پکیجهای آموزشی
Loading...
مانی سافت Manisoft

آزمایش بررسی تاثیر کارت گرافیک در ادیت پریمیر پرو
و سرعت رندر

آیا این ویدیو مفید بود؟ خیر 5
48 دقیقه 05 آذر، 1402 مجموعه : آموزش پریمیر پرو 4429
توضیحات
با دیدن این ویدئو آموزشی و تحقیقی ، به پاسخ بسیاری سوالات خود در مورد تاثیر کارت گرافیک و نحوه آزمایش آن در پریمیر پرو پی خواهید برد. قصد دارم در این ویدیو آموزشی ، به سوالات متعددی که در خصوص کارت گر ...

با دیدن این ویدئو آموزشی و تحقیقی ، به پاسخ بسیاری سوالات خود در مورد تاثیر کارت گرافیک و نحوه آزمایش آن در پریمیر پرو پی خواهید برد. قصد دارم در این ویدیو آموزشی ، به سوالات متعددی که در خصوص کارت گرافیک و رندر با پریمیر پرو پیش میاد پاسخ بدم. برای رسیدن به پاسخ این سوالات ، تجربه تیم مانی سافت به همراه رفرنس های ادوبی و افرادی که تجارب درستی بدست آوردن استفاده شده. 

توضیحات این صفحه در سایت رسمی مانی سافت ، آپدیت و بروزرسانی خواهد شد. هر سوالی دارید در انتها بپرسید.

سوالات اصلی مطرح شده در مورد تاثیر و آزمایش کارت گرافیک در تدوین و رندر با پریمیر پرو :

  • کارت گرافیک چه میزان در تدوین فیلم و سرعت رندر با پریمیر پرو موثر است ؟
  • چرا میزان مصرف استفاده از سی پی یو Cpu در زمان تدوین و رندر با پریمیر پرو 100 درصد می باشد؟
  • معنای رندر نرم افزاری و سخت افزاری چیست ؟
  • چرا از کارت گرافیک در زمان رندر و تدوین فیلم با پریمیر پرو استفاده نمی شود ؟
  • چگونه می توانیم از تمام توان کارت گرافیک استفاده کنیم ؟
  • چگونه استفاده از کارت گرافیک را توسط پریمیر پرو بررسی و آزمایش کنیم ؟
  • از کجا متوجه شویم که کارت گرافیک واقعا در پریمیر پرو استفاده می شود ؟
  • آیا واقعیت دارد که کارت گرافیک در سرعت ریل تایم و نمایش خیلی موثر است ؟
  • عملیات دیکدینگ Decoding چیست ؟
  • عملیات انکودینگ Encoding چیست ؟
  • در بخش رندر پریمیر پرو گزینه OpenCL برای چیست ؟
  • استفاده از کودا Cuda در پریمیر پرو چقدر به سرعت رندر و تدوین من اضافه مینماید ؟
  • ریل تایم به چه معناست ؟
  • کارت گرافیک دقیقا چه زمانی در تدوین مورد استفاده قرار میگیره ؟

و بسیاری سوالات دیگر که با مشاهده دقیق این ویدیو آموزشی به آنها پاسخ داده شده است.

شرط موفقیت شما در آزمایش کارت گرافیک :

تمام توصیه های نوشته شده و گفته شده در این ویدئو را تک به تک آزمایش و اجرا کنید بدون شک چه مثبت و چه منفی به نتایج قطعی خواهید رسید.  تجارب به دست آمده خود را در پایین برای ما بنویسید.

کارت گرافیک چه میزان در تدوین فیلم و سرعت رندر پریمیر پرو موثر است ؟

خیلی زیاد. از گذشته تا به حال ، همیشه سخت افزار سیستم و لپ تاپ ، روی سرعت کار و اجرای برنامه ها تاثیرگذار بوده و همچنان خواهند ماند. ضرب المثل هرچقدر پول بدی آش میخوری ، اینجا هم وجود دارد. کارت گرافیک در چند مرحله و عملیات تدوین فیلم بسیار کارآمد و موثر است :

  • زمانی که در تایم نرم افزار پریمیر پرو از ویدیو افکت هایی استفاده میکنیم که نیازمند پردازش گرافیکی هستند که در طراحی برنامه به آنها شتابدهنده گفته می شود. از تعداد 133 ویدیو افکت داخلی خود پریمیر پرو ، بسیاری این شرایط را دارند. برای تشخیص این افکت ها و درک بهتر پکیج آموزش 133 ویدیو افکت پریمیر پرو همه چیز را برای شما روشن خواهد نمود.
  • در نسخه های قبلی پریمیر پرو تغییراتی که در بخش موشن Motion ، تغییر اندازه Scale انجام می شد نیازمند رندر بود اما در نسخه های جدید پریمیر پرو ، حتی این افکت های ثابت نیز از این قابلیت یعنی شتاب کارت گرافیک برای سرعت بیشتر تدوین استفاده می کنند و این یک مزیت است که در گذشته نبود حتی اگر کارت گرافیک حرفه ای داشتیم.
  • زمان دیگری که کارت گرافیک خیلی موثر است ، حین عملیات رندر Render می باشد. رندر در پریمیر پرو به زبان ساده یعنی پردازش افکت ها و تاثیرات آنها بر روی تصاویر و نمایش نتیجه. توصیه جدی میکنم برای درک بهتری از رندر Render مقاله را در انتها مشاهده کنید. رندر در تایم لاین ممکن است مقطعی باشد و فقط برای دیدن لحظه ای تاثیر افکت ها اجرا شود اما همین رندر در زمان اکسپورت یا خروجی خیلی فشار به سیستم خواهد آورد.

خروجی گرفتن یا Export و تبدیل کل سکانس به یک فایل مانند Mp4 در پریمیر پرو ، یکی از پر فشارترین و سنگین ترین بخش های کار است. این مرحله بیشترین استفاده از را کارت گرافیک خواهد برد البته به شرط اینکه شما از ویدیو افکت هایی که نیازمند استفاده از شتاب کارت گرافیک هستند استفاده نموده باشید. از طرف دیگر باید در عملیات انکودینگ یا تبدیل نیز شرکت کند و به کمک سی پی یو برسد.

با انکودینگ Encoding آشنا شوید

در زبان ساده ، یعنی تبدیل نمودن یک ساختار به ساختار دیگر که اینجا یعنی تبدیل ویدیو و تصاویر به یک فرمت خاص.

وقتی از پریمیر پرو دستور تولید فایل خروجی را صادر میکنید ، در واقع بسیاری از ویدیو ها را تبدیل به ویدیو دیگر میکنید. حین این عملیات یعنی انکودینگ ، کارت گرافیک در پردازش با سرعت بیشتر ویدیو افکت ها تاثیر خود را می گذارد اما همچنان سی پی یو در بیشترین وضعیت استفاده از توان خود قرار دارد.

  • در پریمیر پرو یک پنل بنام لومتری Lumetri وجود دارد که یک کالریست Colorist (پکیج تخصصی تنظیم رنگ پریمیر پرو) و تعلیم دیده مانی سافت در هر پروژه خود برای استاندارد نمودن رنگ و نور و درجه بندی احساس رنگ ها از آن استفاده می نماید. وقتی که از چنین ویدیو افکت هایی استفاده میشود ، کارت گرافیک کاملا درگیر پردازش خواهد شد تا به صورت لحظه ای ، تاثیر تغییرات را به تدوینگر نمایش دهد.
  • ویدیو افکت دیگری بنام بیوتی باکس Beauty Box وجود دارد که از آن برای ریتاچ و ترمیم وضعیت پوست سوژه استفاده می شود. این ویدیو افکت تقریبا سنگین است و اگر کارت گرافیک حرفه ای نداشته باشیم ، ممکن است تا مراحلی ما را همراهی کند اما در انتها ممکن است حین خروجی گرفتن فشار زیادی به سیستم وارد شود و نرم افزار بدون دلیل بسته شود.
  • ویدیو افکت دیگری بنام نیت ویدیو Neat Video داریم که بی نظیر در کاهش نویز و بهتر نمودن وضعیت یک ویدیو می باشد. این ویدیو افکت کارایی خوبی دارد اما بسیار زیاد پردازش لازم دارد. همانطور که حین آموزش آن توضیح داده ام ، در تنظیماتش آپشن هایی برای بهینه سازی استفاده از کارت گرافیک حرفه ای دارد. وقتی این تنظیمات را انجام می دهیم سرعت قابل ملاحظه ای میان فعال بودن و غیر فعال بودن کارت گرافیک در آن دیده خواهد شد.

چرا میزان مصرف استفاده از سی پی یو Cpu در زمان تدوین و رندر با پریمیر پرو 100 درصد می باشد؟

این اتفاق کاملا طبیعی است البته در حال حاضر که تا نسخه 15 پریمیر پرو آزمایش نموده ایم. شاید در آینده تغییراتی صورت پذیرد که استفاده بیشتری از کارت گرافیک بشود و مصرف سی پی یو کمتر شود. یکی از قطعاتی که در حین تدوین فیلم با پریمیر پرو دائما در حال استفاده می باشد سی پی یو می باشد. میخواهم شما را با مبحثی به نام دیکدینگ Decoding آشنا کنم.

دیکدینگ Decoding در تدوین فیلم چیست ؟

به زبان ساده ، Coding یعنی کدگذاری نمودن ، یعنی همان ضبط نمودن فیلم. کلمه دیکدینگ Decoding یعنی رمزگشایی ، یعنی کدها را ترجمه نمودن ، یعنی ویدیوها را به حالت عادی در آوردن تا نرم افزار بتواند آن را به راحتی نمایش داده و ویرایش نماید. وقتی که یک ویدیو را وارد پنجره پروجکت و تایم لاین مینمایید وظیفه نمایش و روان نشان دادن آن بر عهده سی پی یو می باشد و کارت گرافیک هیچ تاثیری در این نمایش عادی ندارد. پس طبیعی است که سی پی یو دائما در حالت بیشترین مصرف قرار داشته باشد.

به زبانی ساده تر ، وقتی که در پریمیر پرو و نرم افزارهای ادوبی عملیات پخش نمودن فیلم و فریم ها را انجام میدهیم در واقع دیکدینگ اتفاق افتاده است.

  • مراحل استفاده از سی پی یو در پریمیر پرو
  • ایجاد پیش نمایش از ویدیو ها در پنجره پروجکت با حرکت موس
  • قابل نمایش نمودن ویدیوها در سورس
  • پیش نمایش ویدیو در تایم لاین حین حرکت پلی هد
  • ایجاد پیش نمایش یا رندر در تایم لاین
  • اعمال ویدیو افکت و ترانزیشن
  • حین تولید فایل نهایی یا خروجی

در زمان رندر و ساخت فایل نهایی ، اگر از ویدیو افکت های با قابلیت پردازش کارت گرافیک استفاده نموده باشید و چه غیر از آن ، در هر دو صورت ، سی پی یو 100 درصد استفاده خواهد شد. حالا اگر توصیه های استاد محمد ملکی را حین یادگیری پریمیر پرو برای بهینه سازی حافظه اجرا نموده باشید ، سرعت تدوین و رندر باز هم بالاتر خواهد رفت ولی همچنان سی پی یو در بیشترین حالت استفاده باقی خواهد ماند.

جالب است بدانید که پریمیر پرو و مدیا انکودر در زمان تبدیل نمودن ، خروجی گرفتن ، رندر نمودن ، از کارت گرافیک یکپارچه IGPU خیلی استفاده میکنند به شرط اینکه کوئیک سینک را به درستی فعال نموده باشید. کوئیک سینک هم در انکودینگ و هم در دیکدینگ تاثیر فراوانی میگذارد.

معنای رندر نرم افزاری و سخت افزاری چیست ؟

احتمالا ذهن شما روی بخش تنظیم کودا در پریمیر پرو می رود اما اشتباه نکنید. اگر با پکیج های آموزشی مانی سافت تدوین را یاد گرفته باشید بدون شک درک خوبی از این موضوع خواهید داشت اما اگر تکه تکه و از بسیاری دیگران بوده ، پس این بخش را برای شما توضیح میدهم.

وقتی که فوتیج وارد می کنید ، هیچ افکتی نمیگذارید ، تصویر را کوچک و بزرگ نکنید، یعنی هیچ دستوری را که نیازمند رندر باشد را اجرا نکرده باشید ، اگر در این شرایط رندر بگیرید چون نیازمند رندر و سخت افزار جداگانه ای توسط پریمیر پرو نیست و تمام وظایف را سی پی یو برعهده دارد ، به آن رندر نرم افزاری می گوییم که همان Software only می باشد. ولی در مقابل ، اگر در کنار تمام موارد بالا ، از ویدیو افکت های شتاب دار ، نصب شونده ، دستورات خاص استفاده شود ، نیازمند وجود کارت گرافیک حرفه ای و کودا هستیم ف به این رندر ، سخت افزاری می گوییم.

چرا در زمان رندر و تدوین فیلم با پریمیر پرو از کارت گرافیک استفاده نمی شود ؟

همانطور که متوجه شده اید ، در مراحل بالا حین تدوین فیلم با پریمیر پرو Premiere pro ، کارت گرافیک تاثیر فراوانی خواهد داشت. برای بهره وری کامل از این تاثیرات ، فعالیت هایی را باید انجام دهید و الی بخشی از کارایی کارت گرافیک کم خواهد شد و یا اصلا استفاده نخواهد شد قبل از رفتن به لیست پایین ، پس از انجام هر مرحله ، کش پریمیر پرو را خالی نموده و کار را بررسی کنید و بعد به مرحله بعدی بروید همه چیز را با دقت بررسی کنید :

  • کودا Cuda در پریمیر پرو فعال شده و در پروژه جاری نیز انتخاب شده باشد. اگر کودا را نمی شناسید مقاله را در انتها مشاهده نمایید.
  • اصلا شاید از افکت ها و تغییراتی که نیازمند کودا و کارت گرافیک خارجی هستند استفاده نکرده اید ویدیو افکت های پریمیر پرو را بشناسید و بدانید که کدامیک را باید انتخاب کنید و از آن استفاده نمایید.
  • درایور کارت گرافیک خود را آپدیت کنید
  • اگر از نسخه 14.8 به قبل پریمیر پرو استفاده می کنید حتما باید تکنولوژی کوئیک سینک را فعال کنید، آپدیت بودن را بخشی از وظایف خود بدانید و هیچگاه از نسخه های قدیمی استفاده کنید. 
  • همیشه از جدیدترین نسخه پریمیر پرو استفاده کنید
  • برای خروجی گرفتن ، حتما از نرم افزار ادوبی مدیا انکودر استفاده کنید
  • در پنجره مدیریت پروژه ، گزینه Renderer را روی کودا تنظیم کنید
  • اگر کارت گرافیک شما قدیمی باشد و از سمت ادوبی قابل پذیرش نباشد ، هیچ استفاده از آن نخواهد داشت
  • اگر همزمان دو کارت گرافیک یکپارچه و جداگانه دارید ، پیشنهاد میکنم ، یکپارچه را از Device manager غیر فعال نموده ، سیستم را ریستارت و مجدد آزمایش کنید.

چطور از تمام توان کارت گرافیک استفاده کنیم ؟

خبر خوب اینکه در ویندوز و مک تنظیماتی وجود دارد که دستور بدهیم از تمام قدرت کارت گرافیک استفاده شود. در هر دو سیستم عامل ، میزان استفاده توسط خودشان تعیین شده اما بهتر است مطابق توضیحات من استفاده از تمام توان کارت گرافیک را خود شما در نهایت قرار دهید.

مک : System Preferences - Battery - Battery - گزینه Automatic Graphic Switching را غیر فعال کنید.

ویندوز : Setting - System - Display - Graphic Setting - Browse بعد از Browse به نوبت نرم افزارهای ادوبی و مورد نظر خود را انتخاب کنید و در کلید Option آنها گزینه High Performance را فعال کنید.

به این صورت اجازه استفاده را از سیستم عامل گرفته و از تمام قدرت کارت گرافیک خود بهره خواهید برد و هیچ اشکال فنی هم رخ نخواهد داد.

چگونه استفاده از کارت گرافیک را توسط پریمیر پرو بررسی و آزمایش کنیم ؟

فرض میکنیم تمام روشها و توصیه های بالا اجرا نموده اید ، حال باید آزمایش کنیم که آیا واقعا کارت گرافیک در حین تدوین و خروجی استفاده می شود یا خیر ؟ این همه هزینه بالاخره باید جایی مصرف شود. حال مراحل زیر را انجام دهید :

  1. در تولبار پایین ویندوز راست کلیک و گزینه Task Manager را فعال کنید و به انتها رفته تا به مشخصات کارت گرافیک برسید. پنجره را به سمت راست تصویر بکشید.
  2. پنجره کلی پریمیرپرو را مقداری کوچک نموده و به سمت چپ بکشید تا پنجره Task Manager ویندوز دیده شود یعنی همزمان این دو برنامه باید در کنار هم دیده شوند. 
  3. در تایم لاین یک ویدیو قرار دهید ، پنل لومتری کالر Lumetri Color را فعال کنید، به بخش منحنی بروید. ویدیو را در تایم لاین پخش نموده و در بخش منحنی دائما تغییرات ایجاد کنید ، در همین زمان چشمتان روی درصد نمایش استفاده از کارت گرافیک در Task Manager باشد. این درصد باید با تغییرات شما و مقداری تاخیر کوتاه ، بیشتر و کمتر شود. اگر این اتفاق رخ دهد ، همه چیز در سیستم شما درست می باشد. حال از ویدیو خروجی بگیرید ، دستور خروجی را به ادوبی مدیا انکودر بفرستید. حین خروجی چشمتان به عدد مورد نظر باشد. این عدد می بایست کاهش و افزایش یابد که در این صورت همه چیز درست است و به شما خسته نباشید می گویم.
  4. کارت گرافیک IGPU سیستم را غیر فعال نکنید
  5. اغلب تدوینگران و کسانی که سیستم های حرفه ای دارند ، روی سیستم خود احتمالا دو کارت گرافیک خواهند داشت. کارت گرافیک یکپارچه سیستم و گرافیک جداگانه. با توجه به اینکه بسیاری از عملیات انکودینگ و پردازش با IGPU انجام می شود پس آن را غیر فعال نکنید مخصوصا زمانی که خروجی H.264 or HEVC می گیرید.

هماهنگی کارت گرافیک و سی پی یو

نکته ای که برخی تدوینگران و فروشندگان به آن توجه نمی کنند این است که فرض کنیم یک سی پی یو Core I5 داریم ، قصد خرید کارت گرافیک داریم ، به سراغ بالاترین کارت گرافیک می رویم ، این خوب است اما یک اشتباه وجود دارد ، نباید از کارت گرافیک توقع داشته باشید که بتواند وظایف سی پی یو شما را نیز بر عهده بگیرد. هر دو اینها وظایف مشخصی دارند و در زمان های خاصی استفاده خواهند شد. اگر تصور میکنید سی پی یو را پایین نگه دارم و بالاترین کارت گرافیک را تهیه کنم سخت در اشتباه هستید. این دو باید با هم هماهنگ و در یک رده قرار بگیرند. به طور مثال اگر Core I5 دارید و میخواهید گرافیک RTX 2070 بگیرید ، یک اشتباه است شما بهتر است گرافیک RTX 1650 تهیه کنید. زمانی به جواب منطقی خواهید رسید که آزمون های متعددی را انجام داده باشید ولی سعی کنید به همین صحبت من اعتماد نموده و پول خود را جای دیگری هزینه کنید. سی پی یو وظیفه بسیار بیشتری نسبت به کارت گرافیک دارد. اگر من سی پی یو Core I5 داشته باشم ، ابتدا آن را ارتقا خواهم داد مثلا به Core I9 یا Core I7 و سپس برای خرید یک کارت گرافیک بالا ، مدلی مانند RTX 2060 یا RTX 1650 Super تهیه میکنم. این پیشنهاد را جدی بگیرید.

برخی اوقات هزینه زیادی می کنیم اما سرعتی که مد نظر داریم را بدست نخواهیم آورد و فقط تاثیر جزیی را نصیب خود می گردانیم. در انتخاب قطعات دقت کنید که پول زیاد خرج نکنید و سرعت خیلی تغییر نکند.

در ارائه این مبحث ، بجز تجربیات تیم فنی و آموزشی مانی سافت ، برای برخی نکات از منابع زیر نیز استفاده شده است : 

شرکت ادوبی لینک اول | لینک دوم 

کارت های گرافیک مورد تایید ادوبی

مقاله کودا 

آموزش 133 ویدیو افکت پریمیر پرو 

مشاوره انتخاب کارت گرافیک مناسب برای پریمیر پرو 

دانلود جدیدترین درایورهای کارت گرافیک

آموزش راه اندازی کوئیک سینک

آموزش های تخصصی و فارسی پریمیر پرو

مشاوره انتخاب بهترین نرم افزار تدوین برای شما

آنچه که باید در مورد رندر پریمیر پرو بدانید

آموزش مدیا انکودر

نمایش بیشتر
نمایش کمتر

اگر نظر یا نکته ای هست بنویسید

ایمیل شما نمایش داده نمیشود
avatar
بابک م آغاز کننده
سلام gtx 750 ti با i5 7500 هر دو رو نصب کردم اما فقط از gtx استفاده میشه حتی گرافیک اینتل استفاده نمیشه و hardware هم غیر فعال هست ویندوز رو هم بروز کردم لطفا راهنمایی کنید
avatar
1400-10-24 13:41
درود. از این لینک manisoft.ir/.../... کمک بگیرید

خدمات اصلی مانی سافت

شاید برخی خدمات ما مناسب کسب و کار شما باشد

تولید آموزشهای کاربردی

در این سایت برای نرم افزارهای تدوین فیلم ، طراحی ، کار با وسایل عکاسی و فیلمبرداری و تولید محتوا ، دوره های جامعی تولید نموده ایم. از قسمت پکیج آموزشی بالای سایت وارد شوید.

فروش لایسنس نرم افزار اوریجینال

از برنامه های ادوبی گرفته تا فیلمورا ، فاینال کات پرو ، داوینچی و سایر برنامه های مرتبط با طراحی و ساخت ویدیو. با خیالی آسوده از خرید ، هر کدام را میخواهید برایتان تهیه میکنیم.

همکاری در تولید و تدوین ویدیو

چنانچه ویدیو یا پروژه دارید و میخواهید تدوین و ویرایش آنها را برون سپاری کنید ، تیم مانی سافت آماده همکاری میباشد. از پروژه های ساده گرفته تا جلوه های ویژه. انواع تغییرات در ویدیوها.

طراحی سایت های حرفه ای

علاوه بر تخصص در زمینه های طراحی گرافیکی و تدوین ویدیو ، طی سالیان گذشته ، سایت های حرفه ای زیادی راه اندازی کردیم. با خیال راحت میتونید از خدمات طراحی و پشتیبانی فنی ما در این زمینه استفاده کنید.