اگر میخواهید بدانید کدام کارت گرافیک برای پریمیر پرو بهتر یا مناسبتر است و کدام مدل را باید بخریدو کدام برند یا مارک گزینه مناسبی است، این راهنما برای شماست.
کارت گرافیک مناسب پریمیر پرو چیست.
کارت گرافیکی برای پریمیر پرو مناسب است که بتواند کارهایی مانند رندر داخل تایم لاین و رندر زمان خروجی گرفتن را خیلی سریع انجام دهد و باعث کم شدن اتلاف وقت شود.
هر کارت گرافیکی نمیتواند برای پریمیر پرو خوب باشد چون بسیاری از آنها برای بازی و کارهای غیر پریمیر پرو ساخته شده اند.
شاید در گذشته کارت گرافیک فقط برای بازی استفاده بیشتری داشت اما اکنون نرم افزار پریمیر پرو نیز به آن نیاز دارد تا افکت ها را روان تر نمایش دهد و در زمان رندر و خروجی سرعت بیشتری داشته باشد اما نکته اینجاست که کدام برند، کدام مدل، کدام مشخصات در کارت گرافیک برای پریمیر پرو بهتر است.
دلایل خرید کارتگرافیک مختص
به پریمیر پرو و بررسی فنی.
پریمیر پرو یک نرم افزار حرفه ای است پس قطعاتی حرفه ای هم نیاز دارد تا بتواند در حین ادیت ویدیوها تصاویر را روان نمایش دهد. در همین ابتدا برای اینکه بدانید چرا باید یک کارتگرافیک قوی را برای این نرم افزار انتخاب کنید، ویدیو زیر به شما کمک خواهد کرد.
آزمایش بررسی تاثیر کارت گرافیک در ادیت پریمیر پرو و سرعت رندر
در ادامه توضیحات ویدیو، دلایل زیر نیز باید مدنظر گرفته شوند:
- بسیاری ویدیو افکت های استاندارد پریمیر پرو رندر لازم دارند.
- پلاگین های زیادی وجود دارند که رندر لازم دارند.
- برای نمایش ریل تایم ویدیوها نیاز به دیکدینگ و انکودینگ ویدیوها لازم است.
- در زمان گرفتن خروجی نهایی، همزمان 3 عملیات رندر، دیکدینگ و انکودینگ انجام میشود.
- برای استفاده همزمان چند مانیتور به کارت گرافیک خوب نیاز است.
- برخی ترنزیشن ها به رندر نیاز دارند.
- هر چقدر که اندازه ویدیوها بزرگتر میشود به کارت گرافیک قویتر نیاز است.
- برای نمایش روان تغییرات در تایم لاین کارت گرافیک موثر است.
- افکت های شتاب دهنده برای استفاده از شتاب گرافیکی نیاز به کارت گرافیک دارند.
آشنایی با مشخصات یک کارتگرافیک
مناسب برای پریمیرپرو.
ویدیو زیر برخی قابلیت هایی که یک کارت گرافیک باید داشته باشد و تدوینگر در حین کار با پریمیر پرو به آنها نیاز خواهد داشت را به شما توضیح میدهد.
در زمان تولید ویدیو بالا، مدل RTX در NVIDIA ساخته نشده بود. در ادامه با RTX هم آشنا میشوید.
چه کارت گرافیکی برای تدوین فیلم و رندر بخرم
بیت رنگ
برای آشنایی با بیت BIT در رنگ روی این لینک بزنید.
کدام مارک با برند کارت گرافیک
باید خریداری شود.
این قطعه که در تمام سیستم های کامپیوتری وجود دارد دارای انواعی است که در صورت جدید بودن، همه آنها برای پریمیر پرو مناسب هستند اما برخی از آنها نمیتواند افکت ها و تغییرات را با سرعت مناسب نمایش دهد و در انجام دستورات رندر سرعت پایینتی دارد.
در حالت کلی سه شرکت اصلی کارت گرافیک میسازند که ما بقی برندها از همان سه شرکت، به نام خودشان کارت گرافیک تولید میکنند. این سه شرکت اصلی عبارتند از :
- انویدیا NVIDIA.
در میان تمام مدلهای کارت گرافیک این شرکت دو نوع به نامهای GTX - RTX برای پریمیر پرو مناسب هستند و بین این دو تا RTX بهترین است. البته این دو مدل تا این لحظه یعنی نسخه 2023 پریمیر پرو مناسب هستند اما ممکن است در نسخه 2024 و به بعد پریمیر پرو مدل های بعدی آنها که در لینک زیر وجود دارد مناسب باشند.
مدلهای مورد تایید برای جدیدترین نسخه نرم افزار پریمیر پرو در این لینک هستند. - ای ام دی رادئون AMD RADEON.
در میان کارتهای گرافیکی این شرکت از مدل RX 6500 به بعد و W6400 قابل قبول هستند. البته این دو مدل تا این لحظه یعنی نسخه 2023 پریمیر پرو مناسب هستند اما ممکن است در نسخه 2024 و به بعد پریمیر پرو مدل های بعدی آنها که در لینک زیر وجود دارد مناسب باشند.
مدل های مورد تایید برای جدیدترین نسخه پریمیر پرو در این لینک هستند. - اینتل INTEL.
کارت گرافیک های این شرکت معمولا برای کارهای معمولی در هر کیس و لپتاپ مورد استفاده قرار میگیرند. میتوانید با این کارت گرافیک کار کنید اما در رندر و ریل تایم با کندی های زیادی روبرو میشوید. - اپل Apple
لپتاپ ها و کیس هایی که شرکت اپل میسازد دارای کارت گرافیکی هستند که مخصوص به خود این شرکت است. یعنی هیچکدام یک از برندهای گفته شده قبل نیستند. این کارت گرافیک ها هم نام سی پی یو آنها یعنی چیزهایی مشابه M1 - M2 هستند. در زمان خرید کامپیوترهای شرکت اپل، تعداد هسته این کارت گرافیک خیلی قوی تر است و هر چقدر هسته ها بیشتر باشد بهتر هستند.
برای اینکه بدانید در نسخه های جدید پریمیر پرو کدامیک از مدل های کارت گرافیک بالا سازگار هستند در لینک بعدی به قسمت SUPPORTED GPUs مراجعه کنید. روی این لینک بزنید.
نیاز به نمایش رنگ و بیت بیشتر
در پریمیر پرو.
خوب است که بدانید، نمایش دقیق رنگ و زیبایی رنگ ها در پروژه های ویدیویی که با این نرم افزار ساخته میشوند خیلی مهم است. خوشبخاته کارتهای گرافیکی که معرفی کرده ایم همه در نمایش رنگ ها خیلی خوب هستند.
موضوعی بنام بیت BIT در کارتهای گرافیکی وجود دارد که 90 درصد کارتهای گرافیکی دارای نمایش 8 بیت رنگ هستند که خیلی خوب است اما برخی کارتهای دیگر میتوانند 10 بیت و در آینده بیت های بیشتر را نشان دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیت رنگ، روی این لینک بزنید.
شما برای 99 درصد پروژه هایی که با این نرم افزار میسازید نیاز به بیشتر از 8 بیت رنگ ندارید. برای سینمای ایران، موزیک ویدیو، شبکه های اجتماعی، فیلم های آموزشی و ... فقط ممکن است روزی برای فیلمهای سینمایی خارج کشور نیاز شود.
مانی سافت برخی افراد را کالوریست مینمامد. کسانی که در زمینه درجه بندی رنگ مهارت های خاصی را با پکیجهای آموزشی بدست آورده اند. حقیقت این است که شما باید هنر کالوریست را یاد بگیرید اما شاید تا مدت ها نیازی به کارت گرافیک با قابلیت نمایش 10 بیت رنگ نداشته باشید. اگر میخواهید بدانید کالوریست دقیقا چه کسی است روی این لینک بزنید.
99 درصد مانیتورهایی که با آنها ادیت ویدیو انجام میشود نمیتوانند بیشتر از 8 بیت رنگ را نشان دهند پس اگر یک روز کارت گرافیک با قدرت نمایش 10 بیت رنگ خریداری کردید، مانیتور هم حتما باید بتواند 10 بیت رنگ را نشان دهد، در غیر اینصورت 10 بیت رنگ در کارت گرافیک به درد نمیخورد.
حافظه اختصاصی VRAM کارت گرافیک.
بجز حافظه ای که بنام Ram بر روی خود سیستم وجود دارد، کارت گرافیک نیز یک حافظه مخصوص به خود دارد.
کارت گرافیک شرکت های NVIDIA - AMD - APPLE دارای حافظه های اختصاصی هستند تا از حافظه یا RAM کامپیوتر استفاده نکنند. یکی از تاثیرات اصلی این حافظه در کار با پریمیر پرو، توانایی بیشتر در نمایش ویدیوهای با اندازه های بزرگتر مانند 4K - 6K - 8K و بزرگتر است.
وقتیکه پروژه ها سنگین و پیچیده میشوند و میخواهید افکت ها و مخصوصا دستکاری رنگ را در پنجره پروگرم با رزولوشن FULL مشاهده کنید، حافظه کارت گرافیک که بیشتر باشد کمک زیادی خواهد کرد.
مطابق جدول زیر در زمان خرید کارت گرافیک برای این نرم افزار، تصمیم بگیرید که بزرگترین طول و عرض ویدیوهایی که قرار است ویرایش شوند کدام است؟ هر چقدر طول و عرض ویدیوها بزرگتر باشد حافظه کارت گرافیک نیز باید بیشتر باشد. مثلا اگر فول اچ دی تدوین میشود بهتر است حافظه کارت گرافیک حداقل 4 گیگابایت باشد.
اندازه ویدیوها | حداقل حافظه مورد نیاز به گیگابایت |
---|---|
SD | 1 |
HD | 1 |
2K | 3 |
4K | 4 |
5K | 6 |
هشدار.
فقط زیاد بودن حافظه کارت گرافیک اصلا مهم نیست. در محصولات AMD RADEON مدلهایی بنام RX640 - RX650 و شبیه اینها وجود دارد که حافظه 8 گیگابایت دارند. اینها مناسب پریمیر پرو نبوده و برای بازی ها ساخته شده اند. با نکاتی که بالاتر گفته شده و لینک هایی که گذاشته شده، توجه ویژه داشته باشید.
تاثیر تعداد هسته CUDA و پهنای باند.
در کارتهای گرافیکی، مشابه هسته های CPU ها، هسته هایی وجود دارد که به آنها هسته کودا CUDA گفته میشود. تعداد هسته ها هرچقدر بیشتر باشد سرعت ریل تایم، رندر و خروجی گرفتن بیشتر است. اگر توان مالی بیشتر دارید کارت گرافیک قوی تر را بخرید.
به تصویر زیر و ستون CUDA Cores توجه کنید:
به ستون Memory Bandwidth هم توجه کنید. این مقدار که بر اساس GBps یا گیگابیت بر ثانیه میباشد، مانند یک اتوبان است. هر چقدر عدد بیشتر باشد یعنی همان حافظه VRAM بیشتر است پس عرض اتوبان بیشتر خواهد بود و خودروهای بیشتری کنار هم میتوانند حرکت کنند. این پهنای باند موجب میشود تا بصورت همزمان اطلاعات گرافیکی خیلی بیشتری در کارت گرافیک پردازش شوند و سرعت بیشتر خواهد شد.
نحوه مقایسه کارت های گرافیکی.
بدون شک برای تمام تدوینگران پریمیر پرو زمانی رخ خواهد داد که بخواهند بین چند کارت گرافیک مقایسه ای انجام داده و انتخاب بهتری داشته باشند.
برای شروع مقایسه روی https://gpu.userbenchmark.com/ کلیک کنید. در لیست ستون Avg.bench معیار انتخاب میباشد. با یکبار کلیک روی آن به ترتیب قوی ترین تا ضعیفترین را لیست خواهد نمود. برای بررسی کارت گرافیک فعلی که روی سیستم دارید، روی کلید Free Download کلیک نموده نرم افزار رایگان بنچمارک گرفتن را دانلود و آزمایش را شروع کنید٬ در نهایت یک امتیاز به شما نمایش خواهد داد. البته این آزمایش بیشتر از نظر بازی ها ملاک قرار داده میشود و برای پریمیر پرو نیست.
تاثیر کارت گرافیک در سرعت
مدیا انکودر Media Encoder.
قدرت اصلی کارت گرافیک دقیقا زمانی استفاده میشود که پروژه پریمیر پرو توسط ادوبی مدیا انکودر خروجی گرفته میشود. در حین خروجی گرفتن، عملیاتی مانند رندر ، انکدیک و دیکودنگ انجام میشود. برای آشنایی بیشتر با موضوع رندر روی این لینک بزنید.
استفاده همزمان از چند کارتگرافیک
در پریمیر پرو.
به واسطه تکنولوژی های ( SLI / Crossfire ) میتوان بصورت همزمان از چند کارت گرافیک استفاده نمود.
پریمیر پرو برای نمایش دادن تایم لاین از یک کارت گرافیک استفاده میکند اما اگر قابلیت crossfire اجرا شود که دو کارت گرافیک شبیه یک کارت گرافیک شوند، در زمانهای رندر In and out و خروجی گرفتن از هر دو کارت آنها استفاده خواهد نمود.منبع
برخی مدل های کارت های گرافیکی دارای قابلیت نمایش 10 بیت رنگ هستند. این قابلیت به این معنا میباشد که تعداد رنگ های خیلی بیشتری را به سمت مانیتور ارسال خواهد نمود. این قابلیت روی قیمت کارت گرافیک تاثیر خواهد گذاشت. زمانی این قابلیت را مدنظر بگیرید که ویدیوهایی در حال تدوین با 10 بیت ضبط شده باشند و همچنین مانیتور سیستم نیز بتواند 10 بیت رنگ را نمایش دهد. در غیر اینصورت نیازی به این قابلیت نخواهد بود.
نکات کلیدی قابل ملاحظه در خرید
کارت گرافیک برای پریمیر پرو.
- لپتاپ یا کیسی را انتخاب کنید که کارت گرافیک آن حتما یکی از گزینه های NVIDIA و AMD گفته شده در بالا باشد.
- کارت های گرافیکی بنام GT و MX را انتخاب نکنید.
- کارت گرافیک با حافظه 4 گیگابایت با توجه به مدلها و برندهای گفته شده، برای ادیت پروژه های تا 2K یعنی بزرگتر از فول اچ دی مناسب است.
- کارتهای گرافیک با 8 بیت رنگ برای تمام پروژه های پریمیر پرو مناسب هستند.
- خیلی به ظاهر کارت های گرافیکی توجه نکرده و پول بیشتر بابت زیبایی آنها هزینه نکنید.
- اختلاف قیمت های زیادی بین کارتهای گرافیکی برندها مشاهده میشود. مثلا یک کارت گرافیک GTX 3050 با 8 گیگابایت حافظه در برند ASUS خیلی گرانتر از دقیقا همین مشخصات از برند GIGABYTE است. این اختلاف معمولا بخاطر زیبایی و نام ASUS است. شما ارزانترین را بخرید.
- اگر ویدیوهایی به اندازه فول اچ دی را ادیت میکنید حتما باید حافظه اصلی خود کارت گرافیک 4 گیگابایت باشد. هر چقدر بالاتر، بهتر.
- در اوایل کار تمام تدوین خود را با یک مانیتور انجام میدهید اما به مرور زمان احتمالا نیاز خواهید داشت که از 2 مانیتور کمک بگیرید. کارت گرافیک ها معمولا چند پورت دارند که شاید تا 4 مانیتور هم بتوان به آنها متصل نمود. در زمان خرید کارت گرافیک، دقت کنید که مانیتورهایی هم که میخواهید بخرید به آن وصل شوند. مثلا پورت HDMI گزینه خوبی است که هم کارت گرافیک دارد و هم اغلب مانیتورها. برخی کارتهای گرافیک فقط یک HDMI دارند و ما بقی پورت های آن DISPLAY PORT هستند. مانیتور آینده شما باید این پورت را داشته باشد مگر اینکه زمان خرید دنبال کارت گرافیکی باشید 2 پورت HDMI داشته باشد.
- بعد از خریدن لپتاپ یا کیس، همیشه درایور کارت گرافیک را آپدیت کنید در غیراینصورت کارایی آن کم میشود. برای یادگیری انجام اینکار روی این لینک بزنید.