موضوع این صفحه : آشنایی کامل با ترانزیشن یا ترنزیشن در تدوین فیلم و تاثیر استفاده از آن در تولید فیلم و کلیپ.
در این راهنما قصد دارم یکبار به صورت کامل شناخت مفصلی از کلمه های ترنزیشن، ترانزیشن، ترنسیشن، ترانسیشن یا Transition در تولید فیلم و ویرایش ویدیو به شما ارائه کنم. این مقاله توسط مانی سافت گردآوری شده است.
به دلیل اینکه کاربران این صفحه را راحت تر پیدا کنند ما از سه کلمه ترنزیشن، ترانزیشن، Transition استفاده نمودیم که یکی از آنها در زبان فارسی درست است اما چون در فضای مجازی از آن یکی دیگر نیز استفاده شده ما نیز مورد استفاده قرار دادیم.
شناخت لفظ اصلی.
کلمه اصلی انگلیسی Transition و در فارسی لفظ صحیح آن ترنزیشن است اما افرادی به آن ترنسیشن و ترانزیشن و ترانسیشن نیز می گویند.
منظور از ترنزیشن در ویدیو چیست.
ترنزیشن یک نوع افکت و همچنین می توانید یک تکنیک باشد که در زمان تولید فیلم و ویرایش ویدیو در مرحله پست پروداکشن اجرا می گردد و وظیفه اصلی آن متصل نمودن نماها و صحنه ها و در نهایت انتقال آنها به یکدیگر است.
در فیلم سازی، یک ویرایشگر ویدیو وقتی میخواهد از یک نما به نمای دیگر برود از آن استفاده می کند. وقتی که یک برش یا کات میان دو ویدیو یا مدیا وجود دارد، این فاصله را می توانیم ترنزیشن بگذاریم. به ویدیو زیر توجه کنید، تعدادی نما چیده شده که فقط کنار هم هستند و بین آنها یک برش نیز وجود دارد، در نرم افزار ویرایش ویدیو، میان آنها ترنزیشن را قرار میدهیم.
نحوه گذاشتن ترنزیشن روی کات ویدیو در تایم لاین پریمیر پرو
یک مثال از اجرای ترنزیشن.
فرض کنید با موبایل یا دوربین خود چند تکه فیلم و عکس گرفته اید حال میخواهید با یک موزیک، آنها را توسط نرم افزارهای ویرایش ویدیو، به ویدیو کلیپ تبدیل کنید، این قطعات را پشت سر هم قرار میدهید. بین هر ویدیو کلیپ یک بریدگی که به آن برش می گوییم قرار دارد. ترنزیشن باید آنجا قرار بگیرید. اگر ترنزیشن نباشد تصاویر ما پرش خواهند داشت، البته این پرش همیشه بد نیست و خودش یک تکنیک انتقال احساس نیز می باشد. حال ممکن است بخواهیم بجای پرش یا کات، یک جذابیت ایجاد کنیم و یا یک معنا به ویدیو بدهیم، از ترانزیشن استفاده میکنیم.
انواع مدل های ترنزیشن.
در صنعت تولید ویدیو و تلویزیون مدل های متعددی از ترنزیشن داریم اما برخی از آنها بسیار پرکاربرد و توسط اغلب ویرایشگران ویدیو استفاده می شوند.
فید این و فید اوت Fade in / Fade Out.
کلمه Fade که معادل فارسی محو شدن می باشد در زبان عامیانه ویرایشگران ویدیو و تولید کنندکان فیلم فید نامیده می شود. یکی از پرکاربرد ترین ترنزیشن هایی است که تمام حرفه ای ها و مبتدی ها از آن استفاده خواهند نمود و چیزی نیست که بخواهد قدیمی شود.
قبل از ادامه توضیحات ویدیو زیر را مشاهده کنید تا مفهوم فید یا محو شوندگی را بهتر متوجه شوید :
ترنزیشن یا ترانزیشن در پریمیر پرو چیست - آموزش نحوه استفاده
با چند ترنزیشن پرکاربرد آشنا شوید :
- سیاه Deep to black
- سفید Deep to white
- دیزالو Dissolve یا حل شونده
- وایپ Wipe یا پاک کننده
- شلاقی Whip pan
- زوم Zoom
- فید رنگی Fade Color
1. ترنزیشن فید یا محو شونده سیاه.
فرض کنید ویدیو تازه میخواهد شروع شود، در اغلب پروژه ها، تصویر اولیه سیاه است و به صورت محو شونده، تصویر از سیاهی کم کم به سمت روشنایی و تصویر اصلی فیلم حرکت می کند. همین اتفاق در انتهای بسیاری ویدیوها و فیلم ها نیز رخ میدهد، در حال مشاهده هستید تصویر اصلی آرام آرام محو شده و سیاه می شود. به این حالت فید به سیاه یا Deep to balck گفته می شود. این نوع فید یکی از افکت ها و تکنیک های دراماتیک در تولید فیلم است.
نمونه ای از ترنزیشن سیاه توسط مانی سافت
2. ترنزیشن فید یا محو شونده سفید.
در طرف دیگر ترنزیشن های پرکاربرد، ترنزیشن محو شونده سفید را داریم. دقیقا به جای سیاهی در مثال قبل، سفید را در نظر بگیرید با این تفاوت که در این ترنزیشن نور سفید زیاد خواهیم داشت که در بسیاری شرایط برای شبیه سازی لحظات رویایی مثبت و انرژی بخش مورد استفاده قرار می گیرد.
نمونه اجرای ترنزیشن سفیدی خالص با نرم افزار پریمیر پرو
3. ترنزیشن دیزالو Dissolve حل شونده.
این نوع به نام حل شونده معروف است. به این صورت که بر اساس فرمول های محاسباتی پیش فرض، فریم های دو تصویر در روشنایی و تاریکی ها با هم به نوعی همپوشانی اجرا می نمایند (همدیگر را می پوشانند). جالب است بدانید معمولا برای زمانی که بخواهیم دو صحنه را با هم مرتبط کنیم از این ترنزیشن استفاده خواهیم نمود (زیبایی شناسی فیلم). همچنین ممکن است بخواهیم گذشت زمان و انتقال از یک مکان به مکان دیگر را نیز بیان کنیم کاربرد دارد. وقتی که از این ترنزیشن استفاده می کنیم میتوانیم گذشت ماه ها و سال ها و ساعت ها را در مدت زمان یک چشم بهم زدن، به هم نزدیک کنیم که انگار آن مدت زمان گذشته است. این ترنزیشن در سالهای قدیم حین ویرایش ویدیو های هالیوودی کاربرد فراوانی داشت و امروزه کمتر استفاده می شود اما به این معنی نیست که نباید استفاده شود.
نمونه ای از ترنزیشن دیزالو توسط مانی سافت
4. وایپ Wipe.
این ترنزیشن به معنای پاک کننده است. معمولا زمانی استفاده می شود که میخواهیم دو نمای مرتبط که ممکن است معکوس همدیگر از زوایای متفاوت باشند مورد استفاده قرار می گیرد. در فیلم سازی معمولا زمانی استفاده می شود که داستان فیلم در حال گفته شدن است و پس از آن نمایی از پروژه به نمایش گذاشته می شود. زمان دیگر میتواند برای داستانی باشد که در مکان های مختلف اتفاق افتاده است و همچنین در صحنه های زد و خورد و اکشن یا درگیری نیز مورد مصرف دارد.
نمونه ای از ترنزیشن وایپ توسط مانی سافت
اختلاف وایپ و حل شونده.
ترنزیشن دیزالو اغلب وقتی در انتهای کار گذاشته می شود به معنای خاتمه یافتن فیلم است، در زمانهایی که نمی خواهیم احساس اتمام را به نمایش بگذاریم از ترنزیشن وایپ استفاده می کنند تا اینگونه نشان داده شود که موضوع خاتمه نیافته.
5. شلاقی Whip pan.
این ترنزیشن معمولا زمانی استفاده می شوند که دوربین یک حرکت سریع افقی یا پن Pan سریع را انجام می دهد. ترنزیشن شلاقی whip pan شبیه به wipe است اما مقداری سریع تر. از این نوع ترنزیشن معمولا برای رفتن از یک نما به دیگری انجام نمی شود و بیشتر برای رفتن از زوایه های مختلف یک دوربین استفاده می شود. فرض کنید دوربین را افقی به سمت راست تا لحظه ی فوکس روی سوژه نهایی می چرخانید، در این بین زمانی صرف می شود که دوربین به سوژه برسد، برای سریع تر شدن حرکت دوربین از ترنزیشن شلاقی استفاده می شود.
نمونه ترنزیشن هیپ پن یا شلاقی
6. ترنزیشن زوم Zoom.
چیزی شبیه به هیپ پن یا ترنزیشن شلاقی اما اینبار به حالت بزرگ نمایی. در تولید ویدیو های کمدی ، معرفی ، تبلیغاتی ، بسیار پرکاربرد و موثر است و انرژی خوبی به مخاطب منتقل خواهد نمود.
نمونه ترنزیشن زوم Zoom
7. ترنزیشن فید رنگی Fade Color.
یکی دیگر از مدل های پرکاربرد ترنزیشن، فید های رنگی است. ترنزیشن سیاه را به یاد دارید ؟ فقط سیاه بود و سفید هم فقط سفید. فید رنگی می تواند هر نوع رنگی مثل قرمز ، آبی ، زرد نیز باشد. اینکه از چه نوع رنگی استفاده می کنید بستگی به داستان و موضوع ویدیو شما دارد. در اغلب نرم افزارهای ویرایش ویدیو امکان اجرای آن وجود دارد. در واقع ترنزیشن فبد رنگی ترکیبی از یک لایه تک رنگ مانند کالورمت Color matte و ترنزیشن دیزالو است. ترنزیشن دیزالو روی هر چیزی قرار بگیرد تاثیر مستقیم روی شفافیت آن لایه و ادغامش با لایه های زیرین خواهد گذاشت.
نمونه ای از ترنزیشن رنگی در ویرایش ویدیو
نکاتی از اجرای ترنزیشن
برای تاثیر بهتر.
شاید از ترنزیشن هایی که معرفی شد نکاتی را می دانستید اما هر چه که جلوتر بروید با نکات جدید و مفیدی روبرو خواهید شد. برای تاثیرگذاری بهتر ترنزیشن هایی که قرار می دهید بجز اینکه یاد میگیرید چگونه آنها را قرار دهید باید نکات دیگری را نیز در نظر داشته باشید که در پایین به آنها اشاره می نماییم :
- مانند یک آماتور یا ویرایشگر ویدیو تازه کار برای هر کات یک ترنزیشن متفاوت نگذارید، سعی کنید در یک رشته ی زمانی ترنزیشن های شما یکدست باشند
- اغلب حرفه ای ها فقط برای زمانی که میخواهند داستانی را تعریف کنند از ترنزیشن استفاده می کنند. با دنیایی از ترنزیشن ها که در پایین تر به شما معرفی خواهم نمود روبرو خواهید شد، سعی کنید هر چه که دم دستتان آمد روی برش ها قرار ندهید. ترنزیشن باید با داستان و هدف شما هماهنگ باشد.
- معنای ترنزیشن ها را در خاطر بسپارید. اگر چه می توانیم ترنزیشن های خیره کننده و سرگرم کننده ای را قرار دهیم اما همین افکت های ساده می توانند در انتقال احساس موثر باشند. مثلا ترنزیشن سیاه معنای تمام کننده دارد. استفاده از ترنزیشن سیاه میان دو صحنه که پشت سر هم و در یک مکان فیزیکی را نمایش می دهند معنای عجیبی خواهد داشت. ترنزیشن ها بی دلیل ساخته نشده اند مخصوصا آنها که درون هر نرم افزار به صورت پیش فرض وجود دارند.
استفاده بیش از حد ترنزیشن ها نشان آماتور بودن یک ویرایشگر ویدیو می باشد. به طور کلی هر گونه زیاده روی در استفاده از ترنزیشن که موجب انحراف ذهن مخاطب ویدیو شود غیر حرفه ای است چون مخاطب از داستان ویدیو یا فیلم دور خواهد شد. برعکس، اگر استفاده از ترنزیشن صحیح باشد یک پیوستگی خوب به ادامه جریان داستان کمک بزرگی خواهد نمود.
چگونه یک ترنزیشن بسازیم.
احتمالا به این فکر افتاده اید که این ترنزیشن ها چطور ساخته می شوند؟ در سالهای گذشته هزاران ترنزیشن را تجربه نمودیم که هر کدام حالتی مانند زیبایی، قابلیت انتقال، تاثیر متفاوت را به نمایش می گذاشت. برخی ترنزیشن ها نصب می شوند برخی دیگر را از دوستان و سایت های دیگر تهیه میکنید که هر روش مزیت و بدی های خود را دارد. در میان این ترنزیشن ها برخی هستند که توسط افراد خلاق ساخته شده اند و جالب اینکه فقط با دستورات درون نرم افزار و بدون کمک گرفتن از فایلهای جانبی یا وارد شده به برنامه! همین نکته ذهن ما را فعال نمود که ما هم می توانیم ، شما هم می توانید.
برای ساختن ترنزیشن سفارشی و اختصاصی، چند موضوع مهم را باید بدانید :
- نرم افزار ویرایش ویدیو را از پایه مانند هنرجو های مانی سافت بشناسید.
- ایده پرداز باشید.
- خلاقیت را از دست ندهید.
- هنر خود را دائما آپدیت کنید.
زمان لازم است و تلاش. ساختن ترنزیشن سفارشی در هر نرم افزاری امکان پذیر است. برای اینکه خلاقیت شما بیدار شود ما نحوه ساخت یک ترنزیشن جذاب و مهم را در ویدیو زیر به شما می آموزیم. یادتان باشد مهم نیست در کدام نرم افزار ویرایش ویدیو انجام می دهید. به طور مثال پریمیر پرو را انتخاب نمودیم اما کم کم آموزشهای کاملی در سایر نرم افزارها نیز اجرا خواهیم نمود.
بهتر نیست به جای دانلود ترنزیشن، یاد بگیری برای پریمیر پرو بسازی؟
چه تفاوتی میان ویدیو افکت و
ترنزیشن وجود دارد.
یک از اصلی ترین تفاوت های این دو با یکدیگر این است که ویدیو افکت دقیقا بر روی راش و فوتیج قرار می گیرد اما ترنزیشن میان، ابتدا و انتهای آنها. ویدیو افکت می تواند به تعداد فراوانی روی هر ویدیو اعمال شود. پس ویدیو افکت منحصر به هر فوتیج است. میان دو فوتیج تنها می توانیم یک ترنزیشن قرار دهیم اما بر روی یک فوتیج می توانیم صدها ویدیو افکت بگذاریم. همانطور که تا اینجا یاد گرفتید ترنزیشن صحبت از انتقال تصویر است اما ویدیو افکت اعمال بر همان فریم های مورد نمایش.
ترنزیشن سکانسی یا تجملی چیست.
دنیای ترنزیشن ها خیلی بزرگ است. روز به روز به تعداد و نوع آنها افزوده می شود.
نرم افزار های ویرایش ویدیو همراه با خود ترنزیشن های استاندارد و پر کاربردی دارند اما در کنار آنها برای برخی پروژه ها و ایجاد جذابیت نیاز به ترنزیشن های دیگری هم داریم. این ترنزیشن ها بیشتر در پروژه های کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند. هدفشان این است که نظر بیننده را جلب کنند، بعنوان ایجاد سرگرمی در حین نمایش البته نه همه ی پروژه ها، کاربرد دارند. هیجان را در مخاطب تحریک مینمایند.
در زیر با یکی از حرفه ای ترین ترنزیشن های سکانسی آشنا میشوید.
معرفی پکیج آموزش ترنزیشن های سکانسی در پریمیر پرو - هندی سیملس Handy Seamless
موضوع ترنزیشن های تجملی مانند دنیای مد و لباس است. چیزی که امروز جذاب است شاید سال دیگر نباشد، پس همه زمینه ها در تلاش هستند که دنیای خود را تغییر دهند.
نکته ای که همیشه باید در نظر بگیرید این است، ترنزیشن های اصلی کمک کننده به درک بهتر داستان ویدیو و فیلم هستند و ترنزیشن های تجملی بیشتر نقش سرگرمی را دارند پس در زمان استفاده از این ترنزیشن ها مواظب باشید که مخاطب را از داستان ویدیو یا فیلم منحرف نکنید.
بخشی از این ترنزیشن های فانتزی یا تجملی با نام کندی و هندی بوجود آمدند. افرادی خلاق با بررسی های فراوان، تلاش زیاد، موفق به ترکیب و ساخت انواع آنها شده اند. امروزه برای هر نرم افزار حرفه ای مانند پریمیر پرو ، فاینال کات ، داوینچی ، تعداد بی شماری ترنزیشن تولید شده است. پایین تر با نحوه دانلود آنها آشنا خواهید شد.
ترنزیشن ایمپکت.
یکی از تیم هایی که روی ترنزیشن به صورت خیلی هوشمند و خلاقانه کار میکند شرکت فیلم ایمپکت است. ترنزیشن های این شرکت نه تنها فقط برای ویدیو بلکه برای موشن گرافیک و خلاقیت های حرکتی نیز خیلی پرکاربرد هستند. در زیر با این ترنزیشن آشنا خواهید شد.
معرفی پکیج آموزش پلاگین ترنزیشن حرفه ای فیلم ایمپکت در پریمیر پرو
ترنزیشن را ساده نگه دارید.
انتخاب ترنزیشن همیشه باید از تاثیری که داستان شما قرار است روی مخاطب بگذارد الهام گرفته شود. به عنوان مثال ، یک انتقال ممکن است نشانگر تغییر مکان ، یا تغییر در سرعت عمل باشد ، یا به سادگی گذشت زمان باشد. اگر دلیل خاصی برای استفاده از انتقال وجود ندارد ، بیشتر اوقات ، فقط آن را ساده نگه دارید و از برش استفاده کنید.
ترنزیشن ها در کجا قرار می گیرند.
اغلب افراد تصور می کنند که فقط می توانیم ترنزیشن را روی کات دقیقا در میان دو فوتیج قرار دهیم البته که درست است اما در بخش های دیگری نیز می توانیم از آن استفاده کنیم.
ترنزیشن ابتدای تصویر.
- میتوانیم تصویر را به جای اینکه یکباره نمایش داده شود آرام آرام و تدریجی ظاهر کنیم
- برای شروع، اغلب از ترنزیشن سیاه و دیزالو استفاده می شود.
- برای شروع تیتراژ شروع یک پروژه کاربرد دارد
ترنزیشن انتهای تصویر.
اغلب برای خاتمه دادن تدریجی نمایش به کار برده میشود که باید با صدای انتهایی نیز همخوانی داشته باشد. در انتهای فیلم های سینمایی اغلب دیده اید که تصویر آرام آرام به سیاهی میرود، همان ترنزیشن است که پس از آن تیتراژ پایانی (اسامی تولیدکنندگان، بازیگران و...) نمایش داده میشود.
نمیتوانیم هر نوع ترنزیشن با هر حالتی را در هر محلی استفاده کنیم. اینها اصول تدوین هستند. افراد بسیاری را دیده ایم که فقط به دنبال زیبایی ترنزیشن هستند و با نصب نمودن پلاگینهایی مانند یونیورس یا نیوبلو البته که زیبا هستند، اما بدون توجه به اهمیت و کاربرد آنها، در هر قسمتی از آنها استفاده میکنند.
محل قرارگیری ترنزیشن در پروژه ویدیویی
مدت زمان یک ترنزیشن چقدر باید باشد.
قراردادن ترنزیشن بر مبنای زمان یا تعداد فریم است. در اغلب نرم افزارهای ویرایش ویدیو، مدت زمان اجرای ترنزیشن 1 تا 3 ثانیه است، میتوان مدت زمان را افزایش و یا کاهش داد که این تغییرات به عوامل زیر بستگی دارد ؟
- موضوع پروژه
- احساسی که قرار است منتقل نماید
- نوع موزیک یا صدایی که با آن هماهنگ میشود
بطور مثال اگر پروژه ورزشی است که سرعت باید افزایش داده شود، اگر پروژه رمانتیک است باید با سرعت کمتری اجرا شود، اگر ویدیو گزارشی است که سرعت معمولی خواهد بود. سرعت اجرا روی یک تایتل یا عنوان میتواند خیلی آهسته تر از اجرای روی ویدیو باشد.
استاندارد زمان ترنزیشن.
همه چیز به موضوع پروژه و هدف از ارائه آن بستگی دارد. مدت زمان استاندارد برای قراردادن ترنزیشن معمولا 1 ثانیه است. برای تعیین نوع سنجش اجرای زمان ترنزیشن دو روش وجود دارد:
- بر اساس ثانیه یا زمان
- بر اساس تعداد فریم
اگر سکانس 24 فریم باشد پس باید عدد پیش فرض ترنزیشن را نیز روی 24 فریم بگذاریم تا دقیقا 1 ثانیه اعمال شود اگر هم تمایل داشتید معیار را ثانیه قرار داده و عدد 1 را وارد کنید. فرض کنیم میخواهیم مدت زمان 3 ثانیه باشد و واحد نیز فریم، پس 3 ثانیه را در عدد فریم سکانس که مثلا 24 میباشد ضرب نموده و حاصل 72 خواهد شد. پیشنهاد میکنم ویدیو زیر که شناختی از فریم به شما می دهد را مشاهده کنید.
{manivideo 29}
روش های تغییر مدت زمان ترنزیشن.
وقتی که یک ترنزیشن را اجرا می کنید به صورت از قبل تنظیم شده، به مدت زمان مثلا 3 ثانیه اجرا می شود، اما به این معنی نیست که ما مجبور هستیم آن را قبول کنیم پس باید راهی باشد که بتوانیم به صورت کاملا سفارشی مدت زمان را افزایش یا کاهش دهیم. در همه نرم افزارها بخشی بنام تنظیمات وجود دارد که توسط آن می توان مدت زمان پیش فرض را تغییر داد. در اینجا به صورت مثل نرم افزار پریمیر پرو را توضیح خواهیم داد.
- در تنظیمات اصلی نرم افزاری مانند پریمیر پرو، بخشی طراحی شده تا ویرایشگر ویدیو برای تغییر هر ترنزیشن مجبور نباشد کار تکراری انجام دهد چرا؟ فرض کنید یک پروژه رمانتیک را ویرایش مینمائید که هر ترنزیشن میبایست حدود 3 ثانیه اجرا شود. اگر تنظیمات اصلی را اجرا نکنیم، مجبور خواهیم شد هر ترنزیشن را به صورت دستی تغییر دهیم که خسته کننده خواهد شد، پس با این قابلیت تنظیم را روی سه ثانیه میگذاریم و هر ترنزیشن که پس از آن قرار دهیم 3 ثانیه ای خواهد بود. به همین صورت می توانیم مجدد باز گشته و زمان را تغییر دهیم.
- جایی که ترنزیشن قرار گرفته اگر زوم یا درشت نمایی کنید، ترنزیشن را میتوانید از چپ یا راست بگیرید و به هر میزان که لازم است تغییر دهید.
تغییر مدت زمان اجرای ترنزیشن در نرم افزار
نقش فریم در مدت زمان ترنزیشن.
ممکن است سوال داشته باشید که اگر همه تنظیمات با ثانیه انجام شدنی است پس فریم به چه کاری می آید؟ سوال کاملا منطقی است.
برخی تکنیک ها و نیازهای آینده، شما را به این سمت خواهند برد که مدت زمان هر ترنزیشن به یک سوم ثانیه کاهش یابد یعنی خیلی خیلی خیلی سریع اجرا شوند مثلا برای تکنیک فلاش یا برق نوری سفید. در این شرایط واحد را روی فریم گذاشته و اگر تعداد نرخ فریم سکانس، عدد 24 باشد، عدد 8 را وارد میکنید که سه برابر زمان ترنزیشن کمتر می شود پس سرعت اجرا بیشتر خواهد شد ( زمان اجرا کوتاه تر خواهد شد).
میدانم که ممکن است برخی موضوعات پیچیده باشد و طبیعی است چون این علوم دارای شاخ و برگ های فراوانی است ولی با یادگیری صحیح میتوان آنها را درک نمود.
آشنایی با انواع گروه های ترنزیشن.
تنوع بسیار فراوانی در ترنزیشن ها وجود دارد. هر نرم افزاری به صورت اولیه، تعدادی ترنزیشن کاربردی و پرمصرف را به همراه نصب در اختیار ویرایشگر ویدیو قرار می دهد. پس از مدتی احساس تکراری شدن ترنزیشن ها در ذهن ایجاد خواهد شد پس احتمالا به این فکر خواهید افتاد که آیا گزینه های بیشتری هم وجود دارد؟ خبر خوب اینکه هزاران نوع ترنزیشن خیلی شیک و جذاب وجود دارد که در زیر برخی از این گروه ها را آورده ایم :
- آنهایی که با نرم افزار در زمان نصب فعال خواهند شد که ترنزیشن داخلی گفته میشوند. مثلا در پریمیر پرو، فاینال کات، داوینچی، فیلمورا، به همراه خود نرم افزار ترنزیشن های زیادی نصب میشوند.
- برخی دیگر مثل یک نرم افزار نصب میشوند و در لیست ترنزیشن های برنامه های تدوین فیلم ظاهر خواهند شد. برای آشنایی با آنها روی این لینک بزنید.
- گروهی دیگر قالب آماده یا پریست هستند که توسط طراحان، تولیده شده و در سکانس روی محل های مورد نظر قرار میگیرند. برای آشنایی روی این لینک بزنید.
- نمونه دیگر، فایلهای مخلوط شونده مانند matte هستند که تدوینگر میتواند با استفاده از آنها شاهکاری بیافریند. برای آشنایی روی این لینک بزنید.
- برخی دیگر مانند اکستنشن هستند که دارای یک پنل جداگانه و به عنوان مکمل فعال خواهد شد.
نکات کلیدی ترنزیشن هایی که
نصب میشوند.
با اینکه ترنزیشن های نصب شونده خیلی عالی هستند اما نکات مثبت و منفی در مورد آنها وجود دارد. نکات منفی که گفته میشود نباید باعث شوند تا از آنها استفاده نشود.
- همیشه باید نسخه ترنزیشنی که نصب میشود با نسخه نرم افزار اصلی تدوین هماهنگ باشد. یعنی نباید نسخه های قدیمی یک ترنزیشن را روی نسخه های جدید نرم افزار تدوین نصب نمود چون تداخل ایجاد خواهد شد. همچنین بلعکس نباید نسخه های جدید ترنزیشن ها را روی نسخه های قدیمی نرم افزار تدوین نصب نمود.
- برخی از این نوع ترنزیشن ها نیاز به استفاده از کارت گرافیک برای نمایش روانتر دارند. درایور کارت گرافیک باید آپدیت باشد و خود کارت گرافیک هم باید سازگار با نرم افزارهای تدوین باشد.
- همیشه جدیدترین نسخه ترنزیشن باید نصب شود چون هم به افکت های آن اضافه میشود و هم مشکلاتی اگر داشته است برطرف خواهد شد.
اسامی ترنزیشن های معروف.
اگر میخواهید ترنزیشن جدید استفاده کنید باید بدانید به دنبال چه گزینه هایی باشید. لیستی از عناوین آنها را برای شما آورده ایم :
Smooth Transition, Optic Transition, Wipe Transition, Shake Transition, Color Transition, Leak Transition, Light Transition, Dope Transition, Camera Transition, ink Teansition, Shape Transition, Glitch Transition, Prism Transition, Zoom Transition, و نمونه های فراوان دیگری وجود دارند.
دانلود ترنزیشن.
برای دانلود و استفاده از ترنزیشن ها 2 راه وجود دارد :
- خرید ترنزیشن اصلی.
ترنزیشن هایی که نصب میشوند از طرف شرکت تولید کننده قیمت گذاری شده اند. با خرید نسخه اصلی میتوانید آپدیت های آنها را نیز مجدد دانلود کنید و اگر مشکلی در کار وجود داشت توسط پشتیبانی آن برطرف شود. - دانلود ترنزیشن کرک شده.
شما را تشویق به دانلود هیچ نرم افزار کرک شده ای نمیکنیم. اما در شرایطی اگر مجبور باشید، میتوانید نسخه های سالم را از سایت https://manicontent.com دانلود و استفاده کنید.
دنیای ادیت ویدیو عوض شده، شما هم
آپدیت شوید.
مطابق این راهنما متوجه شده اید که بسیاری ترنزیشن ها با گرفتن و کشیده شدن روی لبه برش ها، تغییرات را انجام میدهند و برخی از آنها تنظیمات جزیی دارند اما دنیای تدوین ویدیو مدتی است تغییرات زیادی کرده. ترنزیشن هایی که نصب میشوند در تنظیمات ادیت آنها، آپشن هایی وجود دارد که پیچیده هستند. با تغییر در آپشن ها تغییرات شگفت انگیزی بوجود می آید و شاید همان چیزی باشد که شما میخواهید. وقت آن رسیده که با یادگیری آموزشهای کار با ترنزیشن های جدید و حرفه ای خودتان را آپدیت کنید. برای یادگیری روی این لینک بزنید.