در این راهنمای جامع میپردازیم به بررسی اینکه چگونه ادیتور عکس - ویرایشگر عکس و طراح گرافیک شده و شغل طراح گرافیک را انتخاب نموده و از طریق آنها درآمد کسب کرد.

ادیت عکس و ویرایش عکس یعنی چه.

به مجموعه ای از تغییراتی که یک فرد بر روی عکس ها انجام میدهد تا به نتیجه دلخواه برسد، ادیت عکس و ویرایش عکس گفته میشود.

طراحی گرافیکی یعنی چه.

به مجموعه ای از کارهایی که یک فرد برای ترکیب و کنار هم قرار دادن انواعی از عکس ها و محتواهای تصویری انجام میدهد تا در نهایت یک عکس جدید خلق شود را طراحی گرافیکی میگویند. در طراحی گرافیکی حتی شاید لازم نباشد که عکسی از قبل وجود داشته باشد. با دستوراتی که در طراحی کردن یاد گرفته میشود میتوان بدون عکس اولیه، یک طرح گرافیکی جدید ایجاد نمود.

ادیتور عکس و ویرایشگر عکس و طراح
یا گرافیست کیست؟

فردی که با تمام توانایی هایش عکسها را دستکاری میکند، ویرایش های متعددی روی عکس ها انجام میدهد و با مهارت هایی که آموخته ، موجب میشود در نهایت یک طرح جدید که حاصل ترکیب لایه های گرافیکی میباشد ، ساخته شود و طرحی نو ایجاد میکند ، ادیتور عکس ، ویرایشگر عکس و طراح گرافیست گفته میشود.

چگونه ویرایش عکس و طراحی را شروع کنیم : ویرایشگر عکس کیست

چگونه شروع کنیم.

عنوان ویرایشگر عکس، خیلی از وظایف و تخصص ها را دربر میگیرد که شاید در طی دوران کاری هر ویرایشگر، بسیاری از آنها مورد استفاده قرار نگیرند و شاید هم خیلی فراتر برود.

برای تبدیل شدن به یک طراح و ویرایشگر عکس نیازمند مهارت هایی هستید که باید ریشه ای آنها را یاد بگیرید. هر شخصی میتواند خود را ویرایشگر بنامد اما آیا واقعا میتواند از عهده بسیاری درخواست های مشتری ها و متقاضیان برآید؟

ویرایش عکس و طراحی، برای افرادی که خلاق و با استعداد هستند مهارتی ایده آل است. اما لحظات شیرین و سخت خود را دارد. اکنون مراحل زیر را دنبال کنید.

میخواهید ویرایشگر عکس باشید یا
یک طراح گرافیک یا هردو.

در همین مرحله راه افراد از یکدیگر جدا میشود. البته این راه میتواند در انتها منتهی به یک مسیر نیز شود. اگر چه دو موضوع ویرایش عکس و طراحی شبیه به هم هستند ولی تقریبا مباحثی که دارند از مرحله ای به بعد متفاوت خواهد شد. وقت آن است که یکی از راه های زیر را انتخاب نمایید :

  1. ویرایشگر عکس.
  2. طراح گرافیک.
  3. ویرایشگر و طراح گرافیک بصورت همزمان.

1. مراحل تبدیل شدن به یک
ویرایشگر عکس.

ویرایشگر عکس فردی است معمولا روی عکس های گرفته شده توسط دوربین های عکاسی و یا موبایل، تغییرات انجام میدهید. تعداد کارهایی که یک شخص ادیتور عکس میتواند انجام دهد خیلی زیاد است.

امروزه برای ویرایش عکسها نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از فتوشاپ ، ادوبی کمرا راو ، ادوبی لایتروم کلاسیک. هر سه نرم افزار توسط شرکت ادوبی ساخته شده اند. برای آشنایی با این نرم افزارها روی این لینک بزنید.

مراحل تبدیل شدن به یک ویرایشگر عکس

برخی کارهایی که یک ویرایشگر
عکس انجام میدهد.

  • انتخاب عکس.
    ممکن است صدها عکس برای شما ارسال شود و از شما خواسته شود که بهترین عکس ها را انتخاب کنید. به‌عنوان ویرایشگر، باید بتوانید پتانسیل یک عکس را ببینید و پیش‌بینی کنید که بعد از ویرایش چگونه به نظر می‌رسد. 
  • برش، صاف کردن و تغییر اندازه.
    اولین قدمی که احتمالاً هنگام ویرایش عکس‌ها برمی‌دارید، برش و صاف کردن است – این به کادربندی مناسب عکس کمک می‌کند و بلافاصله آن را حرفه ای تر نشان می‌دهد. همچنین ممکن است نیاز به تغییر اندازه عکس داشته باشید، اگرچه این احتمالا یکی از آخرین مراحل در این فرآیند خواهد بود.

  • حذف یا اضافه کردن عناصر.
    اینجاست که جادوی ویرایش اتفاق می افتد. اگرچه این برای هر عکسی که ویرایش می‌کنید ضروری نیست، می‌توانید از نرم‌افزاری برای حذف اشتباهات، پس‌زمینه‌ها و افراد یا اشیایی که در پس‌زمینه حواس را از موضوع اصلی منحرف می‌کنند، استفاده کنید. شما همچنین می توانید عناصر خلاقانه مانند وسایل یا جلوه های ویژه را اضافه کنید. 

  • تنظیم تعادل رنگ سفید.
    همه شرایط نوری یکسان نیستند و برخی حتی می توانند عکس های شما را کمی زرد نشان دهند. خوشبختانه، می‌توانید با تنظیم دمای رنگ، سفیدی‌هایتان را واقعاً سفید جلوه دهید.

  • تنظیم نور.
    حتی اگر عکس‌ها در شرایط نوری ایده‌آل گرفته شده‌اند، ممکن است همچنان لازم باشد مواردی مانند نوردهی، کنتراست، سایه‌ها و هایلایت‌ها را تنظیم کنید تا آن‌ها واقعاً برجسته شوند.

  • تنظیم رنگ.
    تنظیم اشباع و درجه بندی رنگ یکی از مهم ترین مراحل در ویرایش عکس است. در اینجا، می‌توانید رنگ‌های خاصی را بهبود ببخشید، رنگ‌های دیگر را کمرنگ کنید و رنگ‌های جدیدی اضافه کنید تا به یک فضا و حالت خاص برای عکس خود برسید.

وقتی که وارد کار شوید با انواع نیازهای مشتریان و مشکلات متعددی در عکس ها روبرو خواهید شد. بسیاری از نیازها و تکنیک ها را میتوانید ریشه ای و آکادمیک یاد بگیرید و برخی دیگر را با تجربه و تمرین در حین کار بدست خواهید آورد.

برای آشنایی با برخی تغییرات روی عکسها توسط نرم افزار لایتروم کلاسیک ویدیوهای زیر را مشاهده کنید.

آموزش رایگان لایتروم شاهکار جلوه های زیبا graduated

آموزش حرفه ای هیستوگرام ادوبی لایت روم برای ادیت عکس

2. مراحل تبدیل شدن به
یک طراح گرافیک.

یک طراح گرافیک وظایفی خیلی بیشتر از یک ویرایشگر عکس دارد و در عین حال یک طراح میتواند خیلی حرفه ای تر باشد.

یک طراح گرافیک کسی است که با نرم افزاری مانند فتوشاپ Photoshop به صورت کاملا حرفه ای کار کند. این نرم افزار برای اینکار بی همتا است و اغلب نیازهای هر طراح را برآورده خواهد نمود. 

وقتیکه تصمیم میگیرید یک طراح گرافیک شوید، چند نوع متنوع از طراحی پیش روی شما وجود خواهد داشت :

  • طراحی عکس عروس و داماد.
  • طراحی عکس کودکانه و نوزاد.
  • طراحی بنرهای اینترنتی.
  • طراحی و گرافیک وب سایت.
  • طراحی پوستر و تبلیغات تجاری.
  • طراحی عکس محصولات.
  • طراحی پست و استوری اینستاگرام.
  • و ...

اشتباه طراحان گرافیک تازه کار.
برخی تصور میکنند که چون مدتی با نرم افزار فتوشاپ کار کرده و تغییرات روی عکسها داده و طرح هایی ایجاد کرده اند پس فتوشاپ تمام است و طراحی یعنی همین.
در واقع اگر نگاهی به شاخه های طراحی که به آنها اشاره نمودیم بیندازید، مشخص است که برخی از آنها به دیگری ارتباطی ندارد مثلا طراحی عکس عروس و داماد با طراحی پوستر و تبلیغات تجاری.
بسیاری طراحان ممکن است اصلا وارد شاخه دیگری نشوند و شاید این کار، درست باشد چون وارد شدن به هر شاخه ای نیاز به تمرکز و ورود به آن کسب و کار دارد که در بسیاری شرایط، طراحان موفق به انجام موازی طراحی و جذب مشتری نخواهند شد.

کدام نوع از طراحی بهتر از
سایرین است.

پاسخ این سوال را چند عامل مشخص میکنند که آنها را مرور خواهیم نمود :

  • به عنوان یک طراح گرافیک به کدام نوع طراحی علاقه بیشتری دارید.
  • در موقعیت زندگی و مکانی شما کدام نوع طراحی ممکن است بهتر جواب بدهد.
  • آیا تیمی وجود دارد که شما را پس از یادگیری بعنوان همکار بپذیرد.
  • چه نوع کسب و کاری در حالت کلی میخواهید شروع کنید.

یادگیری و مهارت های لازم.

  • یادگیری نرم افزار ادوبی بریج. (شناخت بیشتر).
  • یادگیری نرم افزار یا پلاگین کمرا راو (شناخت بیشتر).
  • یادگیری نرم افزار فتوشاپ (شناخت بیشتر).
  • یادگیری هنررنگ شناسی.
  • یادگیری هنر ترکیب تصاویر.
  • یادگیری قواعد مرتبط با نوع طراحی که قرار است انجام شود.

برای یادگیری مهارت های کامل در این زمینه روی این لینک بزنید.

برای آشنایی با نرم افزارهای بریج ، کمرا راو و فتوشاپ و برخی توانایی هایشان ویدیوهای زیر را مشاهده کنید.

آموزش رایگان فتوشاپ تکنیک تعویض آسمان بدون ماسک و سلکت

آموزش رایگان فتوشاپ تکنیک ناک اوت

آموزش رایگان فتوشاپ تکنیک عکس 360 درجه

آموزش فتوشاپ، تغییر زمینه٬ بکگراند طوسی و خاکستری به سفید در عکس

هفت دلیل که هر عکاس باید از نرم افزار ادوبی بریج Bridge استفاده کند

اگر عکاس هستی حتما باید ادوبی بریج Bridge را یاد بگیری و بشناسی

آیا تکنیک منحنی U در فیلتر کمرا راو را بلد هستید ؟

آموزش تکنیک تنظیم رنگ عکس با کمرا راو Camera raw بنام پاپ

ممکن است یک طراح گرافیک تا مدت های طولانی هیچ پروژه ادیت عکسی نداشته باشد و میبایست روی خلق کردن طراحی های گرافیکی تمرکز داشته باشد. برخی از انواع طراحی ها مانند، طراحی اسلاید سایت های اینترنتی ، بنر گرافیک وب ، طراحی یو آی وب ، طراحی گرافیک هایی که در پروژه های ادیت ویدیو کاربرد دارند.

3. مراحل تبدیل شدن همزمان
به یک ویرایشگر عکس و طراح گرافیک.

این افراد به نوعی ترکیبی از دو گروه قبل یعنی ویرایشگر عکس و طراح گرافیک هستند. کسی که وارد این نوع از کار میشود، با مشتری های گوناگونی در زمینه نیازهای گرافیکی شان روبرو خواهد شد. کار این فرد خیلی سخت تر از دو دسته قبلی است. 

در دسته اول که ویرایشگر عکس بود، ممکن است آن فرد هیچوقت یک طراحی گرافیکی انجام ندهد و در دسته دوم ممکن است طراح گرافیک هیچوقت وارد ادیت عکس های استودیویی یا پرتره نشود اما در این دسته سوم تمام کارهایی که دو دسته قبل انجام میدهند را باید انجام دهد.

حقوق ویرایشگر عکس
و طراح گرافیک.

خبر خوب این است که میزان درآمد هر دسته از افراد گفته شده میتواند خیلی زیاد باشد و خبر بد اینکه هر کدام میتواند خیلی کم باشد. 

عوامل متعددی روی دستمزد این افراد تاثیر میگذارد که برخی را میتوان تغییر داد و برای تغییر، داشتن توانایی و مهارت در این زمینه خیلی مهم است. یعنی باید کاملا آماده کار برای مشتری و در این کسب و کار شده باشد. 

وقتیکه وارد این کسب و کار میشوید باید تصمیم بگیرید که آیا برای تیم ها کار میکنید و یا بصورت شخصی (فریلنسر). هر کدام مزیت ها و بدی های خود را دارند.

مهمترین چیزی که میتواند حقوق شما را تحت تاثیر قرار دهد، میزان مهارت و توانایی تان در انجام درخواست های مشتریان است. همزمان با مهارت ها، تجربیات شما نیز روی افزایش درآمدتان تاثیر خواهند گذاشت.

پیشنهاد
قبل از اینکه وارد کسب و کار شده و از کسی پول بگیرید و متعهد شوید، تا میتوانید آموزش ببینید و مهارت و تجربه بدست بیاورید و اعتماد به نفس واقعی داشته باشید. برای یادگیری ها روی این لینک بزنید.

تحصیلات دانشگاهی یا تجربی.

در دانشگاه ها و مراکز فنی و حرفه ایه ایران، معمولا خبری از افزایش توانایی برای کسب درآمد بیشتر در این زمینه ها نیست. همیشه یادگرفتن بیشتر خوب است اما نه به قیمتی که 4 سال از زندگی سپری شود ولی چیز خاصی بدست نیامده باشد. هنرهای مورد بحث، آموزش مهارتی و کسب تجربه را لازم دارند.

تحصیلات دانشگاهی خارج ایران.

خارج از ایران نسبت به داخل ایران وضعیت بهتری دارد چون محتوای آموزشی دانشگاهی آنجا بسیار مطلوب تر است. اگر خارج کشور هستید رشته های زیر را میتوانید انتخاب کنید :

  • B.Sc. (Bachelor of Science) in Photography

  • B.Sc. in Photoshop

  • B.Sc. in Multimedia

  • B.Sc. in Animation

  • B.Sc. in Graphic Design

  • BFA (Bachelor of Fine Arts) in Photography

  • BA (Bachelor of Arts) in Visual Communication

  • BA in Fine Arts

  • M.Sc. (Master of Science) in Photography

  • M.Sc. in Graphic Design

  • MFA (Master of Fine Arts) in Photography

  • MA (Master of Arts) in Fine Arts