هر فیلمبردار و تدوین در هرلحظه شون دارن با فریم ها کار میکنن ولی احتمالا خبر ندارن که همون فریم های کوچک چه نکات فنی دارن و چطور میتونن باعث بشن کیفیت ویدیو و تکنیکهایی که انجام میدن بهتر بشن. در این راهنمای مانی سافت درباره فریم بیشتر یاد میگیرید.
دانستنیهای فریم در ویدیو و تدوین فیلم - FPS - Frame Rate
فریم در ویدیو و تدوین فیلم
به کوچکترین زمان در ویدیو/فیلم که میبینیم ، فریم Frame گفته میشه. اگر 1 ثانیه فیلم رو تکه تکه کنیم به 24 قسمت تقسیم میشه، به اون قسمتها فریم میگیم که وقتی کنار هم چیده میشن ثانیه ها و دقیقه ها و ساعتها تشکیل میشن اما کمی اطلاعات و ویدیو بیشتر هم در این صفحه ببینید.
ویدیو آشنایی با فریم Frame
در ویدیو زیر بصورت خیلی دقیقتر و فنی با موضوع فریم در ویدیو/فیلم/تدوین آشنا میشید و البته همیشه اطلاعات بیشتری هم وجود داره که در ادامه میخونید.
مدت زمان ویدیو : 11دقیقه
اهمیت شناخت فریم در ویدیو/تدوین/فیلم
اگر قصد ورود به دنیای ویدیو را دارید، فرقی نمیکند با موبایل یا دوربین، قوانین و نکات بیشتری درباره فریم frame را باید بدانید چون همینطور که جلوتر می روید به آن وابسته تر خواهید شد:
- کمتر و بیشتر بودن فریم، تاثیر ات متفاوتی روی نتیجه کار شما میگذارد.
- تعداد فریم میتواند موجب خراب شدن ویدیو نهایی شود.
- تعداد فریم میتواند در ذخیره سازی ویدیو صرفه جویی کند.
- فریم میتواند موجب انجام صحنه آهسته های خیلی عالی و همچنین خیلی بد شود.
- تعداد فریم ویدیو در زمان ادغام چند ویدیو با فریم های متفاوت موثر است.
ویرایش ویدیو بر حسب زمان
نرم افزارهای ویرایش ویدیو، ویدیوها و فیلم ها را بر اساس زمان ویرایش میکنند. اغلب آنها در خط زمانی حین ویرایش، اعدادی مانند 00:00:00:00 دارند. از سمت راست دو صفر 00 برای نمایش تعداد فریم بر همان ثانیه است و دو صفر بعدی برای نمایش ثانیه است. دو 00 بعدی دقیقه و دو صفر نهایی برای نمایش ساعت هستند. اما در نهایت این نرم افزارها، چون وظیفه نمایش و ویرایش ویدیو را دارند بدون شک با موضوعی مانند میزان فریم بر ثانیه روبرو خواهند شد یعنی تا زمانی که فریم ها را درک نکرده باشند ویدیویی نمایش نخواهند داد بر همین اساس است که در زمان ساخت ویدیو، مانی سافت تاکید میکند که فقط شناخت نرم افزار کافی نیست بلکه باید اصول و قواعد ویرایش ویدیو را نیز یاد گرفت.
فریم بر ثانیه - FPS - Frame Rate
در هر وسیله ای که امکان فیلمبرداری داشته باشد تنظیمی خواهید دید بنام fps یعنی شاید بتوانید تعیین کنید که در هر ثانیه چند فریم، فیلمبرداری کند. این موضوع بسیار مهم و کلیدی است و بر روی ویدیو نهایی و تکنیک هایی که اجرا میکنید تاثیر مستقیم می گذارد.
- کلمه FPS یعنی تعداد فریم ها در یک ثانیه یا Frame Per Second
- کلمه Frame Rate یعنی نرخ فریم بر ثانیه که میشه همون FPS
چند هشدار برای شما دارم که حتما باید به آنها توجه کنید :
- بسیاری فیلمبردارها برای اینکه ریشه ای به روش مانی سافت آموزش ندیده اند، از لحظه ضبط ویدیوها، میزان fps را روی اعدادی مانند 50، 60، 90 و گاها حتی بیشتر میگذارند، این کار اشتباه است.
- فقط زمانی میزان fps را بیشتر از 24، 29، 30 بگذارید که لازم دارید از تکنیک های صفحه آهسته و در اصطلاح دیگر اسلوموشن و سوپر اسلوموشن را اجرا کنید.
- با افزایش میزارن fps حجم ویدیوهایی که ضبط میکنید افزایش خواهد یافت در حالی که شاید اصلا نیازی به این میزان فریم بر ثانیه نیز نداشته باشید.
سوالات پرتکرار
آیا درسته که هرچقدر فریم ویدیو بیشتر باشه حجمش هم بیشتر میشه؟
بله.
آیا درسته که هرچقدر تعداد فریم ویدیو بیشتر باشه پخش ویدیو روانتره؟
بله.
حداقل مقدار فریم برای پخش روان ویدیو چنده؟
بین 50 تا 60 فریم بر ثانیه.
برای تکنیکهای صحنه آهسته/اسلوموشن حداقل چند فریم لازمه؟
بستگی داره که چه مدت از ویدیو قراره اسلو بشه. اگه 1 تا 2 ثانیه قراره سوپراسلو بشه، با ویدیو 30 فریم هم میشه تکنیکهای زیبایی خلق کرد. البته موضوع اسلوموشن کمی پیچیده تر و نکات بیشتری داره.
آماده اید برای یک شروع موفق؟
مجموعه کاملی از پکیج و دوره های آموزشی تدوین با نرم افزارهای مختلف منتظر شما هستن.
دیدگاه ها
ایمیل شما نمایش داده نمیشود