در این راهنما با انواع افکت های پریمیر پرو با کارایی های افکت های ثابت ، افکت های استاندارد ، افکت های نصب شونده ، افکت های شتاب دهنده گرافیکی ، افکت هایی برای محفوظ نگه داشتن رنگ ها آشنا خواهید شد. البته چند آموزش ویدیویی هم برای شما آماده نموده ایم.

افکت در پریمیر پرو چیست.

افکت یعنی جلوه. افکت روی ویدیو تغییر ایجاد میکند. در این نرم افزار بخشی بنام VIDEO EFFECTS وجود دارد که درون خود در دسته بندی های مختلف چندین افکت برای ایجاد انواع تغییر را قرار داده است. در این نرم افزار افکت ها دسته بندی شده اند تا تدوینگر بتواند بر اساس نیاز، به هر کدام از آنها با سرعت بیشتری دسترسی داشته باشد.

افکت در پریمیر پرو از لحاظ کارایی دارای انواع مختلفی است. مثلا برخی را میتوان حذف نمود و برخی نه. برخی دیگر بر روی این نرم افزار نصب میشوند ولی برخی دیگر همیشه درون آن هستند.

برای آشنایی اولیه با تغییراتی که افکت روی ویدیو ایجاد میکند ، ویدیو زیر را ببینید.

افکت در پریمیر پرو چیست - آشنایی با انواع افکت

انواع افکت در پریمیرپرو.

ویدیو افکت های این نرم افزار به دسته بندی های زیر تقسیم میشوند : 

  1. افکت های ثابت.
  2. افکت های استاندارد.
  3. افکت هایی که برای کلیپ ها ساخته شده اند.
  4. افکت هایی که جداگانه بر روی پریمیر پرو نصب میشوند.

1.افکت های ثابت چیست.

این افکت ها در پنجره ای بنام EFFECTS CONTORL قرار دارند. هر کلیپ یا مدیایی که در ترک TRACK های ویدیویی این نرم افزار قرار بگیرد و یک کلیک روی آن زده شود، افکت های ثابت ظاهر میشوند. اکنون با این افکت ها بیشتر آشنا شوید.

  • حرکت Motion. 
    شامل ویژگی هایی است که به شما اجازه می دهد تا کلیپ های خود را متحرک، چرخانده و مقیاس بندی کنید، ویژگی ضد انفجار خود را تنظیم کنید یا آنها را با کلیپ های دیگر ترکیب کنید. (برای تنظیم افکت حرکت در مانیتور برنامه، به تنظیم موقعیت، مقیاس و چرخش و تحریک حرکت در مانیتور برنامه مراجعه کنید که این بخش در پکیج آموزش تدوین فیلم مانی سافت به صورت مفصل آموزش داده شده است.
  • شفافیت Opacity.
    به شما امکان می دهد که وضوح یک کلیپ در پریمیر را برای استفاده در جلوه هایی مانند پوشش، اشبا و حل شدن و ادغام تغییردهید.کسانی که تدوین فیلم با پریمیر را از مانی سافت می آموزند به این درک خواهند رسید که با بخش شفافیت Opacity در پریمیر ، کارهای بزرگی میتوان تولید نمود و افکت هایی ساخت که افراد تصور کنند افکت آماده بوده است.
  • زمان برداشت Time Remapping.
    به شما اجازه می دهد تا در پریمیر و تدوین فیلم سرعت هر بخش از کلیپ را کاهش دهید، سرعت را افزایش دهید، یا نوع پخش کلیپ معکوس نمائید.کنترل دقیق را برای شتاب و یا کند شدن پخش زمان در پریمیر در دستان شما قرار میدهد.
  • صدا یا Volume.
    در پریمیر برای هر کلیپ که حاوی صوت است، میزان صدا را کنترل می کند.کارهایی از قبیل ضعیف و قوی نمودن صدا ، بستن صدا ، مدیریت میزان صدا در هر ثانیه یا فریم را بر عهده دارد.

2.افکت های استاندارد.

این افکت ها در پنجره ای بنام EFFECTS قرار دارند. تعداد آنها زیاد و بهمراه خود پریمیر پرو نصب میشوند. امکان حذف آنها وجود ندارد. برخلاف افکت های ثابت، امکان جابجا نمودن یعنی بالا و پایین کردن آنها وجود دارد. افکت ها وقتی که بالا و پایین میشوند تاثیرشان روی ویدیو متفاوت میشوند. 

این افکت های توانایی های خاصی را به تدوینگر میدهند و هر کدام برای انجام وظایف مشخصی ایجاد شده اند که برخی از این وظایف در زیر نوشته شده است:

  • بلور یا تار کردن.
  • افزایش کیفیت با قابلیت شارپ شدن.
  • تنظیم رنگ و نور.
  • کاهش لرزش.
  • تغییر اندازه.
  • و...

4.افکت هایی که نصب میشوند.

افکت هایی که بعد از نصب خود پریمیر پرو به آن اضافه میشود و در لیست VIDEO EFFECTS ظاهر میشوند، افکت های نصبی یا پلاگین نامیده میشوند.

این افکت ها توسط شرکت های دیگری بجز خود ادوبی (سازنده پریمیر پرو) با هدف افزودن امکانات بیشتر و ایجاد خلاقیت توسط تدوینگران ساخته میشوند. استفاده از پلاگین های پریمیر پرو نکات مثبت و منفی دارد که تدوینگر باید به آنها توجه داشته باشد. برای دانستن نکات مرتبط با آنها روی این لینک بزنید.

در زیر چندین پلاگین که بر روی پریمیر پرو نصب میشوند و کارهایی را که خود برنامه نمیتواند انجام دهد را برای تدوینگر انجام میدهند، مشاهده کنید.

معرفی پکیج آموزش پلاگین ردجاینت یونیورس Universe در پریمیر پرو - ترنزیشن، افکت، موشن گرافیک

معرفی پکیج آموزش پلاگین ترنزیشن حرفه ای فیلم ایمپکت در پریمیر پرو

معرفی پکیج آموزش پلاگین بوریس کانتینیوم Continuum Boris در پریمیر پرو

معرفی پکیج آموزش پلاگین بوریس Boris سافایر Sapphire در پریمیر پرو

برای خرید بیش از 27 پکیج آموزشی پریمیر پرو روی این لینک بزنید.

معرفی پلاگینهای پریمیر پرو.

در زیر لیست اسامی انواع پلاگین هایی که برای این نرم افزار ساخته شده اند را مشاهده میکنید:

ABSoft - ACCEVOLUTION - Boinx - Boris FX - Conoa - CoreMelt - reative Impatience  - CyberLink - Dashwood Cinema Solutions - Digieffects - Digital Anarchy - Digital Film Tools - Film Impact -  Frischluft - FxFactory - GenArts - Granite Bay Software - idustrial revolution - ISP - Luca Visual FX - Nattress - NewBlueFX - PHYX - Pixelan - proDAD - Red Giant - RE:Vision Effects, Inc. - Sheffield Softworks - StageTools - SUGARfx - Synthetic Aperture - Vision III Imaging - Yanobox.

برای دیدن پلاگین های مورد تایید خود پریمیر پرو روی این لینک بزنید.

دسته بندی افکت ها بر اساس
کارایی.

همانطور که در ویدیو ابتدایی مشاهده کردید، در پنجره EFFECTS سه ستون برای مشخص نمودن کارایی افکت ها ایجاد شده است. اکنون میخواهیم 3 ستون را به شما معرفی کنیم.

  • افکت های شتاب دهنده. 
    این نوع افکت ها از قابلیت های کارت گرافیک استفاده کرده و موجب سریع شدن نمایش تغییرات افکت روی کلیپ میشوند. در واقع از موتور رندر برنامه استفاده میکنند. ویدیو زیر توضیح مناسبی از این نوع افکت ها به شما میدهد.

    معرفی افکت‌های شتاب دهنده پریمیر پرو - تاثیر در ریل‌تایم و رندر

     
  • رنگ 32 بیتی.
    هنگامی که با استفاده از فایلهای بیت عمیق مانند ویدیوی V210 و 16 بیتی کانال (bpc) فتوشاپ، استفاده کنیم نتیجه این است که رزولوشن رنگ و شیب رنگی با این افکت ها ها بهتر از استاندارد قبلی 8 بیتی در هر پیکسل باشد. علامت 32 بیتی برای هر افکت با بیت عمق در لیست افکت های پریمیر ظاهر می شود.
    نکته مهم اینکه برای فعال کردن رندر با عمق زیاد برای این جلوه ها، گزینه ی Maximum Bit Depth Video را در کادر محاوره ای New Sequence انتخاب کنید تا خروجی شما دارای رنگ بسیار کاملتری باشد و مد نظر بگیرید که همه افکت ها این نشانه و قابلیت را ندارند و همچنین افکت های نصب شونده نیز از این قابلیت ممکن است پشتیبانی کنند.

    افکت 32 بیت و خروجی 16 بیت در پریمیر پرو - تنظیمات بالا بردن کیفیت خروجی و حذف BANDING

  • افکت های YUV. 
    اما این بخش برای آنهایی که عاشق کیفیت و رنگ هستند میباشد.
    افکت هایی که در پریمیر دارای نشان YUV هستند به این معنا میباشد که عملیات تبدیل رنگ ویدیو و افکت به RGB در آنها انجام نمیشود در نتیجه کاهش کیفیتی رخ نخواهد داد.
    جالب است بدانید وقتی افکتی را بر روی کلیپ میگذاریم که ترنزیشن و چه ویدیو افکت ، نرم افزار پریمیر در زمان تولید خروجی و فایل نهایی سعی مینماید که همه ی رنگ ها را به RGB تبدیل کند که در این عملیات گاهش تغییر رنگ های ناخواسته خواهیم داشت.
    این جلوه ها شما را قادر به تنظیم کنتراست خیلی خوب مینماید.
    به شما پیشنهاد میکنم که در زمان استفاده از افکت ها ، آنهایی که نشانه های شتاب ، 32bit و YUV دارند را استفاده کنید.