در این راهنما نکات مفیدی که یک تدوینگر فیلم یا ادیتور ویدیو باید در مورد اصول تصحیح رنگ فیلم - اصلاح رنگ ویدیو - تنظیم رنگ ویدیو - درجه بندی رنگ و تبدیل شدن به یک کالوریست بداند را توضیح داده ایم.
رنگ در پروژه های ویدیویی یکی از مولفه های تاثیرگذار بر روی احساس مخاطب یا بیننده است. رنگ میتواند احساس شادی به او بدهد و یا احساس ترش و وحشت را منتقل کند. بعنوان یک تدوینگر ویدیو بهتر است نکات فراوانی را در مورد رنگ ها یاد بگیرید.
تصحیح رنگ فیلم چیست.
اصلاح رنگ ویدیو چیست.
تنظیم رنگ ویدیو چیست.
به دستکاری هایی که روی ویدیو یا فیلم انجام میشود تا میزان وجود 3 رنگ اصلی قرمز و سبز و آبی به صورت استاندارد در تصویر وجود داشته باشند ، اصلاح رنگ ویدیو و تصحیح رنگ فیلم و تنظیم رنگ ویدیو گفته میشود. برای انجام دستکاری و استاندارد نمودن مولفه های رنگی و نور در هر کلیپ، قواعدی وجود دارد و ابزارهایی هم هستند که در کنار هم به تدوینگر کمک خواهند نمود.
رنگ و نور استاندارد در
ویدیو چیست.
سالهاست که سازندگان دوربین های ضبط ویدیو در تلاش هستند تا کاری کنند که تصویری که دوربین ضبط میکند مانند تصویری باشد که چشم انسان آنرا میبیند. تصویری که چشم انسان میبنید دارای دقت بالایی است و دقیقا همان چیزی که در مقابلش وجود دارد را به مغز انسان منتقل میکند بدون اینکه روی رنگ و نور آن تاثیری بگذارد ولی دوربین ها اینگونه نیستند.
دوربین ها تا این لحظه هنوز نمیتوانند دقیقا آن چیزی را که از لنز عبور میکند، دقیقا روی سنسور دوربین ذخیره کند. البته دوربین هایی ساخته شده اند که ویدیوها را با فرمت راو و کاملا خام ذخیره میکنند اما هنوز کافی نیست و برای رسیدن به دید چشم انسان کمی کار دارند.
با توجه به این توضیحات، پس از فیلمبرداری و در مرحله پست پروداکشن یا چیدن پروژه در نرم افزار، نیاز است تا مرحله ای بنام استاندارد نمودن رنگ و نور ویدیو انجام شود. این مرحله را میتوان یک مرحله حساس در تصحیح یا اصلاح رنگ فیلم دانست.
ویدیو آموزشی اصلاح نور
ویدیو یا فیلم.
در این ویدیو خواهید دید که چگونه با نرم افزارهای ادیت ویدیو میتوان مشکلات نور را که در حین ضبط اتفاق افتاده اصلاح نمود و با رفع این مشکلات، رنگ فیلم به صورت اتوماتیک تصحیح میشود.
آموزش رایگان اکسپوژر Exposure با پریمیر
مراحل استاندارد نمودن
رنگ و نور ویدیو.
در زمان ادیت ویدیو به هدف اصلاح رنگ و نور آن، با چند مولفه یا موضوع روبرو میشویم :
- اکسپوژر Exposure.
- کنتراست Contast.
- روشنایی Highlight.
- سفیدی White.
- سایه Shadow.
- سیاهی Black.
- غلظت رنگ Saturation.
وقتیکه مقدار هر کدام از این مولفه ها در دوربین ها درست ذخیره نمیشوند، اختلاف با دید چشم انسان بوجود می آید. در نرم افزارهای ویرایش ویدیو تنظیماتی وجود دارد که تدوینگر به کمک آنها و با مهارتی که از قبل آموزش دیده است میتواند نمای تصویر را به نمایی که چشم میبیند نزدیک کرده و شاید دقیقا به چشم برساند.
به چشم ها اعتماد نکنید.
هر کدام از مولفه های گفته شده که دستکاری شود تاثیر مستقیم روی همان بخش ها در تصویر خواهد گذاشت. تدوینگران نمیتوانند برای رسیدن به یک نتیجه عالی، به چشم های خود اعتماد کنند پس باید به نرم افزار و ابزارهای نظارتی آن اعتماد کنند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
درجه بندی رنگ یا کالرگریدینگ
COLOR GRADING.
پس از استاندارد نمودن یا اصلاح رنگ و نور ویدیو، نوبت به مرحله ای حساس بنام درجه بندی رنگ میرسد. اما چرا حساس؟ چون مرحله کالرگریدینگ COLOR GRADING دقیقا برای انتقال احساسات مورد نظر در کلیپ یا فیلم به مخاطب انجام میشود.
در این مرحله، تیم سازنده ویدیو تصمیم میگیرد که تمام صحنه ها یا برخی از صحنه ها چه احساسی را باید به بیننده منتقل کند. در لیست زیر با برخی از احساسات آشنا شوید :
- رومانتیک.
- ترس.
- جذاب یا شاداب.
- ناراحت کننده.
- تداعی کردن سالهای دور گذشته.
- خشونت.
- جنگ.
- سرما.
- گرما.
خیلی جالب است که میتوان تمام این احساسات را بر روی هر نوع ویدیوی ضبط شده معمولی اجرا کرد.
ویدیو آموزشی در مورد
مراحل دستکاری رنگ.
در این ویدیو یکبار به صورت کامل از اولین مراحل دستکاری رنگ و نور تا مرحله درجه بندی رنگ توضیح داده شده است.
تئوری بسیار عمیق تصحیح رنگ
آشنایی با اجزای رنگ های ویدیو.
ویدیو و فیلم هم مانند عکس ها حاصل کنار هم قرارگرفتن میلیون ها پیکسل رنگی هستند و همچنان از 3 تون اصلی قرمز - آبی - سبز هستند. مشکل بسیاری از تدوینگران ویدیو این است که اجزای رنگها را نمیشناسند به همین دلیل در زمان دستکاری تنظیمات رنگ و نور نرم افزارها به نتیجه دلخواه نمیرسند. البته این فقط یکی از دلایل آن است.
ویدیو زیر نگاه جدیدی از اجزای رنگ ها را به شما میدهد که هر کالریست COLORIST باید انها را بداند.
از هیو یا هو یا Hue یا رنگ چقدر میدانید؟
کالریست COLORIST کیست.
به شخصی گفته میشود که با یادگیری نکات اصولی در زمینه های اصلاح رنگ ویدیو و پس از آن در درجه بندی رنگ به مهارت های کافی رسیده باشد.
- این شخص برای تغییر دادن هر تنظیمی دلیل دارد و بدون دانش شروع به کم و زیاد کردن تنظیمات رنگ و نور نرم افزار نمیکند.
- یک کالریست میداند که نباید به چیزی که چشمهایش میبیند خیلی اعتماد کند و باید با تکیه بر ابزارهای نظارتی به نتایج صحیح خود برسد.
- این مهارت ها در یک کالریست موجب میشوند که با دیدن یک نما، در زمانی خیلی کوتاه تمام مشکلات ویدیو را شناسایی و برطرف کند آنهم بدون آزمون خطاهای تکراری.
- کالریست ها از پریست آماده رنگ دیگران استفاده نمیکنند بلکه آنها را خلق میکنند چون میدانند که پریست ها اغلب روی بسیاری از ویدیوها موجب خرابی پیکسل ها در رنگ ها و روشنایی ها و تاریکی ها میشوند.
اگر میخواهید مانند یک کالریست باشید ویدیو زیر را از دست ندهید.
معرفی پکیج آموزش حرفه ای تنظیم رنگ و نور در پریمیر پرو - کالوریست - شماره 9
تکیه بر ابزار نظارتی بجای اعتماد
به چشم در اصلاح رنگ فیلم.
برای اینکه دستکاری های رنگ و نور ویدیو به نتیجه ای دقیق برسند اعتماد به چیزی که چشم میبیند کافی نیست و باید روی آن نظارت داشت.
در نرم افزارهای ادیت ویدیو بخش هایی طراحی شده اند تا تدوینگر را از خطاهای چشم دور کنند. در تصویر بالا چندین نوع ابزار نظارتی وجود دارد که هر کدام وظیفه نمایش بسیار دقیق وضعیت تون ها در کانالهای مختلف رنگ و نور را برعهده دارند. کالریست باید به اینها توجه کنید تا ویدیوی نهاییش در تمام نمایشگرها بدون استثنا یکسان دیده میشود.
مشکلی که اغلب ادیتورهای ویدیو دارند همین است که چون با چنین ابزارهایی آشنا نیستند پس به چشم خود اعتماد کرده و در نهایت ویدیوهایشان در برخی نمایشگرها از لحاظ رنگ، متفاوت دیده میشود.
برای میخواهید یک کالریست حرفه ای در زمینه ویدیو باشید روی این لینک بزنید.