بر عهده دارد.
  • آهن ربا snap ، وقتی که این گزینه فعال باشد مدیا ها در تایم لاین وقتی به هم نزدیک می شوند ، حالت چسبیدن به خود می گیرند. این کار موجب می شود به صورت اشتباه ، مدیا ها روی لبه های یکدیگر قرار نگیرند و از فریم ها یا زمانهایشان حذف نشود.
  • مدیا های متصل یا Linked Selection ، خیلی پر کاربرد است. وقتی که در تایم لاین مدیا وارد می کنیم ، فرض کنید یک ویدیو ، اغلب ویدیو ها دارای تصویر و صدا هستند ، با کشیدن ویدیو به درون تایم لاین ، همزمان ویدیو آن به ترک ویدیو و صدای آن به ترک صدا منتقل می شود ، حال این آیکون ، فعال باشد ، سعی کنید که ویدیو را گرفته و به چپ و راست حرکت دهید ، خواهید دید که صدا نیز حرکت می کند ، حال آیکون اتصال را با یک کلیک غیر فعال کنید ، ویدیو را جابجا کنید ، صدا حرکت نخواهد نمود. همین کار را می توانید برعکس با صدا انجام دهید. دستور مدیاهای متصل خیلی مهم است آنقدر که برخی کاربران متوجه این نیستند و آنرا غیر فعال نموده و مدیا ها جدا از هم قرار می گیرند . حالا شما می دانید پس مواظب باشید و اغلب آنرا فعال نگه دارید.
  • گزینه Add Marker یا اضافه نمودن نشانه ، یکی از مهمترین امکانات نرم افزار پریمیر پرو می باشد. تدوینگران استفاده های متعددی از این ابزار دارند. برخی برای گذاشتن یاد آوری و توضیح از آن استفاده می کنند ، برخی برای اصطلاحا گرفتن سر ضرب موزیک یا مارک گذاری برای موزیک در کلیپ های فرمالیته و عروسی و همچنین موزیک ویدیو از آن استفاده می نماید. مارکر یا نشانه گذار در پروژه های بزرگ مانند فیلم های سینمایی می تواند نقش یک دفترچه یادداشت را نیز ایفا کند تا همینطور که در پروژه رو به جلو می رویم یادداشت گذاری نموده و در انتها می توانیم از پنجره ی نشانه گذاری شده ها ، تمام آنها را در دست داشته و ویرایش کنیم و از همه مهمتر می توانیم تکنیک هایی که در ابتدا در ذهن خود داشته ایم را روی این بخش ها اجرا کنیم.
  • آچار ، گزینه دیگر است که بیشتر وظیفه حالات نمایشی ویدیو کلیپ ها و ظاهر تایم لاین را به همراه برخی امکانات به عهده دارد.

تمرکز بیشتر بر روی جزییات تایم لاین

در پروژه های کوتاه و کوچک تمام اجزا و مدیا های چیده شده در تایم لاین خوب به نظر می رسند اما همینکه پروژه تدوین فیلم بزرگتر و زمان آن طولانی شد چند کلید عملیاتی خیلی پر کاربرد می شوند :

  • برای بزرگ و کوچک نمودن تایم لاین پریمیر پرو سی سی به صورت افقی که همان طول پروژه است چند راه وجود دارد ، پایین ترین بخش تایم لاین یک اسکرول حرکت کننده وجود دارد اگر ابتدای سمت راست آنرا بگیرید و به چپ بکشید درشت نمایی افقی در تایم لاین رخ خواهد داد و بلعکس که کوچک نمایی انجام می شود. دو کلید معادل این عملیات ، کلید بعلاوه در مرکز و بالای کیبورد و منهای کنار آن هستند.
  • کلید نمای کلی پروژه یا بک اسلش ( / ) که اگر این کلید را فشار دهید فرقی نمی کند طول تایم لاین شما چقدر می باشد ، تمام آنرا در یک نما به شما نمایش خواهد داد تا هم کل پروژه را ببینید و هم خیلی سریع تر به زمان دلخواه در تایم لاین بروید.
  • اگر همزمان روی کیبورد کلید شیفت را نگه دارید و کلید بعلاوه را بزنید ، ارتفاع تمام ترک ها بیشتر می شود تا جزییات آنها بهتر دیده شوند و برای برگشتن می توانید کلید شیفت را نگه داشته و کلید منفی - را بزنید.
  • دستور دیگر و خیلی پر کاربردی برای دشت نمایی در ارتفاع ترک ها وجود دارد که فقط روی ترک های ویدیو عمل می کند. اگر کلید کنترل را نگه دارید و کلید بعلاوه وسط را چند بار فشار دهید به اندازه هر دفعه ، ارتفاع بیشتر خواهد شد و کلید - منها نیز برعکس خواهد شد.
  • اگر لازم شد به صورت کاملا اختیاری و سفارشی ارتفاع فقط یکی از ترک ها را خیلی بیشتر و یا کمتر کنید ، موس را روی لبه بالای آن برده ، دقیقا رو خط ، کلیک چپ موس را نگه دارید و موس را به بالا و پایین جایجا کنید. گاها لازم است که به دلیل وجود جزییات در ویدیو یا تصویر ، برای راحتی و نمایش بهتر ، این درشت نمودن ارتفاع ترک ها را انجام دهید.

روش های ایجاد ترک بیشتر در تایم لاین

همینطور که در تدوین فیلم با نرم افزار پریمیر پرو مسلط تر می شوید ، نیازمند ترک های بیشتر خواهید شد. برای اینکار چند راه دارید :

  • اگر یک مدیا را در فضای خالیه بالاترین ترک تصویر بکشید ، یک ترک جدید ایجاد می شود
  • اگر روی یکی از ترک ها راست کلیک کنید و گزینه add track را بزنید باز هم ترک ایجاد خواهد شد
  • اگر بخواهید چندین ترک را همزمان ایجاد کنید ، روی نام یکی از ترک ها راست کلیک نموده و گزینه add tracks را انتخاب کنید

این موارد تنها بخشی از توانایی های شما در زمان کار با تایم لاین پریمیر پرو سی سی می باشند.

نمایش بیشتر
نمایش کمتر