اگر در این صفحه هستید احتمالا میخواهید بدانید رندر پریمیر پرو چیست - روش گرفتن رندر - افزایش سرعت رندر - رندر گرفتن با کیفیت بالا - کلید میانبر رندر در پریمیر - آشنایی با مشکلات رندر پریمیر - علت طولانی شدن زمان رندر در پریمیر - معنی خط های رنگی رندر - رندر داخلی. این راهنما برای شما آماده شده است.
رندر پریمیر پرو چیست.
به زبان خیلی ساده رندر پریمیر پرو به عملیاتی در این نرم افزار گفته میشود که کمک میکند تغییرات انجام شده توسط ویدیو افکت و پلاگین و موگارت ها را با سرعت روان و کیفیت عالی در سکانس مشاهده شوند و همچنین وقتی که کل پروژه یا سکانس به یک فایل MP4 تبدیل میشود، بصورت اتوماتیک رندر نیز انجام خواهد شد چون بودن رندر کردن خروجی گرفته نمیشود.
به زبان فنی ، رندر در پریمیر پرو یک عملیات یا پردازش است که توسط سی پی یو و کارت گرافیک بصورت مشترک و همزمان انجام می شود. برای اینکه تاثیر پلاگین و افکت ها و تغییراتی که روی کلیپ ها و نوشته ها انجام میشوند را روان و خیلی خوب مشاهده نماییم به رندر نیاز است. اگر تغییرات، رندر نشوند برخی پیکسل ها و بخش های تصویر ممکن است خراب دیده شود. اگر رندر انجام نشود پلی هد در تایم لاین کند حرکت میکند و گاها تصویر جا خواهد ماند. رندر کمک میکند تا تغییرات داده شده به صورت ریل تایم دیده شوند چون مهم است که قبل از خروجی گرفتن ، مشکلی در بخش هایی که رندر لازم دارند وجود نداشته باشد.
نکته فنی
رندر در تمام نرم افزارهایی که ویدیو ادیت میکنند وجود دارد و مختص به فقط پریمیر پرو نیست. قبل از خواندن ادامه این راهنما، حتما باید موضوع رندر را بهتر بشناسید تا بتوانید در پریمیر پرو بسیاری از مشکلات رندر را برطرف نمایید و یک رندر با کیفیت بگیرید. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد مبحث اصلی رندر روی این لینک بزنید.
ویدیو زیر به حالت یک آموزش، رندر را در پریمیر پرو به شما توضیح میدهد.
ویدیو آموزشی رندر گرفتن در پریمیر پرو با نکات بیشتر
انواع روشهای رندر گرفتن
در پریمیر پرو.
برای رندر گرفتن در این نرم افزار روش های مختلفی وجود دارد. برخی از آنها تمام سکانس را رندر میکنند، برخی محدوده ها و برخی دیگر بخش هایی که تدوینگر تعیین میکند را رندر میکند.
تصویر زیر نمایی از اغب دستورات کاربردی رندر در پریمیر پرو هستند :
در منوی Sequence گزینه های زیر وجود دارند:
- رندر گرفتن تمام افکت هایی که در محدوده انتخاب شده با in to out قرار دارند.
- رندر گرفتن تمام تغییرات در محدوده انتخاب شده In to out.
- رندر گرفتن کلیپ هایی که در تایم لاین انتخاب شده اند.
- رندر فقط صدا و موزیک.
- حذف تمام رندرهای انجام شده.
- حذف تمام رندرهای انجام شده مربوط به In to out.
ساده ترین روش رندر گرفتن
در پریمیر پرو
وقتی که در سکانس هستید با فشار دادن کلید Enter روی کیبورد، پنجره رندر ظاهر خواهد شد و عملیات رندر را انجام خواهد داد.
رندر گرفتن با Work Area bar.
Work Area Bar یکی از اجزای تایم لاین است که وظیفه انتخاب محدوده ای برای رندر را بر عهده دارد. طی سالهای گذشته از این امکان استفاده بیشتری میشد و حالا هم بیشتر استفاده میشود اما روشهای دیگری نیز ایجاد شده که شاید استفاده از این روش یعنی Work area bar مقداری کمرنگ شده باشد اما در شرایطی همچنان قابل استفاده است.
ابتدا باید این قابلیت را فعال کنید تا بتوانید توسط آن رندر را انجام دهید. اگر این گزینه در پریمیر پرو برای شما فعال نیست به روش زیر عمل کنید :
روش فعال نمودن Work area bar در پریمیر پرو
مزایای استفاده از Work area bar.
- محدوده ای که قرار است فقط رندر افکت های آن انجام شود را تعیین میکند
- این ابزار جابجا میشود. در وسط آن چند خط ریز وجود دارد که با حرکت موس روی آن، به شکل دست تبدیل شده، با کلیک چپ نگه دارید و آنرا در تایم لاین پریمیر پرو جابجا کنید. البته همانطور که گفته شد قابلیت های دیگری نیز دارد اما برای رندر گرفتن همین مقدار برای ما کاربرد دارد. اگر تمایل به بیشتر یادگرفتن در خصوص آنرا دارید پکیج های آموزشی ما را دنبال نمایید.
استفاده از قابلیت In and Out در
گرفتن رندر.
روش دیگری که میتوانیم برای رندر گرفتن در پریمیر پرو استفاده کنیم دستورات In to Out یا ( از اینجا تا اینجا ) است.
برای اینکار در سکانس، پلی هد را در محلی که میخواهید رندر از آن نقطه شروع شود قرار دهید حالا روی کیبورد کلید I را فشار داده و سپس پلی هد به مقصد یا انتهای جایی که رندر تا آنجا باید انجام شود برده و روی کیبورد کلید O را فشار دهید. در قسمت بالای سکانس و جایی که زمان نشان داده میشود، یک محدود خاکستری که دو طرف آن آبی رنگ هستند ظاهر میشود.استفاده از In and Out در پریمیر پرو برای رندر تایم لاین
حالا برای اینکه رندر گرفتن شروع شود، به منوی Sequence رفته و گزینه Render In to Out کلیک کنید. پنجره رندر باز شده و عملیات را انجام خواهد داد.
چند نکته بیشتر در مورد استفاده قابلیت In و Out :
- برای کم و زیاد نمودن محدوده ی In and Out دو کار را می توان انجام داد، با موس لبه ی سمت چپ و راست را گرفته و تغییر دهید، یا پلی هد را در جای دیگری که مدنظر دارید قرار داده و مجدد از I , O کمک بگیرید.
- برای حذف محدوده ی In and Out با موس روی محدوده راست کلیک و گزینه ی Clear In and Out را انتخاب کنید.
- مانند work area bar میتوان محدوده ی In and Out را جابجا نمود ، موس را به اواسط محدوده برده وقتی به شکل دست تبدیل شد با کلیک چپ آنرا گرفته و جابجا کنید.
تکنیک رندر گرفتن از چند کلیپ
با فاصله از هم.
اگر زمانی رخ داد که در تایم لاین فقط بخش هایی مثلا 4 فوتیج نیازمند رندر باشد، کافی است کلید شیفت Shift را نگه داشته ، با کلیک چپ آن ها را انتخاب نموده و از دستور Render Selection استفاده کنید. مهم نیست که انتخاب های شما در کجای تایم لاین قرار دارند می توانند از هم فاصله نیز داشته باشند. ما که خیلی استفاده داریم.
انتخاب محدوده هوشمند و
متغیر برای رندر.
نظر شما را به نکته ی بسیار مهمی در نرم افزار پریمیر پرو جلب می کنیم که ممکن است تا کنون به آن توجه نکرده باشید. دو دستور رندر در پریمیر پرو نسبت به فعال بودن work area bar و in and out متغیر هستند! به تصاویر زیر توجه کنید :
سمت راست مربوط به زمانی است که آپشن Work Area Bar در پریمیر پرو غیر فعال بوده و با دستور In and Out محدوده ای را انتخاب نموده اید اما عکس سمت چپ زمانی است که از Work Area Bar برای انتخاب محدوده استفاده شده است.
نکته ی جالب دیگر اینکه در پریمیر پرو برای دستور رندر، رندر با Work Area bar نسبت به In and out اولویت دارد یعنی اگر Work Area bar فعال باشد و همزمان In and Out را فعال کنید ، دستورات رندر بر اساس Work Area bar پردازش میشوند.
نکته فنی.
توسط هر روشی که رندر را انجام میدهید در محل نگهداری فایل پروژه یا کش پریمیر پرو، فایلهای رندر شده نگهداری میشوند. به این فایلها Preview Render گفته می شود. این فایلها در زمانهای دیگری باز هم کاربرد خواهند داشت. اگر آنها را حذف کنید، مجبور خواهید شد عملیات رندر را مجدد انجام دهید. پس فقط زمانی حذف کنید که لازم باشد.
معنای خطوط رنگی رندر.
اگر با نرم افزار پریمیر پرو مدتی کار کرده باشید حتما متوجه خطوط رنگی زرد ، قرمز و سبز در بالای سکانس شده اید. این خطوط، راهنمای شما هستند که هر کدام معنایی دارند.
خطوط رنگی خط رندر تایم لاین نرم افزار پریمیر پرو
خط رندر سبز رنگ.
اعلام میکند که هر آنچه افکت و تاثیرات در آن قسمت وجود دارد پیش نمایش رندر آن تولید شده و همه افکت ها به صورت واقعی نمایش داده میشوند و نیازی به رندر مجدد نیست.
خط رندر زرد رنگ.
- نشان میدهد که برای نمایش روان، نیازی به رندر نبوده و از عملیات دیکودینگ استفاده نموده است. برای آشنایی یا DECODING روی این لینک بزنید.
- رندر این افکت ها توسط شتاب دهنده کارت گرافیک انجام شده است و نیازی به رندر مجدد ندارد.
- افکتی مانند لومتری Lumetri از آندسته است که برای نمایش دادن نیاز به رندر ندارد و هر جا که استفاده شود خط رندر زرد خواهد شد البته اگر کارت گرافیک مناسب در سیستم وجود داشته باشد.
- این خط به نوعی، رندر هوشمند پریمیر پرو میباشد. وارد تنظمیات سکانسی که ساخته اید شوید. در اولین قسمت که EDITING MODE میباشد آیتم های مختلفی را خواهید دید. اگر دقیقا همان فرمت ها را در تایم لاینی کنید که بر اساس این فرمت در تنظیمات، تعیین شده است، خط رندر شما بصورت اتوماتیک سبز میشود و دیگر زرد نخواهد بود. اما به دلیل اینکه اغلب فرمت هایی که تدوینگران وارد تایم لاین میکنند دارای ساختاری مانند MP4 یا امثال آن میباشد، گزینه EDITING MODE به CUSTOM تغییر میکند و خط رندر زرد میشود.
خط رندر قرمز رنگ.
- برخی از افکت های داخلی مانند Sharpen یا آنهایی که در لیست افکت ها نماد شتاب دهنده گرافیکی را ندارند، نیازمند رندر هستند.
- پلاگینی وجود دارند که نیاز به رندر دارند. برای آشنایی با پلاگین های ویدیویی روی این لینک بزنید.
- برخی اوقات به دلیل نبودن کارت گرافیک قوی در سیستم یا آپدیت نبودن درایور کارت گرافیک، خط رندر قرمز میشود. برای آشنایی با کارت گرافیک مناسب پریمیر پرو روی این لینک بزنید و برای آشنایی با نحوه آپدیت درایور کارت گرافیک روی این لینک بزنید.
تداخل در نمایش توسط رندر و
روش برطرف نمودن
این واقعیت وجود دارد که رندر، قابلیتی خوب و کاربردی است اما گاها مشاهده شده که موجب ایجاد تداخل در نمایش نیز می شود.
مثلا ویدیو افکت گذاشته اید و میدانید که تاثیر آن چگونه باید باشد اما در نرم افزار تصویرش بهم ریخته شده و گاها فریم ها در حین نمایش قاطی شده اند. وقتی چنین اتفاقاتی رخ می دهد می بایست کش نرم افزار را خالی کنید و یا فایل های رندر و پیش نمایش را حذف نماید و در صورت نیاز، مجدد رندر را انجام دهید تا فایلهای جدید ساخته شوند.
روش های حذف فایلهای رندر و پیش نمایش در پریمیر پرو
روشهای حذف فایل رندر شده.
- برای زمانی که میخواهید تمام رندر انجام شده در کل تایم لاین را حذف کنید. اگر این دستور را صادر کنید تمام رندرها حذف شده و مجدد باید عملیات رندر را انجام دهید که زمان بر است مخصوصا اگر ویدیو افکت هایی استفاده شده باشد که نیازمند رندر بوده و از شتاب دهنده کارت گرافیک استفاده نمی کند
- برای زمانی که در تایم لاین محدوده ای را انتخاب نموده و میخواهید فقط رندر آن محدوده را حذف کنید. این گزینه پیشنهاد می شود چون موضعی حذف میکند و فقط جاهایی را که شما انتخاب می کنید. می توانید از دستور in and out برای این دستور کمک بگیرید
- در تنظیمات اصلی پریمیر پرو در بخش مدیا نیز آپشنی برای حذف کلی تمام فایلهای کش شده وجود دارد که حذف آن نیز لازم است.
پرسش و پاسخ
کلید میانبر رندر در پریمیر پرو چیست
به کمک کلیدهای میانبر پریمیر پرو میتوانیم بدون موس، دستورات رندر را انجام دهیم. پرکاربردترین کلید میانبر Enter میباشد.
رندر داخلی پریمیر پرو چیست؟
رندرهایی که در تایم لاین و قبل از خروجی گرفتن انجام میشوند.
بهترین فرمت رندر پریمیر پرو کدام است؟
این سوال اشتباه میباشد. رندر در پریمیر پرو فرمت ندارد.
دلیل رندر نگرفتن در پریمیر پرو چیست؟
به صفحه راهنمای جامع حل خطا و مشکلات و ارور های پریمیر پرو - پرسش و پاسخ مراجعه نمایید.