با این راهنما موفق خواهید شد به پاسخ سوالاتی مانند سیستم مناسب برای پریمیر پرو، مشخصات قطعات سیستم پریمیر پرو، بهترین سیستم برای پریمیر پرو، خرید سیستم مناسب پریمیر پرو، سیستم مورد نیاز Premiere pro برسید. 

در کنار شناخت مشخصات و قطعات، نکاتی در مورد نحوه شناسایی قطعات فعلی و تصمیم گیری برای ارتقا هم توضیح داده شده است.

هدف این است که قطعات موثر در کارایی پریمیر پرو را بشناسید تا بتوانید یک کیس یا لپتاپ را خریداری کنید تا در پریمیر پرو سرعتی خوب و روان داشته باشد. 

تفاوت میان قوی بودن قطعات با
هماهنگ بودن.

بالا بودن مشخصات قطعات٬ همیشه دلیل مناسب بودن آنها نیست.

بطور مثال، پریمیر پرو نیاز به کارتهای گرافیکی خاصی دارد تا خیلی سریع تر کار کند. همه کارتهای گرافیکی مناسب کار با این برنامه نیستند و برخی افراد اشتباها کارت گرافیکی را میخرند که در مقابل هزینه ای که برای آن شده، قدرت لازم را ندارد. برخی فروشندگان پیشنهاد کارت گرافیک Radeoon با حافظه 8 یا 12 گیگابایت را میدهند. این کارت گرافیک مدلهای خیلی خوبی دارد اما بسیاری از آنها برای پریمیر پرو مناسب نیست. مقدار حافظه 8 تا 12 گیگابایت برای پریمیر پرو خوب است اما نه هر مدلی از کارت گرافیک. بسیاری کارتهای گرافیکی برای بازی ساخته شده اند و در پریمیر پرو آن کارایی و قدرت لازم را ندارند.

حالا که میدانید چنین موضوعاتی وجود دارد، پله پله جلو میرویم تا به نتیجه ای برسید که یک کامپیوتر برای پریمیر پرو داشته باشید.

مرحله اول : 

ارتقا کامپیوتر فعلی برای کار
با پریمیر پرو.

به این موضوع فکر کنید که شاید نیازی به خریدن یک کامپیوتر جدید برای پریمیر پرو نداشته باشید و احتمالا بتوانید با ارتقا یا قوی تر کردن 2 تا 3 قطعه در کامپیوتری که دارید به سرعت دلخواه برسید. 

چیزی که لازم است اینکه اول بدانید در کامپیوتری که الان دارید چه مشخصاتی دارد و پس از آن با مشورت به این نتیجه برسید که آیا میتوان کامیپوتر فعلی را ارتقا داد و مناسب میشود یا خیر. اگر قابل ارتقا بود که خیلی خوب است اما اگر نبود، میتوانید به مراحل بعدی بروید و مشخصات خوبی برای پریمیر پرو انتخاب کنید.

پیدا کردن مشخصات کامپیوتر
و لپتاپ فعلی.

برای اینکه بدانید مشخصات کامپیوتری که الان دارید چیست، آموزش ویدیویی و لینک زیر آنرا استفاده نمایید.

آموزش ویدیویی روش شناسایی مشخصات قطعات سیستم و لپ تاپ در ویندوز با HWI

دانلود
دریافت فایلنرم افزار نمایش مشخصات سخت افزار سیستم و لپ تاپ بنام hwi

یکی از مهمترین قطعاتی که میتواند به شما کمک کند مادربورد MOTHER BOARD است. این قطعه مشخص میکند که میتوانید تا کدام مدل پردازنده یا سی پی یو و چقدر حافظه و چه نوع کارت گرافیکی را در همین کامپیوتر ارتقا دهید.

برای اینکه بتوانیم شما را راهنمایی کنیم، با توجه به نرم افزار و آموزشی که دیده اید، مشخصات قطعات نوشته شده در زیر را به همین صورت، در انتهای این صفحه برای ما بنویسید. پس از بررسی پاسخ شما را میدهیم که چه کاری باید انجام دهید.

MOTHER BOARD : 

CPU : 

RAM : 

GPU - VGA :

HDD : 

بعد از اینکه مشخصات را نوشتید، چند ساعت بعد آقای محمد ملکی ( استاد پکیج های پریمیر پرو همین سایت ) قطعات را بررسی میکنند و پیشنهاد خود را پس از نوشته شما مینویسند.

بعد از آن میتوانید باز هم در ادامه همان صحبت ایشان با زدن کلید پاسخ ایشان، سوالی و یا موردی اگر بود بنویسید تا پاسخ دهند. برای اینکار نیازی نیست که در سایت، اکانت بسازید.

اگر پس از گفتگو با ایشان نتیجه این شد که یک سیستم جدید خریداری کنید به مرحله دوم در خط بعد بروید.

مرحله دوم : 

خرید کامپیوتر جدید برای پریمیر پرو و
تعیین مشخصات مناسب.

برای پریمیر پرو هم میتوانید لپتاپ خریداری کنید و هم کامپیوتر و هم میتوانید با کامپیوتر ویندوزی بگیرید و هم کامپیوتر اپل.

اینکه کدامیک بهتر است، بستگی به این دارد که تا حالا با ویندوز کار کرده اید یا اپل. اگر ویندوز بوده اید، پیشنهاد میکنیم یک کامپیوتر یا لپتاپ ویندوزی بگیرید چون این دو سیستم عامل تفاوت های زیادی دارند و ممکن است در همان ابتدا که میخواهید ادیت های ویدیو را انجام دهید با مشکلاتی روبرو شوید که برای شما کاملا جدید هستند و وارد مشکلاتی شوید.

در ادامه فرض بر این گذاشته میشود که میخواهید یک کامپیوتر ویندوزی خریداری کنید. چه لپتاپ بخرید و چه کیس، چند تا قطعه هستند که بیشترین تاثیر در سرعت و روان بودن پریمیر پرو را دارند که باید با آنها آشنا شوید اما قبل از اینکه به آن مرحله بروید، بهتر است به چند نکته مهم توجه کنید که آیا باید لپتاپ بخرید یا کیس یا کامپیوتر رومیزی.

برای پریمیر پرو لپتاپ یا کیس یا
کامپیوتر رومیزی، کدامیک بهتر است.

میخواهیم به سوالی که در ذهن بسیاری تدوینگران وجود دارد پاسخ دهیم. اینکه برای تدوین فیلم و ادیت ویدیو کیس بهتر است یا دستگاه های یکپارچه ای مانند لپتاپ، کامپیوتر رومیزی یا مک بوک های اپل.

خوبی ها و بدی های خریدن کیس برای
تدوین فیلم.

خریدن کیس یکی از تصمیماتی است که تدوینگران پریمیر پرو باید به آن فکر کنند و البته این تصمیم برای برخی عالی و برای برخی دیگر ممکن است مورد قبول نباشد.

مزیت ها.

  • اگر یک کیس و لپتاپ را با قطعاتی یکسان و با قدرت مساوی در نظر بگیریم، در نهایت قدرت کیس بالاتر است.
  • ارتقا دادن هر قطعه در کیس امکانپذیر است.
  • امکان اتصال هارد دیسک های بیشتری دارد.
  • اگر قطعه ای از آن خراب شود فقط با تعویض آن مجدد قابل استفاده است.
  • برای تدوین کردن ساعتهای طولانی و روزهای پشت سر هم بهتر است.
  • با افزایش یا اضافه کردن فن یا خنک کننده میتوان بهروری آن را افزایش داد.
  • قابلیت ارتقا موجب میشود که تا سالها نیازی به تعویض کامل دستگاه نباشد.

بدی ها.

  • جای کافی لازم دارد.
  • امکان جابجا نمودن و بردن آن به جاهای دیگر سخت است و دائمی نمیتوان اینکار را انجام داد.

خوبی ها و بدی های خریدن دستگاههای
یکپارچه مانند لپتاپ، کامپیوتر رومیزی
و مک بوک.

خرید دستگاه های یکپارچه مانند لپتاپ های ویندوزی، لپ تاپ های اپل، کامپیوترهای رومیزی نیز تصمیم دیگری است که تدوینگران با آن روبرو خواهند شد که دارای مزیت ها و بدی های خود میباشد.

مزیت ها.

  • جابجا نمودن آن یک امتیاز مثبت است.
  • به دلیل یکپارچه بودن، امکان هنگ یا قفل کردن کمتری دارد.
  • فضای خیلی کمی لازم دارد.

بدی ها.

  • امکان ارتقا تمام قطعات آن وجود ندارد. مثلا سی پی یو و کارت گرافیک را نمیتوان تغییر داد و شاید مجبور شوید کل دستگاه را عوض کنید.
  • اگر مشکل فنی یا سخت افزاری داشته باشد دستگاه تا زمان تعمیر به صورت کامل از کار خواهد افتاد.
  • در زمانهای طولانی تدوین کردن، دمای زیادی ممکن است تولید کند. این دما باعث کار کردن یکسره فن یا خنک کننده میشود که در نهایت باعث تولید صدا نیز میشود. تولید صدا را میتوان با دور نمودن دستگاه کمتر کرد اما دائما یکسره کار کردن فن ها، در دراز مدت میتواند موجب تعویض زود هنگام آنها شود. البته به جنس دستگاه و محیطی که در آن قرار دارد نیز بستگی دارد. اگر محیط خاک داشته باشد برای دستگاه ضرر دارد.

قطعات مشابه در تمام سیستم ها.
هر کامپیوتر یا لپتاپی که برای این برنامه خریداری میکنید، چندین قطعه مشابه دارند که در زمان خرید باید سرعت و قدرت آنها را مدنظر بگیرید و این راهنما نیز روی آنها تمرکز نموده است. 

شناخت قطعات مشابه در سیستم ها و
تاثیرگذار در سرعت با پریمیر پرو.

در هر سیستمی که برای نرم افزار پریمیر پرو آماده می شود برخی قطعات، دارای اهمیت فراوانی هستند که در زیر لیست شده اند:

  1. سی پی یو یا پردازنده Cpu.
  2. حافظه نگهداری اطلاعات (هارد دیسک، ssd و M2).
  3. کارت گرافیک GPU - VGA.
  4. حافظه رم Ram.

حالا لازم است که در مورد این قطعات اطلاعات اولیه خوبی داشته باشید.

 پردازنده مناسب برای پریمیر پرو

1. انتخاب CPU مناسب برای
پریمیر پرو.

یکی از اصلی ترین قطعات هر سیستم، پردازنده یا سی پی یو cpu می باشد که ییشترین فشار دائمی عملیات و پردازش ها بر روی آن اعمال می شوند. در 100 درصد کارهای پریمیر پرو، این قطعه مشغول به کار است اما با انتخاب کارت گرافیک مناسب میتوان از فشار این قطعه در انجام کارها کم کرد که به آن نیز خواهید رسید.

برای اینکه در مورد این قطعه اطلاعات بیشتری بدست بیاورید و بدانید که کلا چه مدلها و انواعی وجود دارد و کدامیک مناسب است، ویدیو توضیحی زیر را مشاهده کنید:

بهترین پردازنده Cpu برای تولید ویدیو با پریمیر پرو و افتر افکتس

نکات کلیدی انتخاب CPU.

  • از بین CPU هایی با نامهای INTEL - AMD - ZEON ، گزینه ZEON را تهیه نکنید. INTEL و AMD شرکت های تولید کننده CPU هستند که در ویدیو معرفی شدند.
  • بین دو شرکت AMD و INTEL - اگر هر دو CPU انتخاب شده دقیقا قدرت و سرعت یکسانی داشته باشند ، CPU های اینتل قیمت بهتری دارند.
  • هر چقدر که سرعت CPU بیشتر باشد بهتر است و روی سرعت بالاتر هزینه کنید.
  • در زمان خرید CPU های اینتل با چیزی بنام (نسل) مواجه میشوید که شاید مقداری گیج کننده باشد. مثلا یک CPU INTEL CORE I 7 وجود دارد بنام نسل 10 و یکی دیگر بنام نسل 11. بین این دو نسل آنقدرها تفاوت در کارایی پریمیر پرو وجود ندارد که برخی روی آن مانور میدهند اما اگر فاصله نسل ها از هم بیشتر باشید میتواند نتیجه ای متفاوت داشته باشد. مثلا CPU INTEL CORE I 7 نسل 5 با نسل 10 تفاوت های زیادی ممکن است داشته باشند که باید نسل های جدیدتر خریداری شود.
  • چیزی بنام هسته یا CORE در مشخصات CPU ها وجود دارد. این هسته در زمانی که در پریمیر پرو رندر RENDER گرفته میشود یعنی کل پروژه به یک فایل مثلا MP4 تبدیل میشود تاثیر میگذارد. هر چقدر که هسته ها بیشتر باشد مدت زمان رندر و تولید فایل نهایی کمتر میشود یعنی سرعت رندر بیشتر خواهد شد اما نباید خیلی روی این موضوع تمرکز کنید و پول زیادی بابت آن خرج کنید چون اگر از لحظه شروع انجام یک پروژه تا انتهای آنرا 100 درصد در نظر گرفته شود، تنها شاید 20 درصد کارها حول رندر کردن پروژه انجام شود و 80 درصد دیگر روی کارهای تدوین و چیزی بنام ریل تایم انجام خواهد شد. اینجاست که باید سرعت بیشتر را مدنظر بگیرید و نه تعداد هسته را. 
    اما اگر پول کافی داشته باشید برای هسته هم میتوانید هزینه کنید.
  • پردازنده های AMD به تیم ها و افرادی که با فرمت های ویدیویی Mov, Arri, Red, و فرمت های برودکست فعالیت دارند توصیه میشود. اما با این توضیحات دلیل نمی شوند که برای ویرایش فرمت های گفته شده نتوان از CPU INTEL هم استفاده نمود.
    همانطور که در ویدیو بالا توضیح داده شد فرمت ویدیو ها روی انتخاب CPU تاثیر گذار می باشد.
    با همه پردازنده ها می توان هر نوع فرمتی را ادیت نمود ولی بحث بر سر هزینه انجام شده و سرعت نسبی است که ممکن است مقداری و نه خیلی، بدست آمده می باشد.

جداول مقایسه فنی CPU ها.

اگر به مقایسه های فنی و دقیقتر CPU ها علاقه دارید جدول مشخصات پردازنده های اینتل و  جدول مشخصات پردازنده های AMD را حتما ببینید.

رندر و ریل تایم.
برای کسب اطلاعات دقیق در مورد رندر پریمیر پرو روی این لینک بزنید و برای ریل تایم روی این لینک بزنید.

 هارد دیسک و حافظه مناسب برای پریمیر پرو

2. انتخاب هارد دیسک مناسب برای
پریمیر پرو.

تمام ویدیوها و موزیک و عکسهایی که در پریمیر پرو ایمپورت میشوند بر روی قطعه ای بنام هارد دیسک کپی خواهند شد.

هارد دیسک ها چند نوع دارند که از لحاظ سرعت و اندازه و ظرفیت با هم متفاوت هستند. مهمترین چیزی که در مورد هارد دیسک برای پریمیر پرو مهم است، سرعت میباشد.

به ترتیب از سریعترین HDD - SSD - NVME هستند. پیشنهاد این است که بر این اساس هارد دیسک خریداری شود. اگر امکان خرید NVME نبود، SSD خریداری شود.

هارد دیسک های SATA که از اندازه فیزیکی آنها از همه بزرگتر است بیشتر برای نگهداری دراز مدت از ویدیو و عکس ها کاربرد دارد و استفاده مستقیم از آن در پریمیر پرو میتواند موجب کند شدن سرعت ادیت و رندر شود.

نکات کلیدی انتخاب هارد دیسک برای یک ویرایش ویدیو و رنگ بندی هارد دیسک وسترن دیجیتال

نمونه هارد دیسک های HDD  کندتر از سایرین

حافظه ssd برای ویرایش ویدیو با پریمیر پرو و افتر افکتس

نمونه هارد دیسک های SSD رتبه دوم سرعت

حافظه ام تو M2 برای ویرایش ویدیو با پریمیر پرو و افتر افکتس

نمونه هارد دیسک NVME رتبه سریع ترین

نکات کلیدی هارد دیسک
برای پریمیر پرو.

  • در زمان خرید نوع HDD یا همان هارد دیسک های بزرگ، با موضوعی به نام رنگ های قرمز ، بنفش و ... روبرو میشوید. این رنگها اختلاف این نوع HDD را در سرعت بین همان نوع متفاوت میکند. مثلا رنگ سیاه سریعترین نوع در بین HDD های بزرگ است و قرمز کم سرعت ترین آنها. در واقع قرمز برای پشتیبان گیری استفاده می شود. اگر نتوانید SSD و NVME تهیه کنید، حتما HDD به رنگ سیاه و یا سریعترین نوع آنرا بخرید.
  • در بین SSD ها برخی هستند که بنام PRO معروف میباشند. اگر توانستید PRO تهیه کنید بهتر از نوعی است که PRO نباشد.
  • سریعترین هارد دیسک NVME است البته اگر شرایط گذاشتن آن روی MOTHER BOARD مادربورد در کیس و روی لپتاپ باشد. مادربوردی که در کیس گذاشته میشود باید قابلیت نصب این قطعه و از نوع سریعش را داشته باشد. در زمان خرید کیس و انتخاب مادربورد به این نکته توجه کنید.
  • یک SSD با مقدار حافظه 240 یا 500 گیگابایت برای ویندوز و نصب برنامه ها قرار دهید. 
  • یک NVME برای کپی کردن ویدیوهای اصلی و تنظیم کش در پریمیر پرو قرار دهید.
  • یک HDD بزرگ به حافظه 1 تا 4 ترابایت برای نگهداری از ویدیوهای پروژه های بعدی قرار دهید.
  • اگر امکان خرید NVME نداشتید، مشکلی نیست که بجای آن از SSD PRO استفاده کنید.
  • موقع ادیت، حتما باید ویدیوهای پروژه روی NVME یا SSD PRO کپی شده باشند و از آنجا در پریمیر پرو ایمپورت شوند.
  • مسیر ذخیره شدن کش پریمیر پرو حتما باید روی SSD PRO یا NVME تنظیم باشد.
  • اگر در پریمیر پرو پراکسی میسازید، مسیر ذخیره آنها حتما باید روی SSD PRO یا NVME تنظیم باشد.
  • فایل خروجی نهایی حتما باید روی SSD PRO یا NVME تنظیم شود.

 کارت گرافیک مناسب برای پریمیر پرو

3. انتخاب کارت گرافیک یا GPU مناسب
برای پریمیر پرو.

این قطعه که در تمام سیستم های کامپیوتری وجود دارد دارای انواعی است که در صورت جدید بودن، همه آنها برای پریمیر پرو مناسب هستند اما برخی از آنها نمیتواند افکت ها و تغییرات را با سرعت مناسب نمایش دهد و در انجام دستورات رندر سرعت پایینتی دارد. 

در حالت کلی سه شرکت اصلی کارت گرافیک میسازند که ما بقی برندها از همان سه شرکت، به نام خودشان کارت گرافیک تولید میکنند. این سه شرکت اصلی عبارتند از :

  • انویدیا NVIDIA.
    در میان تمام مدلهای کارت گرافیک این شرکت دو نوع به نامهای GTX - RTX برای پریمیر پرو مناسب هستند و بین این دو تا RTX بهترین است. البته این دو مدل تا این لحظه یعنی نسخه 2023 پریمیر پرو مناسب هستند اما ممکن است در نسخه 2024 و به بعد پریمیر پرو مدل های بعدی آنها که در لینک زیر وجود دارد مناسب باشند.
    مدلهای مورد تایید برای جدیدترین نسخه نرم افزار پریمیر پرو در این لینک هستند.
  • ای ام دی  رادئون  AMD RADEON.
    در میان کارتهای گرافیکی این شرکت از مدل RX 6500 به بعد و W6400 قابل قبول هستند. البته این دو مدل تا این لحظه یعنی نسخه 2023 پریمیر پرو مناسب هستند اما ممکن است در نسخه 2024 و به بعد پریمیر پرو مدل های بعدی آنها که در لینک زیر وجود دارد مناسب باشند.
    مدل های مورد تایید برای جدیدترین نسخه پریمیر پرو در این لینک هستند.
  • اینتل INTEL.
    کارت گرافیک های این شرکت معمولا برای کارهای معمولی در هر کیس و لپتاپ مورد استفاده قرار میگیرند. میتوانید با این کارت گرافیک کار کنید اما در رندر و ریل تایم با کندی های زیادی روبرو میشوید.

برای اینکه بدانید در نسخه های جدید پریمیر پرو کدامیک از مدل های کارت گرافیک بالا سازگار هستند در لینک بعدی به قسمت SUPPORTED GPUs مراجعه کنید. روی این لینک بزنید.

ویدیو تاثیر کارت گرافیک در
سرعت پریمیر پرو.

برای اینکه بهتر متوجه شوید که واقعا کارت گرافیک چقدر در سرعت رندر و سرعت ریل تایم این نرم افزار موثر است ویدیو توضیحی زیر را مشاهده کنید.

آزمایش بررسی تاثیر کارت گرافیک در ادیت پریمیر پرو و سرعت رندر

نکات کلیدی کارت گرافیک
برای پریمیر پرو.

  • لپتاپ یا کیسی را انتخاب کنید که کارت گرافیک آن حتما یکی از گزینه های NVIDIA و AMD گفته شده در بالا باشد.
  • کارت های گرافیکی بنام GT و MX را انتخاب نکنید.
  • اگر ویدیوهایی به اندازه فول اچ دی را ادیت میکنید حتما باید حافظه اصلی خود کارت گرافیک 4 گیگابایت باشد. هر چقدر بالاتر، بهتر.
  • در اوایل کار تمام تدوین خود را با یک مانیتور انجام میدهید اما به مرور زمان احتمالا نیاز خواهید داشت که از 2 مانیتور کمک بگیرید. کارت گرافیک ها معمولا چند پورت دارند که شاید تا 4 مانیتور هم بتوان به آنها متصل نمود. در زمان خرید کارت گرافیک، دقت کنید که مانیتورهایی هم که میخواهید بخرید به آن وصل شوند. مثلا پورت HDMI گزینه خوبی است که هم کارت گرافیک دارد و هم اغلب مانیتورها. برخی کارتهای گرافیک فقط یک HDMI دارند و ما بقی پورت های آن DISPLAY PORT هستند. مانیتور آینده شما باید این پورت را داشته باشد مگر اینکه زمان خرید دنبال کارت گرافیکی باشید 2 پورت HDMI داشته باشد.
  • بعد از خریدن لپتاپ یا کیس، همیشه درایور کارت گرافیک را آپدیت کنید در غیراینصورت کارایی آن کم میشود. برای یادگیری انجام اینکار روی این لینک بزنید.
  • اگر یک مدل را انتخاب کردید ولی متوجه شدید که دو سازنده برای آن وجود دارد، ارزانتر را خریداری کنید. یک صفحه مجزا هم برای گرفتن اطلاعات بیشتر در مورد کارت گرافیک در این لینک ایجاد کرده ایم.

 رم مناسب برای پریمیر پرو

4. انتخاب حافظه موقت یا Ram
مناسب برای پریمیر پرو.

این قطعه بر اساس مقدار حافظه اش قیمت گذاری میشود. مثلا 8 یا 16 یا 32 گیگابایت. 

هرچقدر حافظه این قطعه در کامپیوتر بیشتر باشد، بهتر است اما برای جدیدترین نسخه پریمیر پرو با حداقل 16 گیگابایت میتوان پروژه های خوبی را ادیت کرد.

در زمان خریدن ممکن است با چند گزینه روبرو شوید:

  • مقدار حافظه.
    هر چقدر بیشتر باشد بهتر است.
  • سرعت.
    هر چقدر سریعتر باشد بهتر است اما پول زیادی بابت مثلا 400 عدد سرعت بیشتر پرداخت نکنید.

مرحله سوم

اگر کیس میخرید.

این مرحله برای لپتاپ و کامپیوتر رومیزی نیست و فقط برای برای خریدن کامپیوتر از نوع کیس مورد استفاده دارد. بجز قطعات اصلی که بالاتر گفته شد چند قطعه دیگر وجود دارد که بد نیست در مورد آنها اطلاعاتی داشته باشید.

1. مادربورد MOTHER BOARD.

بزرگترین قطعه درون یک کیس است که تمام قطعات بالا به آن متصل میشوند. شرکت های تولیدکننده زیادی این قطعه را میسازند. مدل آن بر اساس چند آیتم مشخص میشود:

  • نوع CPU چیست. که بالاتر انتخاب میکنید. وقتیکه سی پی یو انتخاب شد، به فروشنده بگویید مادربورد مناسب آن را معرفی کند و اکنون بندهای بعدی که نوشته ایم را با مشخصات مادربورد مطابقت دهید.
  • تعداد هارد دیسک هایی که میخواهید در آینده متصل کنید. برای شروع ممکن است با 2 یا 3 هارد دیسک شروع کنید اما اگر پروژه ها زیادتر شوند نیاز به حافظه نگهداری بیشتری خواهید داشت. مادربوردی را انتخاب کنید که بتواند 4 تا 6 هارد دیسک را قبول کند.
  • برند یا مارک مادربورد مهم نیست. بسیاری از آنها پول اسم خود را از شما میگیرند. با توجه به اینکه CPU و مقدار RAM و تعداد هارد دیسک را مشخص کردید، مادربورد ارزانتری خریداری کنید. واقعا صرفه جویی خواهید کرد.
  • برخی مادربوردها یک کارت گرافیک روی خود دارند که به آن یکپارچه گفته میشود. چون ممکن است در آینده دو مانیتور به کیس وصل کنید، وجود این کارت گرافیک ضروری است اما همانطور که در قسمت کارت گرافیک توضیح داده شد، کارت گرافیک خودش میتواند چندین مانیتور را متصل کند. پس با این حساب اگر در زمان خرید به دو مادربورد برخورد کردید که تفاوتشان در قیمت روی کارت گرافیک یکپارچه بود، مادربوردی را بگیرید که ارزانتر بوده و کارت گرافیک یکپارچه را ندارد چون خود کارت گرافیک اینکار را انجام خواهد داد.

2. پاور یا منبع تغذیه برق.

معمولا فروشندگان سعی میکنند که قوی ترین پاور را برای کیس بگذارند و شاید واقعا نیاز به قوی ترین نیست. هر کدام از قطعات درون کیس میزان برق مشخصی را مصرف میکنند و معمولا پاوری که گذاشته میشود خیلی بیشتر از نیاز آن قطعات است حتی اگر فرض بگیریم که در آینده ممکن است 3 تا هارد دیسک دیگر اضافه شود.

واحد اندازه گیری قدرت پاور، وات WATT میباشد. وقتیکه پاور میخرید با اعدادی مانند 850 - 700 - 600 - 550 و ممکن است بالاتر هم روبرو شوید. معمولا بین 550 تا 700 برای اغلب کیس ها مناسب است. هزینه روی پاورهای خیلی قوی تر نکنید چون عملا کار خاصی انجام نمیشود با وات بیشتر.

3. مانیتور مناسب پریمیر پرو.

خریدن مانیتور را نباید خیلی پیچیده کنید. چند نکته برای آن وجود دارد که در لیست زیر مدنظر گرفته شوند:

  • برند یا مارک را حتما یکی از گزینه های خارجی و غیرایرانی تهیه کنید.
  • اندازه طول در عرض قابل نمایش آن باید حداقل 1920 در 1080 باشد و کوچکتر نباشد.
  • برای شروع، خیلی روی رنگ ها و دقت بالای آن کار نمیکنید اما به مرور ممکن است با پروژه هایی در تدوین پریمیر پرو روبرو شوید که باید دقت رنگ بالا باشد. برای آن شرایط سعی کنید مانیتوری تهیه کنید که دارای مشخصه ای مانند SRGB 99 درصد باشد. بیشتر از این نیاز نیست هزینه کنید چون گران خواهد شد. 
  • اگر تصمیم داشتید که یک مانیتور حرفه ای برای پریمیر پرو خریداری کنید روی این لینک بزنید.
  • پورت اتصال مانیتور به کارت گرافیک را فراموش نکنید. اگر کارت گرافیک HDMI بود، مانیتور هم HDMI تهیه کنید.

4. سیستم عامل برای پریمیر پرو.

بیشتر کیس هایی که در ایران وجود دارد یکی از مدل های سیستم عامل ویندوز را استفاده میکنند. 

در نسخه های جدیدتر این نرم افزار، مدل های قبلی ویندوز یعنی 7 و 8 و 10 با آپدیت قدیمی قابل قبول نیستند. باید یا ویندوز 10 و آپدیت 1909 را داشته باشید و یا باید نسخه ویندوز 11 را حتما نصب کنید. برای دانلود نسخه جدید ویندوز روی این لینک بزنید.

مشخصات پیشنهادی قطعات
برای پریمیر پرو در ویندوز.

در لیست زیر 3 جدول مشخصات نوشته شده است. درون هر کدام گزینه های مادربورد و رم و کیس، مخصوص کسانی که میخواید کیس خریداری کنند اما سایر قطعات برای کسانی که لپتاپ و کامپیوتر رومیزی میخواهند بخرند یکسان است.  

حداقل سیستم برای کارهای معمولی با پریمیر پرو
ردیف نوع قطعه مشخصات فنی
1 سی پی یو حداقل کورآی3
2 مادربورد هر مدلی ولی جدید و مجهز به کارت گرافیک باشد
3 حافظه رم حداقل 8 گیگابایت
4 پاور 45 وات
5 کارت گرافیک کارت گرافیک یکپارچه سی پی یو و مادربورد مناسب است
6 هارد نگهداری اطلاعات 240 گیگابایت SSD
کیس خیلی مهم نیست

 

سیستم متوسط برای پریمیر پرو
ردیف نوع قطعه مشخصات فنی
1 سی پی یو Core i7 8700K
2 مادربورد مشاهده مادربورد سازگار با این سی پی یو
3 حافظه رم 16GB
4 پاور 650
5 کارت گرافیک GTX1650
6 هارد نگهداری اطلاعات SATA 1TB
7 هارد سیستم عامل و پروژه جاری 250GB SSD
کیس هر مدلی که با اندازه مادربورد و کارت گرافیک سازگار است

  

سیستم حرفه ای تر برای پریمیر پرو
ردیف نوع قطعه مشخصات فنی
1 سی پی یو  Core i9 و بالاتر
2 مادربورد مشاهده مادربورد سازگار با این سی پی یو
3 حافظه رم 32GB و بالاتر
4 پاور Real 850
5 کارت گرافیک TI 3080 و بالاتر
6 هارد نگهداری اطلاعات  2 TB Nvme
7 هارد سیستم عامل و پروژه جاری 1 TB Nvme
8 کیس هر مدلی که با اندازه مادربورد و کارت گرافیک سازگار است

مقایسه قطعات.

تصمیم گرفتیم روش خیلی خوبی برای مقایسه نمودن انواع قطعات پی سی به شما ارائه کنیم. منبعد میتوانید براحتی هر سی پی یو یا قطعه دیگری را باهم مقایسه و نتیجه مطلوب بگیرید. برای شروع روی user benchmark کلیک کنید. بالای سایت، لیست قطعات نوشته شده، بطور مثال روی پردازنده یا CPU کلیک کنید، لیستی که برای اولین بار ظاهر می شود بر اساس امتیاز و محبوب بودن از نظر کاربران چیده شده که اهمیتی ندارد و باید بر اساس رتبه بندی فنی آنها را لیست نمود، پس روی ستون Avg.bench کلیک کنید تا به ترتیب از قوی ترین تا ضعیف ترین ها لیست شوند. اگر به دنبال مدل خاصی هستید، در هر لیست از کادر جستجوی آن کمک بگیرید.

آزمایش قطعات

بسیاری افراد تمایل دارند تا کارایی سیستم خود را از یک مرجع مطمئن بررسی نمایند. چه مرجعی بهتر از user benchmark ؟ روی لینک کلیک کنید، نرم افزار را دانلود و شروع به آزمایش نمایید. در انتها یک امتیاز به سیستم شما خواهد داد.

قطعات پیشنهادی شرکت های ADOBE
, HP , PUGET برای پریمیر پرو

دو شرکت ادوبی و اچ پی که طی سال های گذشته همکاری نزدیکی در ایجاد هماهنگی میان نرم افزار و سخت افزارهای خود داشته اند، مطالب کاربردی و مفیدی را در این زمینه ارائه نموده که در لینک های زیر برای شما آورده ایم. البته انگلیسی هستند و مقداری تلاش لازم خواهید داشت.