- ادوبی
- آموزش پریمیر پرو
- آموزش دوربین سونی
- آموزش کمرا راو
- آموزش بریج
- آموزش افتر افکتس
- آموزش فاینال کات پرو
- آموزش لایتروم کلاسیک
- آموزش فتوشاپ
- آموزش مدیا انکودر
- آموزش فیلمورا
- آموزش کمتازیا
- آموزش ویندوز
- آموزش عکاسی و نورپردازی
- آموزش سخت افزار
- موزیک ویدیو
- مفهومی
- دوربین های کانن
- دوربین های نیکون
- دوربین های هوایی DJI
آموزش کالیبره مانیتور رفع مشکل تفاوت عکس در
نمایشگر ها و چاپ
ویدیوهای مشابه
با کالیبره نمودن مانیتور موجب می شوید که عکس های شما در هر نمایشگر درست دیده شوند. تفاوت رنگ در مانیتور و چاپ یا پرینت به دلیل کالیبره نبودن مانیتور است.
برای عکاس ها و طراحان موضوع رنگ بسیار مهم است و خوشبختانه در ویندوز برای این موضوع و بدست آوردن رنگ مناسب تنظیمات خوبی ایجاد شده. رنگ در عکس و طراحی آن قدر مهم است که اگر درست تنظیم نشده باشد سریعا به چشم خواهد خورد و نتیجه کار را خراب خواهد نمود.
ابزارها و تنظیمات مناسبی برای کالیبره نمودن یا کالیبراسیون رنگ و نور هم در ویندوز و هم در مانیتور ایجاد شده است. ویندوز مدت هاست که از یک روش استاندارد برای کالیبره نمودن استفاده می نماید. ابزار کالیبره نمودن رنگ در ویندوز 10 برای افرادی که به دنبال بهترین نتیجه هستند بسیار مناسب است. در این آموزش ویدیویی به شما نکات خیلی خوبی را از مشکلات و نحوه رفع آنها و همچنین روش کالیبره نموده مانیتور خواهیم آموخت.
نحوه اجرای کالیبره مانیتور در ویندوز 10
برای اینکار چند راه وجود دارد. می توانید روی منوی استارت کلیک چپ نموده سپس با کیبورد گزینه calibrate را تایپ کنید تا گزینه کامل calibrate display color ظاهر شده و روی آن کلیک کنید. این برنامه یک ویزارد با دستورات مناسب است که به سادگی کالیبره مانیتور را از لحاظ رنگ و نور برای شما انجام می دهد.
گاما Gamma
یکی از موضوعات مهمی که عدم اجرای صحیح آن موجب ایجاد خطا در نمایش و چاپ خواهد شد گاما می باشد. در تنظیمات ویزاردی که اجرا شده است شما باید با یک اسلایدر بهترین گاما را تنظیم کنید. به شما سه نمونه نمایش داده میشود که سمت چپ گاما با وضعیت تاریک و سمت راست گاما با وضعیت خیلی روشن و در وسط گاما با وضعیت صحیح نشان داده میشود. شما باید سعی کنید در تصویر نهایی گاما با اسلایدر گاما و نمایش را مانند تصویر وسط تنظیم کنید یعنی در مرکز 9 دایره، نه دایره ی کوچک مشکلی ببینید و نه دایره ی کوچک سفید.
روشنایی و کنتراست
دو مولفه یا شاخص خیلی مهم در کالیبره نمودن مانیتور هستند. پس از اینکه از مرحله سه رنگ اصلی بگذرید به تنظیم میزان روشنایی و کنتراست خواهید رسید اما اینبار باید از کلید ها و تنطیمات خود مانیتور کمک بگیرید. ابزار کالیبره ویندوز تصویری را به شما نمایش می دهد، تصویر یک شخص که پشت سر وی ضرب در مشکلی روی زمینه تیره وجود دارد. سه تصویر خواهید داشت که بهترین نتیجه تصویر وسط خواهد شد یعنی شما در صفحه بعد باید با کلید های مانیتور به سراغ Brightness یا روشنایی بروید و کاری کنید تا هم زمینه تیره را ببینید و هم ضرب در درون آنرا. سپس نوبت به کنتراست Contrast می رسد تصویر شخصی با لباس سفید و زمینه سفید، با کلید های مانیتور باید کنتراست را تنظیم کنید تا چین های لباس شخص به خوبی دیده شوند فقط مواظب باشید که کنتراست خیلی کم نشود چون تصویر خاکستری و تخت خواهد شد.
تعادل رنگ های قرمز ها و سبز ها و آبی ها
بجز گاما و روشنایی و کنتراست سه کانال رنگ اصلی نیز در کالیبره نمودن مانیتور بسیار موثر هستند. بار ها دیده شده که افراد مانیتور ها و سیستم ها و لپ تاپ های خوبی تهیه نموده اند اما همچنان با نمایش عکس های خود روی مانیتور های دیگر با مشکل اختلاف در نمایش روبرو هستند. یکی از دلایل آن کالیبره نبودن مانیتور است. سه رنگ اصلی در تمام تصاویر وجود دارند. برخی مانیتور ها به صورت کارخانه ای ممکن است یک رنگ را بیشتر از دیگری نمایش دهد پس باید اصلاح شود. شنیده ام که هنرجو ها می گویند مانیتور من مقداری رنگ زرد دارد. در ویندوز راه کار خیلی خوبی وجود دارد که در این آموزش ویدیویی خواهید آموخت. در ادامه تنظیمات به قسمتی خواهید رسید که دارای دو بخش می باشد، یک بخش به شما رنگ واقعی نقره ای تا نوک مدادی را نشان می دهد و می گوید که شما این طیف را باید بدون داشتن سه رنگ اصلی ببینید. یعنی وقتی در مانیتور به این رنگ های خانواده سفید تا مشکلی نگاه می کنید نباید رنگ دیگری در آنها دیده شود. برای شما 6 نوع رنگ یک دست و ترکیبی از سه رنگ اصلی را نمایش می دهد. برخی رنگ های نمایش داده شده حاصل ترکیب دو رنگ هستند مثلا وقتی قرمز و سبز با هم ترکیب شوند تصویر مانیتور مقداری زرد تولید خواهد نمود پس باید این دو رنگ را کاهش داد یا وقتی دو رنگ آبی و سبز قاطی شوند مانیتور مقداری رنگ فیروزه ای ایجاد می نماید. اینجاست که مقداری چشمان خود را تیز می نماید پس اینطور است که مانیتور من زرد داشته اما من تنظیمی برای کاهش این رنگ زرد نداشتم و می بایست با کم نمودن رنگ های سبز و قرمز این مشکل را برطرف می نمودم. این قاطی رنگ یا داشتن یک رنگ بیشتر در مانیتور یکی از عوامل مهم کالیبره نبوده مانیتور و در نهایت بدست آوردن نتایج اشتباه در عکاسی و طراحی و تنظیم رنگ و نور است.
این روش با تمام مانیتور ها سازگاری دارد و کسانی که از لپ تاپ استفاده می نماید و این کلید ها را ندارد بهتر است از همان روش های نرم افزار گفته شده کمک بگیرند که اغلب جوابگو و موثر است.
چرا عکس در مانیتور و گوشی ها دیگر متفاوت است
برای رسیدن به راه حل این سوال ابتدا عملیات کالیبره مانیتور را با دقت انجام دهید. حال نوبت به دانش شما می رسد که آیا درست آموزش دیده اید یا تکه تکه! یعنی هر نکته ای از هر کجا. علوم عکاسی و دستکاری رنگ و نور و گرافیک بسیار بزرگ و البته جذاب هستند و اگر طبق اصول آنها را یاد بگیرید بهتر است. یکی از قواعد درست نمودن عکس برای نمایش در انواع دستگاه ها استفاده از فضای رنگ آر جی بی RGB می باشد که در نهایت در زمان خروجی گرفتن از عکس باید ساختار رنگ را روی sRGB قرار دهید تا در همه دستگاه ها به درستی و شبیه به مانیتور کالیبره شده دیده شود.
دلیل دیگر طراحی یک پروژه با ساختار رنگ چاپ CMYK و سعی در تبدیل آن به sRGB می باشد. تا کنون شده که عکس را در نرم افزار گرافیک خود صحیح ببینید اما خارج از آن رنگ ها متفاوت باشند؟ دلیل این اتفاق همین است که شما مود رنگ را برای چاپ تنظیم نموده اید در صورتی که این مود رنگ برای نمایش در دنیای دیجیتال دیداری مناسب نیست. این موضوع یکی از اصول مهمی است که ما در پکیج های آموزش طراحی و بهبود تصاویر خام Raw به صورت تاکید گفته ایم.
تجربیات شما
اگر شما نیز تجربیاتی دارید با اکانت خود وارد شده و در همین صفحه قسمت نظرات برای ما درج کنید تا سایرین نیز استفاده نمایند.
- ادوبی
- آموزش پریمیر پرو
- آموزش دوربین سونی
- آموزش کمرا راو
- آموزش بریج
- آموزش افتر افکتس
- آموزش فاینال کات پرو
- آموزش لایتروم کلاسیک
- آموزش فتوشاپ
- آموزش مدیا انکودر
- آموزش فیلمورا
- آموزش کمتازیا
- آموزش ویندوز
- آموزش عکاسی و نورپردازی
- آموزش سخت افزار
- موزیک ویدیو
- مفهومی
- دوربین های کانن
- دوربین های نیکون
- دوربین های هوایی DJI